Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: Spirit Tracks

Nintendo DS
The Legend of Zelda: Spirit Tracks
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  11 december 2009
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  61
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Guide: Alla hjärtbitar

Inskickat av blablabla den 04/01 -10 22:34

Hur man får tag i alla Heart Containers genom spelet. Längre ner finns även en bossguide över alla bossar. Om man kollar längst ner finns en lista över hur man klarar alla Force Gems. Notera att en del "Force Gem-Quester" går att starta senare i storyn. Detta är bara en guide på hur man slutför dem.

- Hur man får tag i alla Heart Containers.

1.
Denna får man efter att ha dödat bossen Stagnox i Forest Temple.

2.
Denna får man efter att ha klarat första rummet på "Take 'Em All On Challenge" i Hyrule Castle Town.

3.
Denna får man efter att ha dödat bossen Fraaz i Ice Temple.

4.
Denna får man efter att ha fångat fem kaniner och sedan pratat med mannen i Rabbit Haven.

5.
Denna kan man köpa från affären i Snow Sanctuary för 2000 Rupees.

6.
Denna får man efter att ha fått in 60 träffar (eller mer) på soldaterna när man tränar hos Swordmaster i Hyrule Castle.

7.
Denna får man efter att ha dödat bossen Phytops i Marine Temple.

8.
Denna får man om man klarar "Whip Race" på skogsområdet bakom Mayscore på mindre än 1 minut och 15 sekunder.

9.
Denna får man efter att ha dödat bossen Cragma i Fire Temple.

10.
Denna får man om man får 4000 poäng (eller mer) på "Pirate Mini-Game" i Pirate Hideout.

11.
Denna får man efter att ha dödat bossen Skeldritch i Sand Temple.

12.
Denna får man om man blir Gold Member hos Beedles Air Shop.

13.
Denna får man om man klarar den sista delen av minipusslen i Ends of the Earth Station.

- Här är en bossguide över alla bossar.

1. Stagnox, Armored Colossus
Till att börja med så ska du bara springa runt Stagnox. Dock kommer han att försöka slå dig. fortsätt springa runt och unvik hans attacker tills han laddar upp en attack, då kommer du att komma till hans baksida, där du ska blåsa bort den lila röken med hjälp av din Whirlwind. Efter det är det bara att slå.
Efter att du gjort det här nån gång kommer Stagnox att börja flyga runt uppe i luften. Vänta på att han ska släppa ner några blåa larver. När han gjort det ska du slå på dom så att dom blir bollar. Efter det ska du stå redo med Whrilwinden, för snart kommer Stagnox att göra en dyk attack mot dig, och när han syns på nedre skärmen ska du blåsa iväg en av dom döda larverna mot hono med hjälp av Whirlwinden. Nu kommer han att ramla ner, och då är det bara att slå på honom tills han dör.

2. Fraaz, Master of Icy Fire
I början kommer Fraaz att blåsa upp sig för att ladda att skjuta antigen is eller eld (notera färgen: rött/orange för eld, och blått för is), och när han blåser upp sig ska du kasta bomerangen så att den studsar först mot motsatta facklan mot vilken attack han gör, och sen så att den går mot Fraaz själv. Nu är det bara att slå honom.
Nu kommer Fraaz att dela sig i två små delar. Nu ska du kolla på kartan på över skärmen. dom två små delarna kommer att vara eld eller is-färgade, så kasta då motsatta elementet mot dom.
Nu kommer Fraaz att ha sönder båda facklorna, så nu blir det jobbigare. När Fraaz börjar blåsa upp sig så ska du bara springa runt och akta dig tills han har skjutit en gång. Efter det blåser han upp sig igen, då till det motsatta elementet av vad han nyss skjutit. kasta då bomerangen över resterna av isen/elden han skjutit och kasta det på honom några gånger tills han sjunker, då är det bara att slå honom. Upprepa det här tills han dör.

3. Phytops, Barbed Menace
I början ska du ta dig uppåt för klippan du kommer till. Bara svinga dig i pinnarna tills en tentackel kommer ner, då ska du använda piskan på en tagg för att dra av den, sen kasta den på ögat på tentackeln för att få den att försvinna. fortsätt såhär tills du kommit till en "spak". dra i den här och häng fast dig i propellern som flyger upp. Nu är du uppe hoss Phytops.
Nu ska du dra av taggar från Phytops armar/tentackler och kasta dom mot mitten av honom, där hans öga sitter under den rosa geggan. Kasta taggarna på geggan i mitten tills ögat syns, då ska du fortsätta och kasta in en tagg i ögat på honom. Då kommer han att åka nära land och du kan slå honom i ögat. Nu kommer han att dyka under vattnet, och två tentackler till kommer att dyka upp. Spring runt och undvik dom tills han kommer upp till ytan igen, och repetera då taggkastningen och slå på ögat tills han dör.

