Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Smash Bros. Brawl

Nintendo Wii
Super Smash Bros. Brawl
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  27 juni 2008
 • Utvecklare
  GameArts
 • Antal ägare
  316
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Guide: Events

Inskickat av Fuska-nu den 27/01 -09 21:47

Här kommer en guide på hur du klarar alla events och en del tips. Tänk på att dessa är skrivna för svårighetsgraden Hard, men fungerar oftast på enklare svårighetsgrader. Om ni vill ta er direkt till en Co-Op Event så trycker ni på Ctrl + F och skriver sedan in Co-Op Event ?? (ersätt ?? med den events nummer). Ska du bara till en vanliga Event, tryck in Ctrl + F och skriv in Event ?? (där ?? ersätts med den events nummer).

Event 1 - Two Trouble Kings
Mål: Now there are TWO greedy kings? Having a buddy dosen't change their nature.

Du är Mario och möter King Dedede och Bowser, samtidigt. Se till att inte bli omringad, för då är det lätt att du blir mycket skadad. Se till att ha dem på samma sida om dig, helst så du bara behöver ta en åt gången. De är ganska slöa, till jämförelse med dig. Så använd din hastighet.

Mitt rekord: Hard, 19:60

Event 2 - Landmaster Ignition
Mål: Slippy! Send me a Landmaster! Show them Star Fox's Final Smash!

Väldigt enkelt, du är Fox och målet är att överleva mot Sheik och Meta Knight. Du har nästan alltid din Final Smash. Du börjar med en direkt utan att behöva slå en Smash Ball. Så tryck B, och se till att skjuta dem. Var försiktig, för när den tar slut så får motståndarna en chans att slå dig. Efter någon sekund får du tillbaks Final Smash, utan att behöva slå på en Smash Ball. Här måste du vara försiktig, så inte dem slår dig. De dödar dig på ett slag (för det mesta).

Mitt rekord: Hard, 4

Event 3 - Pink Ball Repulsion
Mål: Kirby must not board the Halberd! Repel him so the plan can succed!

Du är Meta Knight, och du ska döda Kirby. Du har två liv, och Kirby har ett. Det brukar gå ganska snabbt att få död på Kirby. Meta Knight är snabb, använd det för att skada upp fienden snabbt. Om du får ut honom, utanför banan, hoppa gärna efter och försök att slå iväg honom ännu längre.

Mitt rekord: Hard, 10:38

Event 4 - Cleaning House in Skyworld
Mål: Destory all the breakable terrain to remodel Skyworld!

Du spelar som Pit på banan Skyworld. Du ska här förstöra allting som går att förstöra, det vill säga golvet du står på. Du behöver inte ta sönder de rörliga plattorna. Du möter Wario, och han borde inte vara ivägen så mycket. Spring runt och skada bara plattorna, utan att komma i kontakt med Wario. Ignorera Wario helt, skulle han bli ett problem, så är det bara att skada upp honom lite och sedan smasha iväg honom.

Mitt rekord: Hard, 35:25

Event 5 - Become the Champion!
Mål: The final Pokémon-tournament challenge. Do your Pokémon match up?!

En helt vanlig fight, du är Pokémon Trainer och möter Pokémon Trainer. Välj vilken Pokémon du vill vara, finns en Pokémon för varje stil. Är du van vid en tung karaktär, välj Charizard. Om du gillar mellantunga, välja Ivysaur. Om du vill ha en lätt, så väljer du Squirtle. Ganska enkelt, kan ta lite tid...

Mitt Rekord: Hard, 51:33

Event 6 - Super Bowser Bros.
Mål: Want to see what it's like to be Mario? Survive as you race to the flag!

Väldigt enkelt, du är Bowser och ska se till att överleva mot ett par Marios. Följ banan framåt, använd Whirling Fortress (Uppåt + B) mycket, då den tar dig framåt snabbt, och skadar en Mario som kan komma i närheten.

Mitt rekord: Hard, 4

Event 7 - Diddy Kong Panic
Mål: So many angry little Diddy Kongs. Did they lose a race or something?

Du är Donkey Kong, och möter en massa små Diddy Kongs. Smash Attacks hjälper oftast inte, så jag tror att ni ska försöka låta bilarna på banan döda aporna, eller items. Neråt B fungerar också, tillslut flyger de utanför skärmen.

Mitt rekord: Hard, 1.32:13

Event 8 - Go! Triple Finish!
Mål: SQUIRTLE, IVYSAUR, and CHARIZARD appear all at once in a Pokémon battle royale!

Du är Pikachu och möter Squirtle, Ivysaur och Charizard samtidigt. Du har två liv, de har ett vardera. Försök att splittra på dem, och bli inte omringad då är det risk att bli skadad mycket. Håll dem alla på samma sida, försök få död på en snabbt, sen kan du ta det lugnare, då det brukar bli enklare.

