Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Smash Bros. Brawl

Nintendo Wii
Super Smash Bros. Brawl
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  27 juni 2008
 • Utvecklare
  GameArts
 • Antal ägare
  315
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.1

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 14/11 -10 02:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Ta kontrollen över din favoritkaraktär från alla möjliga Nintendo-spel och slåss sedan för din överlevnad. Detta kan göras i ett antal olika sorters matcher. Där det bland annat kan handla om att skada en motståndare tillräckligt eller se till att få denna att hamna utanför banan man befinner sig på.

Det finns även ett par olika större spellägen. Det största är nog The Subspace Emissary, där man spelar som alla karaktärer och ska förhindra att en ond kraft tar över hela världen. Alternativet till detta är Classic Mode, som funnits sedan Super Smash Bros. till Nintendo 64. Där spelar man som en karaktär, och ska slå ut fiende efter fiende tills man möter Master Hand, som är den slutgiltiga fienden i detta läget. Annars kan du ta och köra lite Event Matches, där du får olika utmaningar som du ska genomföra.

Sedan har vi nog det mest körda också, Regular Match. Har kör man upp till fyra spelare på en spelplan där man själv väljer alla inställningar. Man kan möta andra personer alternativt möta datorn vars svårighetsgrad går att ställa in likaså.

För att vinna en vanlig match så krävs det att man dödar sin motståndare. Detta görs genom att till en början slå denna, vilket ökar skadan som motståndaren har. När skadan går uppåt så flyger motståndaren längre och längre. Tillslut flyger denna så långt så han/hon inte har en chans att ta sig tillbaka in på banan igen, och då förlorar han/hon.

Vad jag tycker om spelet
'Super Smash Bros. Brawl' har tyvärr inte det som krävs för att bli något riktigt bra. Spelet har försämrats till jämförelse med sin föregångare, 'Super Smash Bros. Melee' till Nintendo GameCube. Bland annat så finns det nu en liten chans att man snubblar, vilket gör att spelet handlar mer om tur än tidigare.

Dessutom har de infört alltför starka föremål, nu kan man döda de flesta fiender på spelplanen med hjälp utav en så kallad Smash Ball. Detta föremålet gör att spelet är ännu mer tur-inriktat än tidigare, där det krävdes träning för att bli riktigt bra.

Bortsett från det så är det bara förbättringar sedan föregångaren, även om en del saker borde förbättras ännu mer. Se bara på Internet-läget, där man kan möta andra via Internet. En mycket bra idé, som tyvärr inte fungerar så bra då det tar extremt lång tid att hitta en motståndare.

Missförstå mig inte, spelet är bra. Men det finns plats för fler förbättringar. Jag älskar det faktumet att de lagt till bra mycket fler saker, där en del är svårare än tidigare. Jag gillar även att Nintendo lagt till The Subspace Emissary som har den mest sammanhängande handlingen någonsin. De har även lagt till svårighetsgrader när det gäller Event Matches och så vidare.

Ni får ursäkta mig för att jag jämför det så mycket med föregångaren, men det är svårt att komma ifrån det. Men det är det enklaste sättet att säga någonting om detta spelet.

Betyg till spelet
Grafiken är den vanliga Nintendo-grafiken. Till jämförelse med Super Smash Bros. Melee så är det däremot bra mycket mer detaljrikt. Även de minsta detaljerna på alla karaktärer syns, vilket ger en större inlevelse i spelet. Därför har betyget åkt lite uppåt på skalan. Jag gillar även hela systemet att man ser allting i 2-D trots att man slåss i en 3-D värld (som exempel går det undvika attacker genom att dra sig åt ett håll).

Spelkänslan går däremot på fel håll, man halkar med jämna mellanrum samtidigt som det är alltför enkelt med de nya föremålen. När man möter andra så handlar allting om vem som får Smash Balls. Dessutom är karaktärerna mycket ojämna, och Ice Climbers tillsammans med Meta Knight vinner enkelt mot övriga karaktärer. Kör man utan Smash Balls så blir det såklart genast bättre.

Det finns gott om musik i spelet, och det tar en evighet att låsa upp all musik som finns tillgänglig. Vilket ger det hela en liten plus. En del ljud avbryts ibland väldigt hastigt då man vill ha in ett nytt ljud, vilket ger ett litet minus. Men på slutändan så går det fortfarande uppåt, då inte detta inträffar alltför ofta. Vilket är tur det.

Spelet går att spela riktigt länge, och man behöver inte nödvändigtvis tröttna... någonsin. Har du bara några vänner som ligger i ungefär samma nivå som du så har man ett spel som går att spela för alltid. Blir jobbigare om man ska köra över Internet, då den funktionen inte är så bra den skulle kunna vara. Kör man ensam tröttnar man däremot snabbt.

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 4