Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och Halvblodsprinsen

Nintendo Wii
Harry Potter och Halvblodsprinsen
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    3 juli 2009
  • Utvecklare
    EA Bright Light
  • Antal ägare
    16
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 7.1

Speltest av Ivarento

Inskickad av Ivarento den 28/08 -09 13:01

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet handlar om trollkarlen Harry Potter och hans vänner som ska försöka övervinna den onda trollkarlen Lord Voldemort. I spelet spelar du som Harry Potter och springer runt på den magiska trollkarlsskolan Hogwarts, där du bland annat går på lektioner och uppdrag för att lära dig hur du ska övervinna Lord Voldemort. Du får bland annat blanda trolldrycker i trolldrycksklubben, flyga Quidditch och spela matcher mot de andra lagen och lära dig att slåss och duellera med din trollstav i duelleringsklubbarna som finns på skolan.

Det finns även roliga sköldar att samla på som är utspridda över skolan. När du hittar ett visst antal får du något som kanske hjälper dig i spelet. Du går sedan efter ett antal olika uppdrag till skolans rektor Professor Dumbledore för att få följa med honom på en speciellt färd. Han har nämligen funnit en så kallad horrokrux, en del av Lord Voldermorts själ, som han vill att du tillsammans med honom ska åka och förgöra. Men på vägen stöter du på många faror, både mystiska väsen och Lord Voldemorts hemska anhängare...

Vad jag tycker om spelet
Spelet är väldigt skoj eftersom man bland annat får använda sin Wii-kontroll som trollstav och får göra en massa kul rörelser för att framkalla olika besvärjelser. Det är också bra att det finns olika klubbar som tränar en på olika saker som kan vara användbara senare i spelet. Sedan finns även andra roliga saker på huvudmenyn som olika lägen för två spelare där du kan duellera, extramaterial och olika pokaler du kan samla på.

Betyg till spelet
Grafiken: Den halvt dassiga grafiken till Harry Potter spelen är ganska tråkig och relativt ostadig. Den är dålig men duger eftersom man tänker på så mycket annat bra som finns med spelet.

Spelkänsla: Spelkänslan känns väldigt bra. Man får en underbar inlevelse då man använder Wii-kontrollen som trollstav och viftar med den för att göra olika grejer.

Ljud: Ljudet är verkligt och bra då det kommer från filmen. En del av de nya ljud som finns i spelet passar väldigt bra då de skapar stor inlevelse till spelkänslan.

Hållbarhet: Spelet är ett hemlighetsfullt spel som alltid har nya överraskningar att erbjuda med underhållande saker. Att t. ex. samla på sköldar är ett beroendeframkallande nöje som man inte tröttnar på förrens man hittat alla 150.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 9 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9