Mitt rekord: Hard, 35:76

Event 9 - The Monster Beneath the Earth
Mål: A fearsome beast awaits in the dungeon. Pray you settle things before you see it.

Du möter två Diddy Kongs, och är själv Ike. Döda dina fiender snabbt... efter en specifik tid så kommer du även möte en stor Donkey Kong, som nästan är omöjlig att överleva. Tänk på att Ike är stark, Smash Attacker borde få dina fiender att flyga tillräckligt långt ut. Det kan hända, om Donkey Kong kommer fram att han direkt hoppar ut ur banan och tar livet av sig...

Mitt rekord: Hard, 57:71

Event 10 - All-Star Battle Regulars
Mål: The Smash Bros. perfect-attendance crew! Fight the eight regulars in order!

När du kör "All-Star"-matcher så får du alltid välja vilken karaktär du ska vara, och du har alltid två liv. Du möter denna gången, Mario, Donkey Kong, Link, Samus, Yoshi, Kirby, Fox och Pikachu. Använd Smash Attacker så flyger dina fiender iväg, och ta en fiende åt gången. Se till att inte bli omringad. Gör allt du kan för att inte bli skadad.

Mitt rekord: Hard, 2.21:90

Event 11 - Yoshi's Rainbow
Mål: Yoshis everywhere! Beat 'em in order: red, pink, yellow, green, pale blue, blue.

Du kör som Ice Climbers, och möter 6 Yoshi's. Om du bara kör på försiktigt så borde det gå, tänk på att om en dör i fel ordning (röd, rosa, gul, grön, ljusblå, blå) så har du förlorat. Tänk på att alla Yoshi's flyger ganska bra, så om du träffar fel fiende så kan allt vara förlorat... Försök hålla din kompis (dvs. Nana) säker, då det hela blir mycket svårare om hon dör.

Mitt rekord: Hard, 31:70

Event 12 - Sleeping in the Eggs
Mål: These two can't seem to settle down. Maybe they will if you put them in eggs.

Du är Yoshi, och möter Kirby och Pikachu. Du ska försöka använda din B-attack så de hamnar i ägg. Försök lura dem till en kant, för att sedan använda din B-attack. Denna eventen är jobbig, men inte svår. Bry dig inte om att slåss mot dina fiender, det blir bara svårare (då de flyger längre iväg, så det tar längre tid).

Mitt rekord: Hard, 30:25

Event 13 - Dragoon Strike
Mål: Reunite the three parts of the Dragoon! Aim well to launch your enemies!

Du är Kirby och möter ett par Wario. Det fungerar inte att döda dem på det vanliga sättet, du måste döda dem genom att samla 3 Dragoon parts och sedan få dem att flyga iväg. Sikta nogrannt, det är ibland väldigt jobbigt att få tillbaks alla delarna om man missar.

Mitt rekord: Hard, 53:85

Event 14 - Sproutage of the Flower Pikmin
Mål: In time, Pikmin blossom. Guard the six Pikmin until they all bloom into flowers!

Du är Olimar, och ska försöka få 6 Pikminer att få blommor på huvudet. Direkt när matchen börjar ska du trycka på B, fram tills du har 6 Pikminer på plan. Sen är det bara att hoppa runt på planen, men det fungerar även väldigt bra att hänga dig på kanterna. Då kan inte dina Pikmins skadas.

Mitt rekord: Hard, 40:55

Event 15 - The Hammer of the King
Mål: We are the three Dededes! It's King Dedede times three!

Du är King Dedede och du har två datorstyrda personer i ditt lag, dessa är King Dedede och ni tre möter tillsammans en stor och metal King Dedede. Bästa sättet att få död på honom är att greppa tag i honom, och kasta ut han för banan. Vikten av metallen gör att han borde dö.

Mitt rekord: Hard, 10:73

Event 16 - Power Suit ON!
Mål: Quickly! Regain the Power Suit you lost. You'll need a Smash Ball to do it.

Du är Zero Suit Samus och möter två stycken Zero Suit Samusar. Målet är att få tag i en Smash Ball och bli Samus. Du kan även slå ner dina motståndare för att vinna, men det tar mycket längre tid och är svårare. Försök i början att skada dina motståndare mycket, så fort det kommer en Smash Ball så slår du iväg dem, och skyndar dig att ta Smash Ballen, för att sedan använda den och vinna.

Mitt rekord: Hard, 20:47

Event 17 - Super Waterfall Climb
Mål: I want to climb a waterfall at high speed. Why? Because it's there.

Du är Zelda, och ska skynda dig att hoppa uppåt. Använd B + uppåt mycket, och bry dig inte om dina fiender. Stressa inte, utan försök ta det ganska lugnt, det borde gå ganska bra.

