Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Guitar Hero III: Legends of Rock

Nintendo Wii
Guitar Hero III: Legends of Rock
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    23 november 2007
  • Utvecklare
    Vicarious Visions
  • Antal ägare
    189
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/03 -08 19:41

Handling / story / vad man gör i spelet
Rock - succén går vidare till Wii! Men kan Wii verkligen fylla ut de egenskaper som Guitar Hero III behöver?
Är du beredd på att rocka?! BRA! För vi sitter inte nere i soffan när vi spelar.

Guitar Hero har alltid lockat fram den inre rock känslan inuti dig, akta så att du inte slår sönder någonting där hemma bara.
Guitar Hero går mest ut på att köra Career. Här får du döpa ditt band, välja din rocklegend och repa en massa låtar på scen. Det är alltid 5 låtar vid varje sektion, alltså med sektion så menar jag de olika platserna, scenerna man spelar låtarna på. Det finns 8 sektioner med så sagt 5 låtar på varje. Spela en låt, rocka järnet, tjäna pengar och ta dig vidare till nästa sektion. Det här är en bra idé som Guitar Hero alltid har släpat på, den enda förändringen på det här spelet är att det nu är en liten tecknad film före och efter varje sektioner. Det är väldigt häftigt, men det ökar inte rockkänslan.
De andra nyheterna i detta spelet är också Co-op Career, Wi-Fi och Boss-Battle. Om vi börjar med Co-op Career så har vi både för och nack-delar… Det är völdigt bra av Neversoft att man kan nu spela två på Career. Men själva besvikelsen är att när man kör Co-op så kan man låsa upp extra låtar till att spela på Quickplay sedan. Du måste alltså ha en kompis eller åtminstone två gitarrer för att låsa upp de här låtarna, som är riktigt synd…
Wi-Fi är väl den största nyheten i spelet och den är väl OK. Du kan skapa en match, gå med en, eller helt enkelt spela mot registrerade vänner. Det finns massvis med möjligheter att spana in världsrekorden här. När man sedan söker på Strangers match (alltså bara gå med en match) så hittar inte servrarna någonting eller så poppar Error-fönstret upp. Vilket som kan bli lite irriterande.
Boss-Battle är sedan den andra nyheten. Och det här är mycket dåligt gjort tycker jag. Du möter de riktiga rocklegenderna Tom Morello och Slash i en gitarrstrid som helt enkelt är värdelöst. Istället för Star Power så dyker det upp olika attacker som ska sabotera för den andra spelaren. Det finns attacker som en sträng går sönder, så att man måste trycka jättesnabbt på den färgen som det är, till att få dubbla noter i hela 5 - 10 sekunder.
Det här bevisar igenting ifall man kör Battle emot en kompis. Om en tar expert och den andre Easy så är det redan klart att den som tog Easy vinner. Man kan inte förlora ifall man tar Easy, för det kommer allt för lite noter och allt för attacker som saboterar för den som tog Expert.

Vad jag tycker om spelet
Först och främst tänker jag på namnet. Legends of Rock… Jag menar, det finns ju bara två legender och det är Slash och Tom Morello. De kunde åtminstone ha 4 eller 5 stycken i alla fall.
Om ni sedan läste allt om Career, Co-op Career, Wi-Fi och Boss-Battle så står jag fortfarande för alla de kommentarerna som är lite längre upp.
Sedan så rekommenderar jag inte det här spelet till en nybörjare egentligen. Visst du kan köpa spelet ändå så, men jag varnar dig: Spelet är sjukt mycket svårare än föregångarna. När du har de sista sektionerna kvar på Career så skyll inte på mig utan på Neversoft.
Jag vet inte varför de har ökat svårighetsgraden så mycket. Börjar du på Expert så får du redan kämpa med att hålla nere tre knappar på gitarren samtidigt. Och den sista bossen på alla svårighetsgrader vill jag inte ens nämna…

Nu till gitarren. Wiis version av gitarren är mycket bra faktikst. Du stoppar ner Wii-Remoten i en liten lycka och kopplar den i ett uttag. Sedan är det bara till att rocka på. Meningen med det här är för att det ska komma ljud ur Wii-Remoten när du missar en not och att gitarren ska skaka när du använder Star Power. Det här tycker jag är ett bra koncept!
Sedan måste jag säga att listan på alla låtar rockar. Det verkar som om Neversoft har lagt ner mer tid på det än nyheter till spelet.

Betyg till spelet
Grafik: Den duger…

Spelkänsla: De förra spelen hade mycket mera rockkänsla än vad detta spel har, jag vet inte varför. Men spelkänslan är väl helt okej.

Ljud: Som sagt låtarna äger, men ljudet ur TV:n är Mono. Och det hörs verkligen…

Hållbarhet: Du spelar igenom det tills du fastnar, blir irriterad eller så spelar du det för Wi-Fi:ns skull. Men hållbarheten är faktiskt också helt okej. Som sagt så rockar låtlistan!



Har du ägt ett Guitar Hero tidigare så kommer du nog att bli besviken på det mesta, men har du aldrig haft det innan så kommer du att tycka att det äger!

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7