Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  8 december 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  555
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.3

Speltest av Young_Link

Inskickad av Young_Link den 04/07 -07 11:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Link, huvudpersonen, bor i Ordon village men när några varelser som rider på vildsvin kidnappar byns barn ger sig Link ut för att leta efter dem. När han kommer fram till en ridå drar någon in han bakom ridån till twilight världen. I twilight världen blir alla personer till skräckslagna själar men pga att Link är välsingnad med triforce of courage motstår han kraften och blir bara en varg. Då varelsen som drog in han i twilight världen knockar han och fängslar han träffar han en varelse som heter Midna. Midna hjälper Link att rymma och tar honom till princessan Zelda. Zelda berättar vad som hänt, att Zant har tagit över landet Hyrule och förvandlat allt till twilight. Enda sättet för att få tillbaka världen till normalt är att hjälpa de tre så kallade Light spirits som har blivigt bestulna av sin kraft. Efter det berättar dem om en förbjuden mörk kraft som Midna letar efter. När man har sammlat på alla Fused Shadows, som dem heter, kommar Zant och stjäl dem och förvandlar Link återigen till en varg. Midna som håller på att dö för Link till Zelda för att få hjälp med att förvandla Link tillbaka till en människa. Men Zelda kan inte göra något mer än att skänka sitt liv till den döende Midna. Med Midnas hjälp beger de sig till Sacred grove för att hitta "The blade who banish evil", nämligen Master sword. När Link blir förvandlad tillbaka till människa beger de sig för att hitta Mirror of twiliht, den enda länken till Zant. Telma, en kvinna i Hyrules huvudstad, äger en bar där hon har samlat några som vill hjälpa Link med sina uppdrag. En man av dem håller på att studera öknen i öst pga att det har hänt märkliga saker där. När Link möter han berättar han att det finns ett fängelse i öknen där man straffade dem värsta förbryttarna. Han berättar även att det finns en förbannad spegel där. Link ger sig av dit och Midna finner att speglen är förstörd. De sages som finns där berättar att speglen har blivit splitrad i tre fragement. Midna och Link letar upp dem och lagar speglen och går in i twilight och besegrar Zant och får tillbaka alla fused shadows. Zant berättar även att han fått sin kraft från en "gud" som heter Ganondorf. Då inser de att det är han som har tagit över Hyrule Castle. De går ditt för att återuppliva Zelda men det slutar med att Link och Ganondorf börjar slås. Ganondorf använder Zeldas kropp för att attackera och han förvandlar sig till Ganon, en stor best, och striden slutar efter en strid på hästenoch Zelda hjäler till att det bara är Link och Ganondorf i en svärdsduel. När Link får ner Ganondorf på marken och använder sin finish blow och Ganondorf får ond i magen slutar allt lyckligt med att Midna återvänder till Twilight realm.

Vad jag tycker om spelet
Ett av de allra bästa spelen jag spelat. Link mest klassiska vapen finns med t ex pilbågen. Bummerangen skapar en liten virvelvind. Bomber finns med i alla Zelda spel men i TP finns 3 olika bomber: normala, vatten och gående (lite som bombchus). Men även nya vapen finns med t ex clawshot som fungerar som en hookshot men med andra egenskaper också. Många klagar nästan på att bossarna är för enkla och jag bara måste hålla med.

Betyg till spelet
Grafik: 10!
Den bästa grafik jag någonsin sett gör en färgsprakande miljö, allt från Lake Hylias vatten till Faron woods skog.

Spelkänsla: 10!
Detta var en självklar 10 pga att man använder remoten för att hugga med svärdet genom att man hugger med den och nunchuken för att andvända shield attack. Man använder även remoten som sikte.

Ljud: 10!
Mycket växlande ljud på miljön. Man hör även att det är fiender pga stridsmusik. Ljuden hörs även på om man är långt bort från något eller om man är nära. Remotens ljud är inte helt perfekt men den skappar en mer känsla när man spelar.

Hållbarhet: 10!
Ganska långt äventyr och många sidequests (har inte gjort alla än). Det kunde vara lite längre äventyr. Men som sagt finns det många sidequest t ex fiske.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10