Mitt rekord: Hard, 0

Event 18 - Dark Link Duel
Mål: A predestined battle with Dark Link. Nowhere to run, but no one in the way.

Du är Link och möter Dark Link. Ni kör inte en vanlig match, med liv, utan Stamina Mode (man har ett specifikt HP antal och skadar sen varandra ner till 0 HP), ni har 200 HP vardera. Ett tips är att ni använder distans attacker (kastar bomber och skjuter pilar), för att hålla honom borta. Sen när han kommer närmare så slåss ni som vanligt. Försök att skydda dig själv mycket...

Mitt rekord: Hard, 52:18

Event 19 - Wario Bros.
Mål: I came to find the Mario Bros.' roots. Whats this giant stage?

Du är Wario, och möter Luigi och Mario. Mitt enda tips är att använda skalen som kommer och går, ta upp dem och kasta på dina motståndare. De skadar mycket och man flyger långt... För att ta upp skalen måste du hoppa på POW-blocket längst ner eller hoppa under sköldpaddorna, på stället där dem går. Sen är det bara att ta upp dem.

Mitt rekord: Hard, 49:06

Event 20 - All-Star Battle x 1
Mål: Challengers approaching! Fight eight Brawl newcomers in all!

Du får välja vem du är, du har två liv, dina motståndare har ett. Du möter dem två och två, dina fiender är Wario, Meta Knight, Pit, Zero Suit Samus, Olimar, Lucas, Diddy Kong och Pokémon Trainer. Om du har problem med denna eventen så föreslår jag att du läser Event 10. Det är samma tips som till denna...

Mitt rekord: Hard, 3.34 71

Event 21 - Visit to Onett
Mål: In the legendary boy's town, even one as timid as I could become a warrior.

Du är Ness och möter Lucas. Det är en helt vanlig fight, ni har två liv vardera. Tänk på att Ness är lite snabbare än Lucas, försök använda detta till din fördel. Sen ett annat tips är att du försöker lura ner honom till bilarna, som skadar väldigt mycket och även brukar kunna döda. Se till att du själv inte blir träffad bara.

Mitt rekord: Hard, 1.10:63

Event 22 - Monkeys Unite
Mål: Donkey Kong is under attack! Defeat his opponent!

Du är Diddy Kong, och ska skydda Donkey Kong från Shiek och Lucario. Ni har två liv vardera. Du flyger väldigt lätt, och gör inte så mycket skada. Mitt tips är att du håller dig undan från dina fiender, och låter Donkey Kong ta hand om dem. Samtidigt som du går runt och letar items, som kan vara till hjälp. På denna eventen behövs det tur, då den är ganska svår.

Mitt rekord: Hard, 49:28

Event 23 - Molten Norfair
Mål: Get inside the safety capsule before your foes to survive the lava of Norfair.

Du är Samus och möter Fox och Captain Falcon. Du har två liv, och dina motståndare har oändligt. Ni alla har 300% skada så fort ni börjar. Målet är att ta sig in i skyddskapslen, innan lavan kommer. Försök att hålla dig undan från dina fiender, och när kapslen kommer upp, så hoppa inte in direkt. Då är det stor risk att en fiende kommer och slå bort dig. Utan vänta några sekunder innan du hoppar in. Ignorera dina fiender, de har ändå oändligt med liv.

Mitt rekord: Hard, 4

Event 24 - Come On, Blue Falcon
Mål: Dawdle too much and the race will end! Ride the Blue Falcon to victory!

Du är Captain Falcon och möter två stycken R.O.B.'s, du måste döda dina fiender inom en vis tid. Detta med hjälp av dina Final Smash. Tänk på att skada upp dina fiender innan du använder din Final Smash. Då det inte är säkert att dem dör om du inte skadat dem något.

Mitt rekord: Hard, 28:90

Event 25 - The Aura is With Me
Mål: When pushed to the limit, his power grows! Fight as LUCARIO at lethal damage!

Du är Lucario, du har ett liv och är ganska rejält skadad. Men desto mer du är skadad, desto mer skadar du. Gå ner i grottan, där är du mer skyddad. Använd attacker som fungerar på en lång distans. Försök hålla dig nere i grottan och helst en bra bit ifrån dina fiender också. Då borde det gå bra.

Mitt rekord: Hard, 1.19:73

Event 26 - The Slow and Easy Life
Mål: You want to enjoy K.K. Slider's show. But those guys keep gettin' in the way...

Du är Ness och möter tre små Olimars. Det går på tid, men ta det lungt, du har 2:14 minuter på dig. Använd Smash Attacker, brukar fungera med sidan A. Det vill säga att du tar fram ditt Baseball Bat och skjuter iväg dem. Din neråt A Smash skadar inte så mycket, och är inte så bra... så använd sidan A istället.

