Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    8 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    555
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Tips: Blandade tips

Inskickat av Petti den 30/06 -07 19:58

Denna guide berättar hur du får Green Chu Jelly och hur du fångar alla Poe Souls.

Green Chu Jelly.
Man får Green Chu Jelly om en blå och en gul Chu Chu går ihop. Det enklaste stället att göra det på är i Cave of Ordeals på våning 19. Gå runt från vänster till höger hörn (nära väggen) och skjut alla Chu Chu som faller ner, om de inte är en blå eller gul vill säga. När den gula och den blå går ihop blir det en grön. Slå den så det blir två stycken mindre gröna.

Slår du en av dem en gång till så blir det en liten pöl, använd en Empty Bottle och du har fått Green Chu Jelly. Det står inget om den och händer inget om man dricker den. Den var egentligen gjord för magimätaren, som togs bort under utvecklingen av spelet.

Poes:
Poes kommer bara ut på natten och du måste kunna vara varg och andvända sense. Om du samlar 20 Poes så får du en Bottle med Great Fary's Tear i. Och får du 60 så får du oändligt med Ruppes. Alltså, 200 ruppes varje gång du pratar med Jovani's katt.

1. Den första Poe:n får du i Jovani's House.
2. 3, 4 och 5 är i Arbiter's Ground, du måste ta dem för att komma vidare i spelet.
6. I den 17:onde vånningen i Cave of Ordeals (den med Stalhounds) så finns det en Poe.
7. I den 33:dje våningen i Cave of Ordeals (den med ReDeads) finns det en till.
8. I 44:de våningenså i Cave of Ordeals hittar du den sista.
9. City in the Sky, på östra sidan på andra våningen i ett rum med många Peahats som man ska andvända Double Clawshot för att komma emellan, så finns det en liten ö i luften med ett träd på. Flyg dit med en Peahat så hittar du en Poe.
10. City in the Sky, ungefär i mitten av kartan på fjärde våningen i ett rum med många Kargoroc och rep, så finns det en Poe på en plattform där.
11. Death Mountain, på vägen mellan Kakariko Village och Death Mountain så ska du be den andra Goronen som du möter att kasta upp dig till höger sida, där kommer du att hitta en Poe.
12. Faron Woods, i området där det är giftig dimma så ska Midna ta dig ungefär till mitten av området där du hittar en Poe.
13. Gerudo Desert, söder om där du kommer efter att blivit skjuten av Fyers kanon så hittar du en Poe.
14. Gerudo Desert, i sydöstra stället i öknen (på plattformen där portalen till Gerudo Desert är) så kommer en Poe vara i närheten.
15. Gerudo Desert, utanför ingången till Arbiter's Ground till höger så kommer du att hitta en Poe.
16. Gerudo Desert, höger om var du hittade en Guldvarg så kommer du att hitta en Poe som svävar omkring.
17. Gerudo Desert, i samma område som du slogs mot King Bulblin för 3:dje gången i spelet kommer du att hitta en Poe.
18. Gerudo Desert, i nordöstra området i öknen, så ska du gå vänster förbi alla portar och liknande tills du hittar en Peahatplant, så ska du använda Clawshot för att komma upp, där uppe finns en Poe.
19, 20, Gerudo Desert, i samma ställe som 18, bli varg och använd sense så kommer du att hitta ett ställe att gräva dig under marken på, där nere kommer du att hitta 2 Poes.
21: Kakariko Graveyard, I mitten av kyrkogården så flyger det runt en Poe.
22: Kakariko Graveyard, putta bort den vänstra gravstenen (nära där du kommer in till gravplatsen) och upp kommer det en Poe.
23: Hidden Village, när du kommer in i Hidden Village så svävar det en Poe på den vänstra balkongen.
24: Hyrule Field, Lanaruy Province, gå höger från Castle Town och neråt, där kommer det att finnas en Poe.
25: Hyrule Field, Eldin Province, söder om Kakariko Village, gå över bron, och till vänster där du ser en kulle, på toppen av den kullen så är det ett träd, gå till trädet, där är det en Poe.
26: Hyrule Field, Eldin Province, gå söder om den förra tills du ser en sten, bomba den och du kommer in i en grotta, inuti den grottan så finns det en Poe.
27: Hyrule Field, Faron Province, gå norr över bron och vid en kulle så kommer det att vara en Poe.
28: Hyrule Field, Lanayru Province, gå till den norra delen av Hyrule Field, där är det en bro, Poe:en är på bron.
29, 30: Gå söder om bron, och åt vänster där kommer det vara massa gräs i en ring, bli varg och gräv i ringen så kommer du till ett ställe med Deku Babas och 2 Poes.
31: Hyrule Field, Lanayru Province, ta den södra vägen ut ur Castle Town och runt omkring där så kommer det att vara en Poe.
32: Hyrule Field, Lanayru Province, efter att bron höger om Castle Town är lagad så kan du hitta en Poe vid den vänstra utgången.
33: Hyrule Field, Lanayru Province, gå söder om träbron som är söder om Bridge of Hylia, där du ser massa stenar, spräng dem med kombinerad bomb med pilbåge. Använd Clawshot för att komma så långt som man kan och där kommer det att vara en Poe.
