Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Metroid

Nintendo Wii
Super Metroid
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  12 oktober 2007
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  1
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7 9.8

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 22/05 -11 19:06

Handling / story / vad man gör i spelet
Super Metroid är ett action-/äventyrsspel som släpptes till Super Nintendo i juli 1994 och till Virtual Console i oktober 2007 i Europa. Du tar rollen som Samus Aran, en prisjägare som ständigt och jämt stöter på Metroids och Space Pirates att kämpa mot. Detta spel är inget undantag.

Spelet tar vid där Metroid II: Return of Samus slutar. Samus har precis räddat en ung Metroid från att förgås och hon valde då att ta med den till Ceres Space Colon, där forskare undersökte den i hopp om att hitta något svar på vad Metroids egentligen är och hur man kan utnyttja dess krafter. Det dröjer inte länge innan Samus får reda på att Ceres Space Colon har blivit attackerad och hon vänder om för att undersöka saken. Väl där märker hon att alla forskare är döda och att den unge Metroiden har blivit tillfångatagen av Ridley, Samus ärkefiende. Ridley flyr och Samus är tvungen att jaga honom till planeten Zebes, den planet där det ursprungliga spelet ägde rum. Samus har nu ett klart uppdrag framför sig: att hitta den unge Metroiden och ta tillbaka den från Ridley.

På vägen kommer Samus att få kämpa sig igenom både nya och gamla områden, såsom Crateria, Maridia, Norfair och slutligen Tourian. Till en början ser det ut som att Samus har en ganska lätt uppgift framför sig, men hon märker snart att så är inte fallet. Alla de fiender som hon en gång trodde var borta för alltid är tillbaka och inte nog med det utan de är större och farligare än någonsin. Där är fler saker att samla, fler platser att utforska, fler fiender att döda och fler egenskaper att lära sig. Samus måste ständigt kämpa mot den klaustrofobiska känslan av att vara helt ensam på en främmande planet.

Mot slutet av spelet så springer Samus in i Ridley igen. Hon besegrar honom, men märker snart att den behållare som den unge Metroiden var i är söndeslagen och Samus måste nu fortsätta leta. Hon dras till Tourian, där hon en gång mötte hjärnan (bokstavligen) bakom allting, kallad Mother Brain. Väl där får Samus det svårt med Metroids som av någon anledning gillar att röra sig i just Tourian. Hon tar sig in ett sista rum fyllt med kanoner och barriärer. Där framme står det en behållare, men vem är det i den? Det är ju... det är ju... Det är inte möjligt.

Vad jag tycker om spelet
Super Metroid är ett av mina favoritspel någonsin. Det släpptes redan 1994, men jag hörde inte talas om det förrän långt senare. Det hela började med att jag spelade Super Smash Bros. till Nintendo 64 och därigenom fick reda på att det fanns en karaktär som hette Samus. Hon blev snabbt en favorit och jag började söka runt efter spel som hade Samus som huvudkaraktär, men jag hittade inga till Nintendo 64 (därför att de aldrig släpptes några). Därför var det inte förrän några år senare som jag fick upp ögonen för Metroid Prime till GameCube och efter att ha blivit överraskad över hur bra det spelet var så började jag söka mig tillbaka till rötterna och jag fann då bland annat Super Metroid. En genomspelning senare och jag var helt övertygad om att Metroid-serien var en spelserie som var värd att fördjupa sig i.

Det mesta i spelet är perfekt. Musiken är underbar, grafiken är fantastisk och spelkänslan är i topp. Jag kan inte hitta något negativt alls i spelet, förutom någon småsak kanske, men den är inte ens värd att nämna. Detta spel har allt man kan önska sig och lite till. Så, gillar man actionspel och/eller äventyrsspel så kommer man garanterat att uppskatta, ja till och med älska, Super Metroid. Jag rekommenderar det helhjärtat.

Betyg till spelet
~ Ljud: Musiken slår det mesta i sin väg. Den är kuslig och välgjord och den bidrar till den klaustrofobiska känslan man får av spelet. Gåshudsfaktorn är "through the roof".
Ljudbetyg: 10

~ Grafik: Bättre 2D än så här kan man inte få. Detta spel skapades i slutet av 2D-eran och det gjorde att man under den tiden hade möjligheten att skapa fantastiska miljöer och karaktärer. Det lyckades de verkligen med här.
Grafikbetyg: 10

~ Hållbarhet: Detta är det enda som är "negativt" med spelet. Hållbarheten är hög, återspelningsvärdet ännu högre, men man kan ändå klara spelet på väldigt kort tid om man nu verkligen vill. Det är alltså ett perfekt spel för den som bara sysslar med speedruns.
Hållbarhetsbetyg: 9

~ Spelkänsla: Finns det något spel med bättre spelkänsla? Kanske. Väldigt få i så fall. Detta spel håller världsklass även här. Man måste testa det för att kunna förstå vad jag menar.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10