Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Galaxy

Nintendo Wii
Super Mario Galaxy

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 05/04 -09 18:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Vart hundrade år dyker det upp en komet på himlen över Mushroom Kingdom. Ett år var kometen så stor att den fyllde hela himlen och massor av stjärnbitar föll ner. Toad:sen tog med sig stjärnbitarna till slottet där de blev till en jättestor kraftstjärna. Förmodligen så var det en lycklig dag för invånarna där, för vart hundrade år firar man den dagen.

Mario får ett brev från Peach där det står att hon väntar på honom vid slottet, och att hon har en speciell överraskning åt honom. Mario beger sig mot slottet, men när han börjar närma sig det blir hela byn attackerad av skott från flygande skepp ledda av Bowser. Plötsligt lyfter Bowser upp slottet i luften, och Mario blir attackerad av Kamek, vilket får honom att flyga iväg.

Mario vaknar upp på en främmande planet där han snart möter två stjärnliknande varelser som kallar sig Lumas. De leder honom till sin drottning Rosalina, som sedan förklarar att stjärnobservationet, vilket är alla Lumas hem leder av stora problem. Att stjärnorna som var kraftkällan till observatoriet är stulen, och att när de fått tillbaks strömmen kan de rädda Peach.

Din uppgift är att styra Mario som ska få tillbaka stjärnorna genom att åka iväg i rymden till olika planeter och sedan hämta dem. På banorna ska man förflytta sig från planet till planet genom bl.a. stjärnor som skjuter iväg en. På planeterna finns också klassiska Mario fiender som Goomba och Koopa Troopa mm, men det finns också nya.

När du har fått alla stjärnor på planeten så tar du dig till nästa planet, det behövs ett antal stjärnor för att låsa upp nya planeter. I varje galax finns det några stora planeter (3 uppdrag) och några små (1 uppdrag) och en fiende bas. När man klarat fiende basen så låser man upp nästa galax. Man hittar galaxerna i stjärnobservatoriet.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är väldigt bra. Det är bra grafik, fina miljöer, dock så tycker jag det är lite tråkigt att allt är borta i rymden. Jag hade hellre sprungit runt i Mushroom Kingdom, men det gör inte så jättemycket. Jag tycker också det är dåligt att det är så mycket hoppa från en planet till en annan, det hade varit bättre med att man är runt en stor planet.

Det är också lite enkelt, Wii har lite för många casuals spel, visst det är ju Mario så vad förväntar jag mig, men det hade varit kul med nån mer svårhetsgrad eller nåt som ger lite utmaning.

Det hade varit kul ifall man kunde spela 2 också, som en är Luigi och en Mario.

Spelet är ganska långt ifall man ska ha alla stjärnor, och sen finns det ju en överraskning efter det som gör det längre.

Det är ett utav de bättre spelen till Wii och ett självklart köp ifall du gillar Nintendo och Mario!

Betyg till spelet
Grafik: 9! Ser riktigt snyggt ut. Bland de bästa grafiken till Wii. Troligtvis ett av de snyggaste "tecknade" spelen av alla format. Det är varierande miljöer och bra upplösning. Karaktärs designen är kanske inte perfekt i alla fall, men är bra på de flesta karaktärerna.

Spelkänsla: 9! Kontrollen är så gott som felfri och spelet har en fin glad känsla. Visst kan det kännas lite konstigt när han går upp och ner på planeter bara.

Ljud: 8! Har många gamla klassiska melodier från tidigare Super Mario spel, de nya kanske inte är lika starka men de passar också in. Ljudeffekterna är sköna och bra.

Hållbarhet: 9! Spelet är långt och roligt. Det finns kanske inte så mycket att göra när man fått allt, bara samla coins på banor, men det tar ett bra tag till det. Det hade varit roligt med en tidmätare till uppdragen, det hade varit kul med speedruns då, så hade spelet hållit längre. Man tröttnar nog inte på spelet på ett bra tag.

Totalt: 9! Ett utav de starkaste Wii titlarna hittills och ett självklart köp ifall man gillar Nintendo och Mario.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9