Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Okami

Nintendo Wii
Okami
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    13 juni 2008
  • Utvecklare
    Ready at Dawn
  • Antal ägare
    20
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 8.9

Speltest av Rubi

Inskickad av Rubi den 25/04 -09 08:52

Handling / story / vad man gör i spelet
För hundra år sedan besegrade Nagi och en vit varg som hette Shiranui den åttahövdade ormen, Orochi. Men Shiranui dog av de skador hon fått. En staty restest för att hedra den modiga vargen.

100 år senare har Orochi återuppstått och sprider sin ondska över landet Nippon igen. Varje värld behöver en hjälte så Amaterasu uppstår, en ättling till Shiranui. Det blir Amaterasus (som också kallas Ammy) och fegisen Susanos (en ättling till Nagi) uppgift att rena världen från ondskan. Ammy måste också samla ihop de 12 gudomliga pensel teknikerna för att få sin kraft tillbaka.

Ammy är solguden och varje gud hon träffar på kallar henne "Amaterasu, mor till oss alla och ursprung till allt det goda". Även om Ammy lyckas samla ihop alla pensel tekniker så är de värdelösa om ingen tror på henne.

Vad jag tycker om spelet
Detta är ett storslaget spel och jag kan inte få nog av det. Okami ger oändligt med inspiration till mig som gillar att teckna. Storyn är originell, karaktärerna är så älskvärda och stilen som spelet är skapat i är japansk, vilket jag älskar!

Spelet är baserat på en riktig japansk legend, bara det gör Okami så speciellt.

Betyg till spelet
Grafiken kan vara jobbig till den som inte är van. Men den är unik och ser nästan ut som en traditionell japansk målning.

Spelkänslan kunde inte bli bättre. Man kan inte slitas från spelet det är alltid något spännande som händer.

Ljudet kunde inte heller vara bättre. Musiken är det bästa i sitt slag och jag blir allting glad när jag hör en melodi.

Som med allt så tröttnar man såklart tillslut, men det är bara att ta en pause från spelet och sen är det lika fantastiskt igen.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10