Mitt rekord: Hard, 20:85

Event 27 - Three-Beast Carnage
Mål: Three beasts are in the tyrant's town! Facing them is a lone figure...R.O.B.

Du är R.O.B. och möter en stor Bowser, stor Charizard och en stor Donkey Kong. Banan är New Pork City, alla har ett liv var. Jag föreslår att du låter den "rosa draken" ta hand om jobbet. Så fort den dycker upp så spring dit för att sedan låta dessa monster dö. Se upp så du själv inte blir tagen i bettet bara. Försök inte ta dessa fiender själv, du lär dö då. Håll dig på de lägre plattformarna, där är det minst risk att du dör.

Mitt rekord: Hard, 29:78

Event 28 - Flower Blooms in the Echoes
Mål: Wrapped in sound waves, flowers of joy bloom. Make all the leaves on the right tree red!

Du är Peach och möter Olimar. Uppdraget är att få alla löven på den högra sidan röda. Döda honom inte, han hjälper dig att göra löven röda, eller, han försöker döda dig. Men slår ofta på löven också. Det är bara att springa runt och försöka, den här banan kan ta väldigt lång tid, om man har otur. Skynda dig runt, försök träffa flera löv samtidigt.

Mitt rekord: Hard, 2.22:11

Event 29 - All-Star Semifinal Regulars
Mål: Four hidden characters from the first game! They've appeared in every Smash game to date!

Du får även denna gång välja vilken karaktär du ska vara, och du har även denna gång 2 liv. Du möter bara fyra motståndare denna gången, dessa är Luigi, Captain Falcon, Ness och Jigglypuff. Följ instruktionerna du fick i Event 10 och det hela borde gå bra.

Mitt rekord: Hard, 1.26:36

Event 30 - Sonic Boom
Mål: Hey, guys! Is this some kind of joke? Isn't one Sonic enough?

Du är Sonic, och möter 15 små Sonics. Använd Smash attacker, dessa små Sonic's flyger lätt och är väldigt enkla att döda. Du borde klara detta relativt snabbt. Se bara till att dem inte får tag i några starka farliga items.

Mitt rekord: Hard, 1.34:20

Event 31 - The Ultimate Bodyguard
Mål: Ganondorfs attack Zelda as she focuses! Protect her at all costs!

Du är Marth och ska skydda Zelda från två Ganondorf's. Du och Zelda har ett liv, och dina motståndare har två liv vardera. Zelda kommer bara sitta still hela matchen, och inte göra någonting. Sålänge hon blir skadad, så borde du inte bry dig om henne, utan istället slåss. Tänk på att Marth är mycket snabbare än Ganondorf, använd därför din hastighet till att få undan fienderna. Försök gärna ställe dem i ett hörn och använda A attacken. Tänk på att du skadar mer om du träffar långt ut på svärdet. Du har klarat matchen när Ganondorf är död, eller när Zelda förvandlats till Sheik. Vilket hon gör när man kommer till lavan.

Mitt rekord: Hard, 1.07:75

Event 32 - Bird in the Darkest Night
Mål: Whats happening? It's getting darker! Today just isn't my lucky day.

Du är Falco och möter Mr. Game and Watch. Ni båda har två liv, banan är Brinstar från Melee. Innan skärmen blir svart, ta reda på var du är någonstans. Sedan blir hela skärmen svart, endast gubbarna går att se. Det kan hända att Mr. Game and Watch smälter in i bakgrunden, men du borde klara av att se honom. Ifall du tror att du håller på att trilla, hoppa då allt vad du kan. Denna eventen kan vara lite klurig, men det borde gå. Om du inte kan Falco så anser jag att du borde gå in i Training och träna lite. Han är inte som i Melee, hans attacker får inte fienden att flyga lika långt. Så man måste skada mer...

Mitt rekord: Hard, 1.24:16

Event 33 - Advent of the Evil King
Mål: The king of evil wants the Triforce, but the fated pair have help from above.

Du är Ganondorf, och möter Pit, Zelda och Link. Banan är Hyrule Temple från Melee. Du har två liv, dina motståndare har ett. Första livet ska du gå ner, till grottan. Där är det mycket mindre risk att du dör. Så då kan du skada dina fiender, men dem brukar inte dö där nere heller. Sen, efter att du dött första livet så kan du gå upp. Då har du antagligen skadat dem ganska rejält och det borde inte vara någon match att slå iväg dem. Du kan förstås gå upp på första livet, om du anser att du skadat dem tillräckligt. Tänk på att Ganondorf är slö, men stark.

Mitt rekord: Hard, 2.10:66

Event 34 - All-Star Battle Melee
Mål: [i]It's the eight challengers from Melee! Whats different between then and now?


Du får välja karaktär, har två liv och möter åtta personer. Precis som tidigare... läs Event 10, samma tips där som här.

