Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inYoshi's Island DS

Nintendo DS
Yoshi's Island DS
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  1 december 2006
 • Utvecklare
  Artoon
 • Antal ägare
  61
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 6.8

Speltest av Danne_00

Inskickad av Danne_00 den 23/04 -07 22:16

Handling / story / vad man gör i spelet
Den onda Kamek har kidnappat alla bebisar, bland annat baby-Luigi. Precis som i föregångaren ska man, med Yoshi och Baby-Mario, försöka rädda honom och besegra Kamek. Men till skillnad från Yoshis Island så får man, med tiden, fler medhjälpare. Baby-Peach, Donkey Kong. Jr, Baby-Wario och Bowser. Jr. (Se nedan) Alla har sina egna specialitéer, och man behöver allas hjälp för att ta sig förbi alla hinder. För att byta baby finns det särskilda "hållplatser", där en stork kommer med bebisarna så att man kan välja. Det finns 5 världar (Se nedan), alla med olika tema. Det finns också mini-spel (Minigames) i spelet. För att låsa upp dom ska du hitta banans nyckel och öppna en liten port. Självklart kan du spela mini-spelen genom att gå in på dom från huvudmenyn också. På varje bana finns det ett mer eller mindre gömt Baby-Mynt. Man måste vara rätt beby för att myntet ska synas, annars ser man bara en liten, ganska så suddig ring. När du samlat in alla mynt får du en liten överraskning...

Bebisar

Varje bebis har sina speciella förmågor, här är lite information:


Baby-Mario - Den du startar med. Gör så att Yoshi springer fort genom att hålla inne Y.

Baby-Peach - När du "dubbelhoppar" så kommer Peach att ta fram ett paraply, detta gör så att du flyger iväg när du "dubbelhoppar" i stark vind.

Donkey Kong. Jr - Gör så att du kan klättra i lianer, doch är han väldigt tung så du kommer inte att kunna hoppa lika långt med honom som med Mario och Peach.

Baby-Wario - Håller i en magnet som drar åt sig lådor, plattformer och pengar, allt som är i metall. Dock är även han tung.

Bowser. Jr - Kamek slängde t honom från sin borg, och han finns tillgänglig på ganska få banor. Han sprutar eld, men man kan inte äta saker eller göra ägg med honom på ryggen.


Världar

Varje värld har 8 banor, respektive 2 av dom slutar ed en boss. I varje värld finns också ett bonus-spel (Där du kan vinna liv), en extrabana (En lite svårare bana för dom med bra poäng på dom andra banorna), och en "Secret" som du låser upp när du klarar sista bossen.

Värld 1: Första världen, en trögstart med lätta banor. Allt består av blommor.

Värld 2: Djungelvärld, med lite öken. Här får du Donkey Kong. Jr

Värld 3: Vattenvärld, här får du Baby-Wario.

Värld 4: Moln-värld, också lite snö/is. Här får du Bowser. Jr.

Värld 5: Sista världen. Blandat tema. Slutar med Bowser.


Museum.

Här hittar du alla fiender (enemies) du har besegrat genom spelet.

Vad jag tycker om spelet
Man hade stora förhoppningar på spelet om man spelat föregångaren. Tyvärr levde inte spelet upp till förhoppningarna... Funktionen att byta karaktärer var allt för jobbig, och man behövde springa tillbaka bara om man hade fel baby. Ingen av dom nya babysarna hade någon anledning varför dom var med. Själv tycker jag att det bara borde varit Mario... Det fanns också färre världar än förut. Funktionen med gömda mynt var bara jobbig när man hade fel baby och fick starta om hela banan. Sista bossen var också enkel... FÖR enkel...

Jag tycker spelet blev en flopp. Folk köper det bara för att ettan var riktigt bra...

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken var ganska så bra. Men dom utnyttjade inte DS-ens grafik, så det såg ut som något till GameBoy Advance. Vad mer behöver man säga...

Spelkänsla: Spelkänslan var ganska bra den med... Lite störande position av knappar, och om man spelat ettan är den ingen tvekan om att man tar fel på "Äggskjutarknappen" och "hoppknappen". Det var också jobbigt att bahöva gå fram och tllbaka i banorna.

Ljud: Ljudet var bra. Lite enformig på vissa ställen, men i övrigt var den bra.

Hållbarhet: Hållbarheten var det so mjag gillade minst med spelet. Bara 5 världar... Bonus.spelen var inte heller mycket att prata om eftersom det var samma som i föragångaren. "mynten" var bara långtråkiga att samla... Hållbarheten var inte bra...

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 7