Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGuitar Hero III: Legends of Rock

Nintendo Wii
Guitar Hero III: Legends of Rock
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  23 november 2007
 • Utvecklare
  Vicarious Visions
 • Antal ägare
  189
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.5

Speltest av Danne_00

Inskickad av Danne_00 den 08/11 -08 18:38

Handling / story / vad man gör i spelet
Guitar Hero III är ett ganska simpelt spel som går ut på två saker, att ha kul, och att vara bättre än sina kompisar. Med spelet följer en plastgitarr som är det speciella med spelet. Du ser på skärmen en gitarrhals där det faller ner noter som du ska trycka på i takt med musiken. Detta gör du genom att både trycka på knapparna på halsen av gitarren och på knappen på själva kroppen. Samma princip som när du spelar riktig gitarr.

Låtarna i Guitar Hero III är inte särskilt varierade och är i princip ifrån punk till heavy metal, för oss hårdrockare är detta underbart, det vill säga att slippa alla "EMD"- och "I Kissed a Girl"-låtar som media proppar i oss dagligen. Nu kan du rocka till allt ifrån Sex Pistols "Anarchy in the U.K" till In Flames "Take This Life" med hjälp av det tredje spelet i serien.

Story-läget börjar med att du har ett eget litet band, där du är gitarrist. Du kommer att få välja karaktär och sedan få se en liten, mycket dåligt men charmigt gjord film, som kommer leda dig in på din första konsert. Så småningom, när du klarat första konserten, så jobbar du dig uppåt i karriären, mot ett liv som Rockstjärna. Ju längre in i spelet du kommer, desto fler kända låtar kommer du att träffa på. Du kommer även att kunna låsa upp nya karaktärer och gitarrer med tiden.

Detta kan låta ganska tråkigt, men du kommer inse att med tiden så kommer du att bli bättre, och beroende. Du kommer jobba dig upp i svårighetsgraderna och endast du själv bestämmer dig för när du inte orkar mer. Det finns ALLTID en plats för förbättringar i det här spelet.

Om du även har en kompis med detta spel så kan ni spela multiplayer, där tre olika spellägen ingår; Face-Off, Pro Face-Off och Guitar Battle. Face-Off och Pro Face-Off går ut på ungefär samma sak, man ska träffa så många noter som möjligt och samla på sig mer poäng än motståndaren innan låten är slut. Skillnaden är att i Face-Off spelar man ca 1o sekunder var och turas om att spela, medan man i Pro Face-Off spelar hela låten.

Guitar Battle är ett nytt läge som inte fanns i någon av föregångarna. Detta går ut på att du ska skjuta attacker på motståndaren, som gör att det blir svårare att spela, t.ex. att noter delvis inte syns. När du distraherat motståndaren tillräckligt mycket, så att han missar för många noter och åker ut, har du vunnit.

Ett plus med spelet är att det finns massor av upplåsbara låtar, bland annat den svåraste låten "Through The Fire and Flames", låten som i princip alla pratar om.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är mycket bra, ett annorlunda sätt att spela som inte kan jämföras med något annat. Storyn är ganska skön, även om den är ganska oseriös. Ett stort urval av låtar är självklart inte heller ett minus med spelet, och Dragonforces "Trough The Fire And Flames" är ett gigantiskt plus för oss som tycker att Guitar Hero ett och två var för lätta. Guitar Battles var en idé som båda kunde gå åt skogen eller bli en succé, enligt mig är Guitar Battles ett STORT plus.

Ett minus är att så många av låtarna är covers på dom riktiga versionerna, som kan få en att inte tycka om låtar som man måste älska. Grafiken till Wii-versionen är också dålig jämfört med samma spel till t.ex. Xbox 360, men man får samma spelkänsla och spelglädje ändå.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är som sagt ganska dålig till Wii-versionen, men det är mest bakgrunderna när man spelar som är lite fula, men det är ju inte där man ska kolla. Filmerna är bra gjorda och ja, bara minus till bakgrunderna.

Spelkänsla: Åh, det här spelet har den bästa spelkänslan jag någonsin varit med om, en upplevelse som nästan kan jämföras med att spela riktig gitarr.

Ljud: Hela spelet går ut på musik, så hur kan man ge det något annat än en tia? Näst intill alla låtar är bra, och en del är låtar är bara för bra.

Hållbarhet: Hållbarheten skulle fått en 11 om det fanns. Detta spel kan man aldrig spela ut, mur mycket man än sitter framför det. Det finns alltid någon not man inte tar, eller någon låt som en kompis har bättre poäng på. Övning ger färdighet. Dom flesta har målet att klara TTFAF på Expert, men efter det kommer man inte kunna sluta spela ändå...

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10