4. Cragma, Lava Lord.
Vänta tills Cragma drar upp armara för att ladda ett slag ner i marken, för då kommer en glödand punkt att syns. Skjut då där med pilbågen. Nästa gång han slår kommer en stenbumling att ramla ner nånstans. Spräng den med en bomb, och en liten platform kommer att komma fram under. Lyft upp den här och gå till höger sida och kasta upp den på en av dom små lava sprutande piggarna så att du kan hoppa upp på den, och sedan på en vagn som står ovanför. Nu kommer du att åka runt (se till att plocka på dig pilar från trasiga stenar innan du hoppar in, för du lär behöva dom) och ska skjuta på olika glödande punkter me pilbågen. Till slut kommer du högst upp och ska då skjuta på ögat när alla punkter är sönder. Nu kommer Cragma att ramla ner med huvudet mot marken, och en till glödande punkt kommer fram på toppen av hans huvud, och där ska du slå. Gör om det här tills han dör.

5. Staven
Staven kommer att hoppa runt uppe på pelarna. spring bara runt som Link och vänta tills han skjuter iväg sin mörka handske. Medans handsken ligger på marken ska du snabbt kontrollera Phantomen att ta tag i handsken och dra. Då kommer Staven att rammla ner på marken. Fortsätt göra såhär tills Staven stannar på marken.
Nu ska du slå på Staven som Link tre gånger; han kommer att blocka dom två första och unvika den tredje, då han tätt efter står och laddar, och får mörk rök runt sig. Då ska du se till att Phantomen är mitt emot Staven, och sen ska du gömma dig bakom Phantomen. När Staven flyger fram tar Phantomen tag i honom och håller fast honom. Spring bakom honom som Link medans och slå Staven i ryggen. Fortsätt så tills Staven är besegrad.

6. Skeldritch, Ancient Demon
I början kommer Skeldritch att skjuta iväg stenbumlingar. Använd din Sand Wand till att göra murar runt och stoppa dom. Bumlingarna kommer att stanna då, och då ska du styra bumlingarna till katapulterna på sidorna med hjälpa av Sand Wanden, och sen slå på knappen bredvid för att skjuta iväg den mot Skeldritchs kropp. Gör så tills Skeldritch blir så låg att hans "rustning" är ivägen för stenarna. Nu måste du få upp en stenbumling på en katapult, och sen springa runt och på Skeldritch att följa efter dig så att den bara biten av hans kropp är mot katapulten. Kasta nu bomerangen/ skjut med pilbågen på knappen så att den prickar kroppen. Fortsätt så tills själva huvudet ramlar ner på marken. Nu ska du börja med att göra en mur runt huvudet med Sand Wanden, sen lyfta upp dig själv och springa runt bakom Skeldritchs huvud och slå på diamanten på hans bakhuvud. Upprepa tills han är död.

Sista Bossen!
Del 1: Demon Train
(Notera att du måste göra det här GANSKA snabbt, för annars kommer du att ramla ner och dö i slutet av tågrälsen)
Du kommer att åka bredvid demon tåget. Den kommer att försöka kasta ut explosiva tunnor, som du ska skjuta på innan dom kastas ut. Fortsätt såhär tills alla luckor på den delen av tåget är sönder.
Då kommer du att åka in i en "portal" och komma till början av rälsen igen.
Nu kommer nästa del av tåget. Nu kommer det att vara kanoner istället för tunnor. Nu ska du göra samma sak, dock tål kanonerna två skott, och samtidigt måste du undvika laserstrålarna. Efter lite skjutande kommer demon tåget att byta räls, så när du ser att den rör sig åt höger eller vänster, sätt tåget på stanna eller back så saktar du in lite. Vänta tills han åker tillbaka på sin räls igen så kan du sätta på högsta fart igen. Fortsätt skjuta på kanonerna tills den tågdelen också ramlar av.
Ännu en gång kommer du att börja på början av rälserna igen, nu mot bara själva lokomotivet.
Nu kommer det att skjuta ut blåa laserstrålar från tåget. Skjut sönder "diamanterna" som skjuter ut dom tills det inte är en ändå kvar. Åk ett tag så kommer du att komma framför demon tåget. Nu ska du bara skjuta på dess "ansikte". Fortsätt på det här sättet tills striden är klar.

