Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Final Fantasy III

Nintendo DS
Final Fantasy III
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    4 maj 2007
  • Utvecklare
    Matrix Software
  • Antal ägare
    45
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 6.6

Speltest av Vaati_Neko

Inskickad av Vaati_Neko den 03/04 -08 15:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att en jordbävning, orsakad av okända anledningar, får den föräldralöse Luneth att falla ner i en underjordisk grotta. Förvirrad och omtumlad blir han tvungen att ta sig ut därifrån - då han helt sonika dyker upp i ett rum med en besynnerlig kristall som förklarar för honom att han är en av fyra Warriors of Light.

Kristallen välsignar Luneth och ger honom sin kraft - varpå den lämnar honom med försäkringen att deras värld kommer gå under och övertas av mörker, om han inte hittar de resterande tre Warriors of Light och tillsammans med dem förseglar det onda mörkret, som för tusen år sedan.

Som i ett vanligt, klassiskt FF-RPG får du som spelare röra dig runt i världen på en världskarta, besöka städer där du bl a kan köpa vapen, magier och föremål och slåss mot alla möjliga slags monster med hjälp av ATB-systemet.

Precis som i det första FF-spelet kan du välja jobb till dina karaktärer - fast denna gång finns det en mycket större variation på jobben ifråga. Träna dig till att bli starkare, både till nivå och jobb, och besegla mörkret som hotar världen för alltid med hjälp av kristallernas välsignelse.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker fortfarande om Warriors of Light-klassikern, och jag har tyckt om det sedan jag spelade det allra första Final Fantasy-spelet. Jag måste medge att det knappt finns någon story i detta spel i övrigt, förutom att man helt enkelt ska rädda världen från en nalkande undergång.

Eftersom detta som sagt är en sådan älskad klassiker har jag valt att ha rätt mycket överseende med saknandet av spännande story och jag väljer därför att inte gå vidare in på detta. Men om du inte är en Final Fantasy-veteran som jag och hellre väljer spel med en story som biter tag i en, skulle jag nog inte rekommendera detta spel.

Anledningen till att jag tycker om Final Fantasy III beror till största del på att jag var så fäst vid det som mindre. Jag älskar allt det klassiska med Final Fantasy, som Moogles, Chocobos, Red/White/Black mages osv. Hade jag inte gjort det, tror jag nog att jag skulle ge detta spel mer kritik.

Jag kan åtminstone säga att FF III har en tendens att bli lite svårt om man inte har tålamod och tränar upp en bra bit då och då. Sedan är det mycket bra att variera sig beträffande de olika jobben man kan välja. Vem tycker du passar bäst för vad? Och ska personen ifråga behålla samma jobb genom hela spelet?

Det är upp till dig.

Betyg till spelet
Grafiken är sjukt söt, jag gillar vad de har gjort med karaktärerna och sättet de rör sig så fint på. Jag har inte så många klagomål beträffande det...

Jag är aldrig speciellt "inne" i det, så jag måste sätta en femma på spelkänslan. Trots att jag gillar spelet kan det bli lite tråkigt då man i stort sett bara gör samma sak hela tiden. Det kan ha med handlingen att göra, men jag känner mig inte inne i spelet.

Ljudet är allmänt störande. Jag gillar några av låtarna, men de flesta spelas på i princip alla ställen man går till. Musiken har ingen variation, med andra ord.

Själv har jag ju spelat spelet flera gånger, men med ett ganska långt mellanrum. Jag skulle tro att hållbarheten fungerar, men FF III är nog inte ett spel man längtar efter att spela igen så fort man har klarat ut det.

Totalbetyg: 5.8 Ljud: 4 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 5