34: Kakariko Village, ta vägen över Barnes Bomb Shop för att nå tornet på de höga klipporna, där är det en Poe rakt framför tornet.
35: Kakariko Village, minns du att du sprängde ett hus när du letade efter Tears of Light? Om du minns det så kan du gå till det huset där en Poe väntar.
36: Lake Hylia, Warpa till Lake Hylia och gå så långt söder som möjligt, du måste hoppa mellan massa platformar men du kommer att hitta en Poe på en stor plattform.
37: Lake Hylia, så långt åt vänster som du kan komma så kommer det att vara en Poe som svävar omkring där det är mark där. 
38: Lake Hylia, gå till det tornet där du mötte Auru och fick Fyers Memento, där omkring så svävar det en Poe.
39: Lake Hylia, på den näst lägsta våningen på Island of Riches som den kallas (ön med massa skattkistor på sig i Lake Hylia) så är det en Poe. Det är möjligt att du måste hyra en höna hos Fabli.
40: Lake Hylia, hyr en höna hos Fabli och sväng genast bakåt. Där är det en platform, där det är en Poe på.
41, 42, 43: Lake Hylia, gå söder om Howling Stone:en där det är en sten, spräng den och du kommer in i en grotta där det är 3 Poes i.
44: Sacred Grove, gå till området mellan Temple of Time och där du fick Master Sword, gå till högra stället där det är ett nytt område (du mötte Skull Kid där en gång), spräng stenen som är bredvid pelaren i mitten och ut kommer en Poe.
45: Sacred Grove, det kommer att vara en Poe svävande omkring i samma område som du hittade Master Sword.
46: Sacred Grove, gå igenom labyrinten där du jagade Skull Kid och leta efter ett ställe där du kan simma under ett vattenfall, det är en Poe på toppen av den lilla klippan där.
47: Snowpeak, på vägen upp till grottan i berget så kommer du se 2 träd och på det högra av dem så är det en Poe.
48: Snowpeak, i en grotta i Snowpeak (den som man måste besöka för att komma vidare till Yeto) så kommer det fram en Poe om du slår sönder isblocken med Ball and Chain.
49: Snowpeak, på vägen upp till berget så kommer du att se några stenar på rad, Poe:n gömmer sig mellan stenarna.
50: Snowpeak, från botten på berget (där du kommer efter att ha gått in från Zora's Domain) gå förbi sjön, och fortsätt mot grottan tills du kommer där du behöver klättra, gå åt höger då och du kommer att se ett träd, det är en Poe runt omkring det trädet.
51: Snowpeak, när du är på väg in i Snowpeak Ruins så sväng tillbaka och bli varg och börja gå i snön, snart så kommer du se en väg som leder upp till en kulle ungefär (på högra sidan), gå vägen upp till kullen och du kommer att se en Poe på toppen av kullen.
52: Snowpeak Ruins, i första rummet så är det en Poe som svävar i mitten av rummet.
53: Snowpeak Ruins, i första rummet så kommer det också att vara massa statyer som står på rad, bakom en av dem (mittersta statyn till vänster) så gömmer sig en Poe. Använd din Ball and Chain för att få fram den.
54: Snowpeak Ruins, i sydvästra rummet på andra vånningen där hela golvet är täckt med is, så är det en ismur, slå sönder den med Ball and Chain så kommer det att komma ut en Poe.
55: Temple of Time, på tredje våningen i det stora rummet, så finns det en Poe på andra sidan av en port, du har nog sett den någon gång, andvänd Domino Rod och ta kontroll över en liten metall kruka som är till höger om den och ställ den på knappen. Sen öppnas porten och du kan ta Poe:en.
56: Temple of Time, gå till rummet där du fick bossnyckeln, gå ut ur rummet och aldelles utanför så finns det en Poe.
57: Temple of Time, i området innan själva templet börjar så ser du 2 ugglestatyer bredvid trappan, flytta på den vänstra så kommer en Poe ut.
58: Upper Zora's River, på den lilla ön till söder, där 2 floder korsas så är det en Poe.
59: Zora's Domain, på botten av vattenfallet, simma åt vänster (om du står riktad mot vattenfallet), tills du kommer till klippan bland Reekfish och gå högst upp på kullen, där finns det en Poe.
60: Gå till högra sidan, vid ingången till Snowpeak och börja hoppa upp för vattenfallet, när du beffinner dig bakom vattenfallet så finns det en Poe där.

Det var det, hoppas det hjälpte er och om ni inte förstår eller hittar något fel i den (inte stavfel utan fel förklaring) så skicka ett meddelande.

Fusket har betyget 7.36 (11 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 3 kommentarer:

mariobros1 den 02/01 -09 22:25
SKIT BRA!! Här har du verkligen ansträngt dig och det är jätte bra ^^

Danne_97 den 05/01 -09 20:28
Tycker jag oxå!!!!!


PS:En Tia!!

zelda_00 den 11/12 -11 10:41
nån som vet vart man ska när man klarat lakebed och typ midna skadas av den där (vet inte vad han heter?) han som störtade zelda xd ?

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.