Del 2: Malladus
Nu möter du Malladus (i Zeldas kropp) och Cole.
Du ska dra en väg för Phantomen mot Malladus. Cole kommer att skicka iväg små rått-liknande saker. skjut sönder/slå sönder dom med Link för att skydda Phantomen som blir rädd för dom och stannar. Om du inte lyckas så kommer dom att åka in i Phantomen och ge Cole kontrollen över den med hjälp av trådar i ryggen på Phantomen. skjut på Cole med din pilbåge så att han tappar trådarna.
Fortsätt såhär ett tag tills malladus börjar skjuta en laserstråle. Göm dig då hela tiden bakom Phantomen, som tål det. Fortsätt gå mot Malladus och skydda Phantomen från Coles råttor tills du kommer fram till Malladus. Då kommer Phantomen att lyfta upp honom och flyga iväg och snurra runt. Ställ dig längst fram och sikta med bågen och ladda upp en ljuspil. När Malladus är vänd mot dig, skjut då ljuspilen på honom för att avsluta striden.

Del 3: Malladus, the Demon King
Zelda kommer nu att försöka samla kraft, medan Malladus försöker stoppa henne genom att skjuta magmaklot mot er. Ställ dig intill Zelda framför henne och slå bort alla eldklot. När han skjuteer fyra klot samtidigt ka du göra en spin attack när dom är nära att träffa. Fortsätt slå bort kloten tils Zelda är klar.
Nu kommer ett litet ögonblick när du ska spela Spirit Pipes medans Zelda kompar med sång. Följ instruktionerna tills ni spelat färdigt.

Nu kommer Malladus att få en svag punkt på ryggen. Distrahera honom med Link genom att slå på hans ben. Få honom att på så sätt vända sig med ryggen mot Zelda, och när du ser på över skärmen att Zelda har skottläge (visas med en gul "sol") så klickar du på ikonen på i mitten på bottnen av skärmen för att skjuta. Upprepa tills Malladus ramlar och hans diamant på huvudet lyser. Nu kan du som link slå på den. fortsätt att skjuta och sedan slå tills du kommer till ett dödläge där du ska dra DS-pennan fram och tillbaka över bubblan där det står "Rub" på. fortsätt såhär hela tiden, tillslut kommer du att ha tryckt in svärdet på Malladus och han dör.

- Hur man samlar alla Force Gems.

1
Det här är en del av storyn. Det är bara at få Carben med dig i din tågvagn från Papuzia Village.

2
Efter Marine Temple så ska du prata med en kvinna (inne i ett hus) i papuzia Village. Hon kommer at be om att du ska hitta en man till henne. Åk till Mayscore och prata med hövdingen/ledaren av Mayscore, och få honom att följa med till Papuzia Village. När du är framme ska du gå in till kvinnan igen och prata med henne så får du ett Force Gem.

3
I ett av husen i Hyrule Castle Town så finns det en kvinna som undrar vart sin man tagit vägen. Säg att du vet vart han är och ta henne till Rabbit Haven. Prata sedan med henne så får du ännu ett Force Gem.

4
Prata med den lilla pojken i Outset Village. Han kommer då att säga att han vill flyga, och be dig ta med honom till nåt ställe där han kan flyga. Ta med honom och stanna vid Beedles Air Shop. Då kommer pojken att ge dig ett Force Gem.

5
Det här är också ett Force Gem som du måste få för att klara spelet.
Prata med Anoukin i Anouki Village som står bredvid lite vatten. han kommer vilja att du tar honom till en ny vattenkälla där han kan börja sälja sin is. Ta honom till Icy Spring så får du ett Force Gem.

6
När du fått din lastvagn, prata med en Goron som står nära tågstationen i Goron Village. han säger att han vill åka till Anouki Village. Ta honom dit för att få Force Gemet.

7
Anouki hövdingen/ledaren i Anouki Village säger att han vill åka till Goron Village. ta honom dit.

8
I goron Village är det fortfarande lava som sprutar upp ur marken på ett ställe i Östra delen av staden. Åk till Icy Spring och köp Is av anoukin som vi transporterat dit förut, och ta isen tillbaka till Goron Village. Du måste ha minst x10 is kvar när du är framme vid Goron Village, så se till att inte bli träffad av nån fiende, och åk på högsta hastigheten. Prata med Goronen som fått sin grotta tillbaka så ger han dig ett Force Gem.