Mitt rekord: Hard, 4.17:98

Event 35 - The Visitor to Flat Zone
Mål: Can anyone move well in this flat world? Maybe an ally?! Maybe not...

Du är Mr. Game and Watch och möter Toon Link, Peach och Jigglypuff på banan Flat Zone 2. Dina fiender är också i 2D på denna banan (och svarta...). Ställ dig vid en kant och ta tag i dina fiender för att sedan kasta ut dem, det borde fungera. Annars är det bara att tänka på att hålla dig innanför banan. Då man dör bara en liten bit utanför.

Mitt rekord: Hard, 32:85

Event 36 - High-Tech Special Forces
Mål: Colonel: Snake Intel shows FOXHOUND has hired three bounty hunters to kill you.

Du är Snake och möter Wolf, Samus och Captain Falcon. Banan är Shadow Moses Island. Försök att hålla väggarna som finns uppe, då dem brukar hjälpa dig att överleva. Använd mycket uppåt attacker, sålänge väggarna finns, då borde du klara av att få död på dem. Om en vägg skulle gå sönder, ställ dig då vid den och greppa dina fiender för att sedan kasta ut dem utanför banan. På detta sättet lär dem dö.

Mitt rekord: Hard, 1.22:01

Event 37 - The Pirate Airship
Mål: Your chance comes when the whirlwind lifts the pirate ship. Finish it in the sky!

Du är Toon Link och möter två Yoshi's. Försök skada dem så mycket du kan innan båten lyfter och flyger upp i virvelvinden. Se bara till att inte döda dem, då får dem ett till liv... När båten är i luften, använd uppåt attacker för att enkelt döda dem.

Mitt rekord: Hard, 1.07:45

Event 38 - The Wolf Hunts the Fox
Mål: Wolf will be the one to finish you! It's Star Fox's final battle!

Du är Wolf och spelar mot Falco och Fox. Du har två liv. Se till att inte bli omringad, då är risken stor att du blir skadad väldigt mycket. Använd mycket Smash Attacker, det borde få dina fiender att flyga en bit, så att du kan ta hand om den andra under tiden. Håll koll efter items, det hjälper mycket.

Mitt rekord: Hard, 34:16

Event 39 - All-Star Battle x 2
Mål: It's even more new Brawl challengers! There's a total of eight. Defeat them all.

Du får välja karaktär, du möter åtta personer... kolla Event 10 för att se hur man gör.

Mitt rekord: Hard, 3.12:90

Event 40 - The Final Battle
Mål: Bowser, King Dedede, and Ganondorf... A battle with the bossiest of bosses!

Du får välja din egen karaktär, du möter Bowser, King Dedede och Ganondorf. Det är en helt vanlig match, alla mot dig. Försök att använda mycket Smash Attacker, och inte bli omringad. Försök separera på dem, så du kan ta dem en och en.

Mitt rekord: Hard, 38:85

Event 41 - The FINAL Final Battle
Mål: It's the REAL final battle!

Sista fighten... även här får du välja din karaktär. Du möter en stor Mario, Snake och Sonic. Jag föreslår att du använder någon som kan flyga (eller någon annan som klarar av att hoppa relativt bra), för att sedan hoppa ut utanför banan och försöka få Mario att hoppa efter. Han lär ta livet av sig då. Efter det så är det bara att hoppa runt, och vänta på items som kan vara till din hjälp. Så fort du har en motståndare kvar så kan du attackera själv. Sonic är den utav dem som borde vara enklast, enda problemet är hans hastighet, Snake har många distans attacker, så se upp för honom och Mario är stor... vilket gör honom väldigt stark.

Mitt rekord: 2.26:13

~ Co-Op Events
För att köra Co-Op Events så måste du ha två kontroller, starta events och tryck plus/start. Detta är vanliga events, bara det att man är två personer.

Co-Op Event 1 - Two Trouble Kings
Mål: Now there are TWO greedy kings? Having a buddy doesn't change their natures.

Samma sak som vid Solo Event's, fast ni är här både Mario och Kirby. Se till att inte bli omringad, ha fienderna på en sida om dig, använd Smash attacker för att dela på dem. Kirby borde hålla sig i luften, därför att han har bra attacker där. Mario, håll dig på land och slå alla som kommer i närheten. Det borde inte vara något problem.

Mitt rekord: Hard, 14:75

Co-Op Event 2 - Master the Pokémon Tag Battle
Mål: The Pokémon tournament's final challenge. Your rivals have the same Pokémon!

Ni är Pokémon Trainer och Pikachu, och möter... Pokémon Trainer och Pikachu. Se till att döda Pikachu först, då han bara har ett liv. Pokémon Trainer har tre liv, och det blir mycket enklare om ni båda kör mot honom, istället för att Pokémon Trainer får ta hand om båda motståndarna. Försök att inte byta Pokémon alltför ofta, då du får en liten stund som du kan bli skadad.

