Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Kart DS

Nintendo DS
Mario Kart DS
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  25 november 2005
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  483
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.6

Speltest av Danne_00

Inskickad av Danne_00 den 02/11 -06 23:37

Handling / story / vad man gör i spelet
•Mariokart DS

Mariokart är ett rallyspel som innehåller karaktärer från Super Mario-spelen. Det finns sju olika spellägen, Grand Prix, Time Trials, VS, Battle, Missions, DS-DS och Wi-Fi. Varje karaktär har två bilar, en vanlig gokart och en speciell bil efter karaktärernas personlighet, t.ex Yoshi=Bil format som ett ägg. Varje bil har också olika "stats", vilket avgör hur bra bilen är på vissa saker.
Statsen är: Snabbhet, acceleration, vikt, kontroll, drift och föremål. När man väl kommit igång ser man en sköldpadda på ett moln, den håller i ett trafikljus. Först blir det rött, sen gult, sen grönt. När det blir grönt ska du börja gasa. Man kan få vanlig start, dålig start och bra start.

Dålig start=Håll inne gasen när racet börjar. En dålig start gör så att du får ett stort rökmåln runt dig.
Vanlig start=Gasa när det blir grönt. Vanlig start är inget särskilt, du får bara accelerera upp i starten...
Bra start=Håll inne gasen från början, när det precis ska bli grönt släpper du snabbt och börjar hålla in igen så fort som möjligt. En bra start gör så att du får extrafart i början.

När racet börjar så kommer du förr eller senare att se några svävande, nästan gemomskinliga lådor. I dom så finns det föremål du kan skjuta på dina motståndare, alla föremål har olika egenskaper. På varje bana är det tre lopp, utan på "Baby Park" där det är fem varv (den är så kort).
För att göra en "Power Slide"=När du sladdar, växla upprepat från höger till vänster, sen vänster till höger, sen höger till vänster osv. När det slår röda gnistor så ska du sluta sladda och du får en snabbare fart för en liten stund, användbart för att accelerera upp efter svängar.

•Kontroller

(A)=Gasa
(B)=Backa/Bromsa
(X)=Skjut föremål
(Y)=Växla karta från nära (ca 10*10 meter) till att du ser hela banan.
[ R ]=Sladda/Hoppa
[ L ]=Skjut föremål (samma som (Y))
...__
._|-|_
|_---_|
...|_|-----Piltangenter=Styr bilen, används också till att göra Power Slides.

•Karaktärer

-Standard (dom man börjar med):
Mario
Luigi
Peach
Yoshi
Toad
Donkey Kong
Wario
Bowser

-Upplåsbara:
Daisy
Dry Bones
Waluigi
R.O.B

Om du är nybörjare tycker jag att det är ett bra val att ta Luigi med dammsugaren, den har både mycket snabbhet, acceleration och är lätt att styra. Om du däremot är erfaren så tycker jag att (om du klarat spelet) Bowser och pansarvagnen är det bästa valet, den är inte så snabb, men om du gör "speed boosts" så räcker dom längre än med andra (ca 2 sekunder). Den har också lätt styrning och bra acceleration, vilket är bra om man blir träffad av ett föremål. Just att ta Bowser är för att öka vikten, vilket gör så att man inte blir ivägknuffad av andra.

•Grand Prix

Detta är huvudgrenen i Mariokart DS, här är det 8 cuper du ska vinna. Det finns 4 olika svårighetsgrader, när du klarat fyra stycken cuper (dom fyra översta eller dom fyra understa) så kommer du låsa upp karaktärer eller nya bilar.

•Time trials

Här kan du testa hur snabbt du kör en bana. Du kan också byta över dina tider till en kompis om du vill. Men du kan också försöka vinna över nintendos "spöken" (genomskinliga bilar som är till för att man ska försöka komma ikapp dom, vilket gör att man åker snabbare.

•VS

Här är det matcher bara för kul, inget att vinna eller någonting. Här kan du ställa in vårighetsgrad och antal banor. Du kan också spela som lag och samla poäng till laget (medspelarna är bara datorer om du inte kör Wi-Fi/DS-DS)

•Battle

Här kan du spela baloon battle och Shine runners.

Baloon battle: Du spelar på en liten "arena" där du börjar med en ballong. Du får fler ballonger genom att antingen hålla in select eller blåsa löst i micen. Du kan inte blåsa upp när du gasar. Du vinner genom att vara den ende med ballonger kvar i slutet. Man förlorar ballonger genom att bli träffad av något föremål. Du kan inte blåsa upp ballonger när du har slut, antalet du har kvar ser du i övre högra hörnet. Du kan också stjäla ballonger från andra om du inte har fullt, kör på dom med en "svamp" så tar du en av offrets ballonger.

Shine runners: Du åker runt och samlar stjärnor. Den/De som har minst antal stjärnor när tiden tar slut förlorar. När alla åkt ut förutom du har du vunnit.

•Missions

Här finns det olika uppdrag. Det finns sex olika grupper med banor, som du låser upp efterhand. När du klarat alla uppdrag i en grupp så kommer du till en boss. Om du fått minst en stjärna i betyg så får du en ny grupp dår sista bossen är. Betygen som finns är (*=stjärnor): *** ** * A B och C. Om du inte klarar det så får du inget betyg.

•DS-DS

Om du har en kompis nära så kan ni köra mot/med varandra på VS eller köra ballon battle eller Shine runners mot varandra. Ni kan också byta Time trials-tider med varandra.

•Wi-Fi

Du kan tillsist spela mot folk i hela världen via ditt trådlösa bredband, du kan också koppla in ds:et i ett icke trådlöst bredband. Via Wi-Fi kan du bara köra VS, inte Baloon battle.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är riktigt bra. Det är skön spelkänsla och dom extra uppdragen som är nya för Mariokart DS gör spelet högre hållbarhet. Man kan inte heller tröttna på att utklassa sina vänner via DS-DS. Det finns nog ingen riktig nackdel med Mariokart DS, bara lite småförbättringar så som grafik och Wi-Fi-läge. Det dåliga är i så fall att när man kör via internet så vill ingen förlora, vilket gör att alla stänger av i ögonblicket man ska vinna, det är mycket irriterande...

Betyg till spelet
•Grafik

Grafiken är riktigt bra, det är ju förstås till Nintendo DS, vilket gör att det inte är bättre grafik än till en fast konsoll. Men man kan inte döma ett spel efter grafiken

•Spelkänsla

Spelkänslan är bra. Man Lever sig in i spelet, men kommer oftas ifrån sig när man kommer tillbaka till menyn. Man får också ibland ont i tummen av att göra för många Power Slides.

•Ljud

Musiken är helt okej, man kan bara bli lite frustrerad över den gnälliga musiken när man förlorar, särskilt om det är över en kompis! För övrigt är ljuden bra.

•Hållbarhet

Hållbarheten på själva spelet är inte så lång, jag tröttnade på spelet efter 2,5 månader, men eftersom man kan spela mot vänner som inte har spelet så höjs hållbarheten rejält! Jag spelar fortfarande nu mot lillasyster när det nästan gått ett år!

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9