9
Gå till Västra delen av Goron Village (till där brevlådan är) och prata med Goronen där, och köp järn (iron) av honom. Åk nu till Mayscore och prata med han som säljer trä utanför affären där, så belönar han dig med ett Force Gem för att du tagit med järn till dom.

10
Köp ved från vedsäljaren i Mayscore och ta det till Anouki Village. När du lämnat av det ska du åka till Trading Post och övertala brobyggaren att följa med dig till Anouki Village. När du lämnat av honom med får du ett force Gem.

11
Efter att du klarat fire temple så kommer du kommer att få ett brev från Ferrus, som står  runt spåren i den Syd-Östra delen av spåren nedanför Snow Temple. Stanna och prata med honom och gå med på att ta honom till Outset Village för att han ska få träffa Alfonzo. När du gjort det så får du ett till Force Gem.

12
Köp ett lass fisk av fisksäljaren i Papuzia Village, och åk med fisken till Hyrule Castle Town och prata med kvinnan bredvid fontänen. Hon kommer att ge dig ett Force Gem.

13
Köp 2 laster hönor av han som säljer hönor i Hyrule Castle Town (Så det blir x10 Hönor alltså), och sätt kurs mot Outset Village. Se upp så att du inte blir träffad av nån fiende, för då flyr en höna varje gång, och du behöver exakt 10 hönor.
När du kommit fram helskinnad så pratar du med mannen som står bredvid en inhängnad övanför Nikos hus. Gå med på att ge honom alla hönor så ger han dig ett force Gem till i din samling.

14
Prata med 'The Wise One' i Papuzia Village. Hon kommer, efetr att du svara på hennes frågor i mikrofonen, fråga om du har otur. Svara då ja på det, oh gå med på att få en av hennes lyckobringande vaser för 300 rupees.
Ta nu den här vasen ända till Snow Sanctuary i Snölandet, och unvik att bli träffad av fiender, för då går vasen sönder, och du måste köpa en ny, som nu är dyrare.
När du är framme kommer Lokomon Steem att ta emot dig. Gå emd på att ge honom vasen så ger han dig ett Force Gem till.

15
Prata med Goron barnet utanför Elderns hus i Goron village. Han kommer att säga att han vill åka till Hyrule Castle Town. Ta honom dit så ger han dig ännu ett Force Gem.

16
Prata med fiskförsäljaren i Papuzia Village. hon säger att hon behöver is för att hålla fisken färsk. Köp lite is av anoukin i Icy Spring och ta isen till fiskförsäljaren. Notera även att du måste ha minst x10 is kvar för att det ska räcka.

17
Åk till Pirate Hideout och gå in i grottan. det kommer att vara en man från papuzia Village som är fången. Klara "Pirate Mini-game" och ta dig ut genom grottan. Ta nu mannen tillbaka till Papuzia Village så ger han dig ett force Gem för att du räddat honom.

18
Efter att du klarat Sand Temple så kommer du att få ännu ett brev från Ferrus. Han kommer att stå runt spåren Norr om Goron Target Range. Stanna och plocka upp honom när du hittat honom. Han kommer vilja att du tar honom till Marine Temple. Ta honom ner under vattnet, och in i Marine Temple, så får du ett Force Gem av honom.

19
Åk till Dark Ore Mine och köp lite Dark Ore från Goronen. Åk sedan söder, ner till grottan med den stora stenspindeln i. Man måste klara sig helskinnad ut därifrån med minst x9 Dark Ore kvar. När man kommit ut måste man skynda dig, för Dark Ore smälter i solsken. Fortsätt längst spåret, för att sväng vänster när man kommer till en korsning som det bara går att åka höger eller vänster på, aktivera även portalen där (om inte detta är gjort), genom att skjuta på den gröna diamanten ovanpå, och sedan hålla ner tutan. Åk igenom och ta dig snabbt till Trading Post och gå och prata med Linebeck. Han kommer nu att ge dig ett Force Gem.

20
Köp fem hönor från hönförsäljaren i Hyrule Castle Town och ta dem till Sand Sanctuary. När man är framme med alla fem hönor (man får inte bli skadad av fiender) så kommer Lokomon Rael att ge dig det sista Force Gemet.

Fusket har betyget 8.57 (7 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.