Mitt rekord: Hard, 2.12:56

Co-Op Event 3 - Fastest, Shortest, Sudden Death
Mål: Only ten seconds left?! Beat as many foes as you can in Super Sudden Death and live!

Ni är Yoshi och King Dedede. Ni har båda 300% i skada, detsamma med era fiender. Men ta det lungt, ni behöver inte döda någon om ni inte vill. Ni ska bara överleva i 10 sekunder.

Mitt rekord: Hard, 1

Co-Op Event 4 - The DK Tag Calamity
Mål: DK and Diddy got tiny! Use lightning to help deal the final blow!

Ni är Donkey Kong och Diddy Kong som sagt var, ni möter en Donkey Kong och ett par Diddy Kongs. Så fort det kommer fram en blixt på banan så ska du se till att ta den, Diddy Kong är snabbast. Så han borde se till att springa efter blixtar under tiden som Donkey Kong försöker slå undan fienderna.

Mitt rekord: Hard, 3.52: 48

Co-Op Event 5 - The Yoshi Team of 50
Mål: It's a mountain of Yoshi's! Take care of the all before comleting one lap.

Ni är Meta Knight och Pit, med två liv vardera. Ni möter 50 Yoshi's... Detta är en riktigt svår Event, inte på grund utav antalet Yoshi's utan på grund av tiden. På Hard har du bara 2.12:25 minuter på dig. När du börjar på skeppet ska Meta Knight ställa sig högst upp och använda uppåt A, Pit kan leta efter bra items eller bara ha roligt under tiden... Pit har inga direkt bra attacker, Meta Knight har samma problem. Men, så fort ni kommer upp till plattformarna som är högst upp på banan så ska Meta Knight börja med uppåt A igen. Ställ dig precis under stället där alla Yoshi's kommer. Flytta dig sakta åt höger, så lär du ta alla Yoshi's. Här ska Pit igen ta hand om dem du missar, leta items eller inte göra något...

Mitt rekord: Hard, 2.11:35

Co-Op Event 6 - Unwanted Suitors
Mål: What do these guys want, anyway? Chase 'em off, will ya?

Ni är här Zelda och Zero Suit Samus. Ni möter osynliga Luigi och Captain Falcon. Det är ganska enkelt att se var dem är, de brukar blixtra till lite då och då. Men om ni inte klarar hitta dem... så kan Zelda börja skjuta med sina distansattacker och Zero Suit Samus kan använda alla sina attacker, som tar stor yta.

Mitt rekord: Hard, 1.36:31

Co-Op Event 7 - Battle of the Dark Sides
Mål: A predestined battle with their dark sides. Nowhere to run, but no one in the way.

Ni är Link och Samus, och ni möter Dark Link och Dark Samus. Se till att Link går på Link och Samus går på Samus, för annars kommer Samus slå ner Link snabbt, detta då Samus har snabbare attacker. Försök använda distansattacker för att hålla dem på avstånd, och om de kommer nära är det bara att börja strida.

Mitt rekord: Hard, 1.13:83

Co-Op Event 8 - All MINE!
Mål: Money! Money makes the world go 'round! Gather 2,000 coins and eat something good!

Detta är en enkel Coin Match, som går ut på att samla 2,000 coins och INTE äta något gott. Det speciella är att det kommer ut mer pengar för varje slag än i en vanlig match, skulle någon av er dö så är det Game Over. Det är bara att slå på... det brukar gå ganska enkelt.

Mitt rekord: Hard, 18:31

Co-Op Event 9 - Those Who Wait in Onett
Mål: A green combo has descended on onett. And they don't seem to be leaving.

Ni är Ness och Lucas, ni möter "A green combo" kan även sägas Luigi och Yoshi. Ni alla har två liv vardera, det är bara att köra en helt vanlig brawl... Låt Ness skada fienderna för att sedan låta Lucas slutgöra jobbet, anledningen är att Ness är snabbare och skadar mer, och Lucas är starkare. Sen är det bara köra på som vanligt.

Mitt rekord: Hard, 57:43

Co-Op Event 10 - The R.O.B's of Tomorrow
Mål: It's normally a pretty small robot... Is this even possible?

Ni är Lucario och Ice Climbers, och möter 5 R.O.B.'s. De blir större för varje gång du dödat den ena, förutom den sista som är normalstor. När de blir större, så får de en svaghet på denna banan. När man är längst ner, och det har runnit upp vatten över banan. Så brukar det komma en fisk, som dödar en direkt. När R.O.B. är stor så kan de inte undvika fisken, så länge som de är på lägsta nivån. Detta innebär att du kan försöka lura ner dem, utan att själv bli äten och hoppas att fisken går på R.O.B., skulle fisken försöka ta dig, så är det bara att försöka undvika.

