Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inJump Ultimate Stars

Nintendo DS
Jump Ultimate Stars
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  November 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  10
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 9.3

Speltest av Vaati_Neko

Inskickad av Vaati_Neko den 04/04 -08 16:46

Handling / story / vad man gör i spelet
Jump Ultimate Stars är kort och koncist ett fightingspel där man med hjälp av en hyfsad storyline arbetar sig fram genom SJ-rymden för att låsa upp karaktärer, banor, musik och en massa roligt extramaterial.

Du börjar spelet med ett visst antal karaktärer. Grejen med detta spel är att det är aningen annorlunda vad gäller hur man väljer karaktär - man ska nämligen bygga ihop en slags lek med hjälp av serierutor av karaktärerna ifråga.

Krångligt? Inte det minsta, bara man vet hur det går till. Alla karaktärer går inte att använda i strid, utan vissa finns med som Help (bl a för att öka stats), Support (anfaller fienden med en speciell ability) och så förstås den vanliga combat-karaktären som du styr i strid.

Från början när du har låst upp en karaktär, börjar de alltid som kvadratrutor där du ser deras ansikten. För att uppgradera dem till Support måste du samla ihop ett visst antal poäng, detsamma gäller om du vill slåss som dem. Ju mer du uppgraderar karaktärerna, desto större blir deras serieruta.

Notera att alla inte kan användas för strid. Vissa kan t ex endast användas för Help, men istället för att låsa upp större rutor med dem kan man låsa upp extramaterial/banor eller till och med en ny värld.

När du bygger upp "leken", är det så enkelt som att du tar ruta för ruta (dvs karaktär för karaktär) och fyller upp den tomma sidan med stirdskaraktärer, Support och Help - du kan även sätta Support på R eller L, så att du slipper trycka på Touch Screen mitt i en strid för att frammana dem. Man får även välja ledare i teamet. Rekommenderat är att ha tre combat-karaktärer i nästan varje lek.

I storymode måste du gå från värld till värld, dvs serie till serie, och klara av olika uppdrag. Det kan innebära att du måste samla flest stjärnor än motståndaren, hålla ett item under en speciell tid, besegra alla fiender eller få flest utslagningspoäng, m.m. När du har klarat ett uppdrag låser du oftast upp något - och får dessutom lite gosiga poäng att uppgradera dina karaktärer med.

(Beroende på vilken "serievärld" du befinner dig i, kan du låsa upp olika karaktärer. Ex: Om du klarar av ett speciellt uppdrag i D.Gray-Man-världen kanske du låser upp Allen Walker.)

Vad jag tycker om spelet
Spelet ifråga är mycket påhittigt, annorlunda och roligt att spela. Det kan förstås inte förnekas att det är lite synd att spelet endast är och endast kommer att vara på japanska. Men det är relativt lätt att förstå, om inte är det bara att kolla upp vad man gör på de olika uppdragen på exempelvis Gamefaqs, där det finns en komplett översättning av i stort sett allt som finns i spelet.

Eftersom jag själv är ett sådant fan av manga/anime och även en rejäl veteran på det ämnet, håller jag detta spel bildligt talat nära hjärtat. Ibland kan det vara svårt, ibland lätt, och ibland mitt emellan, vilket är en av de faktorer som gör Jump Ultimate Stars så roligt att spela. Man finner nya favoritkaraktärer som man kanske aldrig har sett förut och har oerhört många att välja bland när man vill prova någon ny stridskaraktär.

Kort och gott är det ett magnifikt spel.

Betyg till spelet
Karaktärerna rör sig fint och är snyggt gjorda. Bakgrunderna är även de väldigt fina, för att inte tala om rutorna som tagits direkt ur karaktärernas respektive serier, som har färglagts riktigt bra.

Ibland kan jag bli riktigt arg på spelet när det har gått bra en tid, och sedan går det nerför hela tiden. Men när det äntligen går bra igen, känner jag mig besynnerligt nöjd och stolt med mig själv. Jag lever aldrig in mig i storyn eller något annat, men jag kan sitta fullkomligt koncentrerad medan jag slåss, i flera timmar. Det kan jag kalla fin spelkänsla.

Ljudet är guldvärt. Den komponerade musiken passar riktigt bra till banorna, trots att vissa låtar används flera gånger till olika banor, men det är lite slumpmässigt. Jag tycker även att det är bra att de inte la in röster till karaktärerna - det skulle både bli kaotiskt och låta för burkigt.

Spelet är riktigt långt och det finns mycket mer att göra även då man har klarat ut det. Om man väl lyckats få tag på allt kan det nog kännas svårt att radera och börja om igen, men när man väl gör det var det en sådan lång tid sedan som man spelade i början, så det blir ändå roligt.

Givetvis kan man ju köra om vissa uppdrag när man vill, men jag tycker ändå att det är roligare att börja om helt och hållet.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8