Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    8 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    555
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.3

Speltest av Majora

Inskickad av Majora den 15/01 -07 22:06

Handling / story / vad man gör i spelet
Mörkt, vackert, spännande och underbart. Ja, The legend of Zelda: Twilight Princess är ännu ett lyckat kapitel i den berömda serien. Link som bor i byn Ordon village är till synes en rätt normal kille när spelet tar sin början. Men efter ett tag skiner den legendariske hjälten igenom och den Link vi är vana vid med sina traditionella gröna kläder får vilket Zelda-fan som helst att le av lycka. Kärnan i denna historia är utan tvekan Links trogne dock mystiske följeslagare Midna. En charmerande gestalt från en annan värld med stora problem. Link måste än en gång ge sig ut på ett av hans många äventyr. Frågan är om han/du klarar av det.

Vad jag tycker om spelet
Grafiken är väldigt vacker. Även om Ocarina of time är charmigt med sin smått fula grafik är detta ett enormt ansiktsupplyft. Vissa karaktärer imponerade mer än andra. Till exempel prinsessan Zelda och Link han själv. Man visste direkt att det är såhär Link ska se ut. En stark nia.

Spelkänslan är suverän, speciellt om man kör spelet till Wii. Man använder nämligen kontrollen till en massa olika saker i spelet. Vifta med kontrollen för att slå med svärdet. Sikta med kontrollen på tv-skärmen för att skjuta en pil. En tia där utan tvekan.

Musiken är spelet består av en hel del gamla melodier från andra zelda-spel men också ett par nya. Denna fina blandning är perfekt. Det är alltid härligt med lite nostalgi, det är underbart. Vissa låtar är dock väldigt tråkiga och rent utav fula. Detta drar ner betyget till en åtta.

Första gången jag klarade ut Twilight Princess tog det runt 35 timmar. Jag vart lite besviken över att spelet var så kort. Jag hade räknat med dubbelt så mycket. Å andra sidan så varvade jag det igen kort därefter, jag ville uppleva allt igen! Detta ger en nia för hållbarheten i betyg

Betyg till spelet
The legend of Zelda: Twilight princess är ännu ett underbart spel/kapitel i ett av världens främsta tv-spelsserier. Är du ett Zelda-fan ska du absolut köpa det. Det har alla ingredienser som krävs för att skapa ett intill perfekt Zelda-spel. Jag är imponerad av det arbete som har lagts ner och man märker direkt att dem har slitit med det. Tyvärr klår det inte Ocarina of time som fortfarande är det bästa zelda-spelet enligt mig. Men visst, det var väldigt nära.

Slutsats: Mörkt, vackert, spännande och underbart.
/Majora

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10