Mitt rekord: Hard, 2.37:41

Co-Op Event 11 - The Great Remodeling Battle
Mål: Finally time for that remodel! Nab 300 coins without damaging the house.

Luigi och Peach, möter Ike och Marth i en Coin Match i Luigi's Mansion. Skadas huset så har du förlorat, därför är det viktigt att hålla speciellt Ike borta från kanterna. Bästa stället att vara på är taket. Håll er på taket och kör som vanligt där.

Mitt rekord: Hard, 1.15:51

Co-Op Event 12 - Come Back, Falcon Flyer
Mål: Land the final blow before the Falcon Flyer leaves... in about thirty seconds!

Du är Captain Falcon, och din kompis är Olimar. Ni har trettio sekunder på er att döda era motståndare, två Samus. Försök lura ner dem till vägen, där dem är så gott som döda. Captain Falcon får försöka använda sin B attack mycket, då den får Samus att flyga långt. Ni har ingen tid att ta det lugnt här... Olimar ska försöka använda lila Pikmins för att attackera, då de är tunga så flyger fienderna längre om de blir träffade.

Mitt rekord: Hard, 29:01

Co-Op Event 13 - Blades of the Quick and Mighty
Mål: Two blades of vastly different styles. Combine them to grasp their true worth.

Ni är Marth och Ike, och möter Link, Meta Knight och Ganondorf i respektive ordning. Marth får skynda sig att attackera och skada fienderna mycket, för att sedan låta Ike slutföra jobbet. Håll er i de lägre grottorna, då de ger skydd som kommer behövas, då ni bara har ett liv vardera. Försök använda items så mycket det går.

Mitt rekord: Hard, 2.41:73

Co-Op Event 14 - The Dark Guardians
Mål: Two beasts appeared in the tyrant's town! How clever. See if you can't crush them.

Ni är Ganondorf och Wolf, som möter stora Donkey Kong och stora Charizard. Använd den rosa draken, den är ditt absolut bästa vapen. Den brukar döda på ett slag, se bara till att inte själv bli biten. Håll dig på de lägre plattformarna när den rosa draken inte finns till hands, då är det större risk att du överlever ett slag från Donkey Kong/Charizard.

Mitt rekord: Hard, 26:70

Co-Op Event 15 - Four Swords Brawl
Mål: Four chase coins instead of Rupees! The first team to 500 coins wins!

Ni är Toon Link och Toon Link och möter Toon Link och Toon Link. För att inte blanda ihop dig själv med någon utav de andra föreslår jag att du sätter på namn, och tänker på färgerna. Ni är röda och gröna, och möter blåa och lila. Försök att hålla dem ifrån varandra, gå dem på er samtidigt blir det hela mycket svårare. Skada upp dem lite snabbt i början, för att sedan slå dem uppåt. Då kommer du få pengar, vänta sedan tills de kommer tillbaka och upprepa.

Mitt rekord: Hard, 1.05:26

Co-Op Event 16 - Jigglypuff's Great Comeback
Mål: JIGGLYPUFF may be feeble at first, but if you can just hang on, then surely...

Ni är Jigglypuff och Mr. Game and Watch och möter Lucas och Ness. För att vinna måste ni antingen döda Ness och Lucas, eller överleva tiden ut. Från början är Lucas och Ness stora och ni små, därför föreslår jag att ni försöker göra en så kallad "Cliffhanger" i början. Det vill säga att ni hoppar ut, ser till att få Ness eller Lucas efter er, för att sedan hoppa tillbaks ta tag i kanten och hoppas att dem faller ner. När tiden går, så kommer dem minska i storlek och ni blir normala. Försök hålla er lite utanför fortfarande, undvik sålänge det går. När tiden fortsätter ännu längre så blir Jigglypuff stor och Ness och Lucas blir små. Det är här du har din chans... slå ut dem.

Mitt rekord: Hard, 1.15:15

Co-Op Event 17 - Sonic & Mario
Mål: No problem! It's nothing at all! Only a race can decide the true victors!

Du och din kompis är Sonic och Mario, ni möter tre Mario och tre Sonics. Då Mario och Sonic som ni möter flyger lite enklare, så anser jag att ni ska köra full attack. Det är egentligen inget speciellt med denna matchen, kör som du kör vanligen.

Mitt rekord: Hard, 3.25:80

Co-Op Event 18 - The New Weapon of Shadow Moses
Mål: The robotic weapons have been rolled out. Only one of them is an ally...

Du är Snake, och din kompis är R.O.B, ni har ett liv var. Ni möter två stycken R.O.B med två liv vardera. Det är en helt vanlig brawl, och det finns nästan bara ett sätt att klara den på vid de högre svårighetsgraderna. Slå sönder en utav kanterna, vänta på att fienderna kommer i närheten för att sedan greppa tag i dem och kasta ut dem.

Mitt rekord: Hard, 1.14:46

Co-Op Event 19 - Shadow of Andross
Mål: It's a fierce attack by Andross and Wolf. Take them, Team Star Fox!

Fox och Falco, möter Andross och Wolf. Andross är bara en Assist Trophy, så honom kan du inte skada. Han kommer finnas i bakgrunden och skjuta "stenar" på er under hela matchen. Se till att hålla er i rörelse, då lär Andross missa med sina skott. Förutom det bör du inte lägga ner mycket tid på honom, koncentrera er på Wolf. Ladda inte upp Smash Attacker, det tar ofta för lång tid, och då kommer Andross att träffa dig med några skott, utan kör bara på lite snabbt helt enkelt.

Mitt rekord: Hard, 9:03

Co-Op Event 20 - The Final Battle for Two
Mål: A fierce battle with nasty rivals! You can't lose now!

Väldigt likt en All-Star Event. Ni får välja karaktärer, och ni har två liv vardera. Ni kommer att möta Wario, King Dedede, Wolf, Meta Knight, Ganondorf och Bowser. Läs Event 10 (Solo Events) för att se hur du klarar denna... samma strategi här. Fast du kan även försöka att ni tar dem var för sig, se bara till att inte bli omringad.

Mitt rekord: Hard, 2.04:75

Co-Op Event 21 - The True All-Star Battle
Mål: Fight everyone without any breaks! It's endless, but a suitable final battle.

Sista fighten... även här får ni välja karaktärer. Jag föreslår att en av er är Snake, och att den andra är en valfri relativt stark karaktär. Snake ställer sig under mitten plattformen, för att sedan börja använda sin uppåt A. Denna gör att han kommer skjuta upp ett skott, som dödar en fiende på ett slag. Ladda gärna upp skottet så det flyger högt, vilket gör att du nästan alltid träffar. Den andra personer, står på mittenplattformen, redo att uppehålla eventuella fiender, eller bara döda dem. Skillnaden på denna fighten och All-Star är att här får du aldrig någon helning, och fienderna kommer i en annan ordning. Om du inte följer mitt första tips, så kör på aggressivt.

Mitt rekord: Hard, 5.07:85

~ Låsa upp
Här kan du se hur du låser upp olika saker, som på något sätt är kopplade till Events.

Klara 7 solo Events och du låser upp events 11-20.
Klara 18 solo Events och du låser upp events 21-28.
Klara 25 solo Events och lås upp alla karaktärer så låser du upp events 29-40.
Klara 40 solo events och du låser upp event 41.
Lås upp R.O.B och du kan spela co-op events 9-15.
Klara event 4 och du låser upp Palutena Trofén.
Klara event 8 och du låser upp Route 1/Viridian City låten.
Klara event 13 och du låser upp Legendary Air Ride låten.
Klara event 15 och du låser upp Dedede's Theme låten.
Klara event 18 och du låser upp Hidden Mountain and Forest låten.
Klara event 19 och du låser upp Mario Bros.-banan.
Klara event 24 och du låser upp Fire Field låten.
Klara event 28 och du låser upp Hanenbow-banan.
Klara event 33 på Hard och du låser upp Great Temple låten.
Klara event 37 och du låser upp Song of Storms låten.
Klara event 38 på Hard och du låser upp Star Wolf Theme låten.

Fusket har betyget 7.15 (13 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 11 kommentarer:

joself den 01/02 -09 11:31
Du behöver inte skriva vad dina rekord är. Tipset sög ju. 1/10 (Det ger mindre totalt).

HarryPotter7 den 13/02 -09 15:53
Hur vet man issåfall om dina rekord är bra då?

alexperson den 22/02 -09 18:44
Jag tyckte att tipsen var bra men lite osmart att skriva in rekorden och jag har tagit alla dina rekord lite tack vore Ike han har bra attacker iallfall super smashen den ownar alls!!!!!

alexperson den 23/02 -09 19:39
allt menade jag sorry!!

dduveterik den 14/03 -09 09:59
XD XD XD XD XD XD XD vad mycket du skriver"!!

yut den 02/04 -09 16:14
aboo vilken superlång och superbra guide 10/10

Shadow__ den 17/04 -09 23:50
10/10 såklart, vad annars?

ChokladYoshi den 03/01 -10 19:24
Tack har klarat 1-28 men jag har inte låst upp alla gubbar en...

ChokladYoshi den 03/01 -10 19:24
oj jag menar än inte en

ChokladYoshi den 03/01 -10 19:29
eh man är Lucas på event 21 inte Ness

ChokladYoshi den 17/01 -10 20:39
Har klarat alla events nu!

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.