Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 december 1998
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    908
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Jelly

Inskickad av Jelly den 05/04 -09 12:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Du vaknar upp i din lilla träkoja i den lilla avskurna byn Kokiri Forest som ligger i den sydöstra delen av Hyrule. Vädret är fint och allt känns så fridfullt. Man nästan kan känna dofterna och känslan av att stå där själv. Du går ut ur ditt lilla hus och möter din barndomsvän Saria precis när du lämnat ditt hus. Deku Tree, Kokirifolkets och Kokiri skogens beskyddande heliga träd vill har skickat en älva för att föra fram budet att det vill träffa dig. Du har alltid betraktats som udda och aldrig haft en egen älva, som varje Kokiri har...

Väl där har du hunnit plocka på dig ett svärd och han ber dig att hjälpa honom med att få bort ondskan som hamnat långt inne i honom, skapad av en ond man från öknen. Du säger genast ja och Deku Tree ber Navi, älvan som hämtade dig att följa med dig. Ondskan besegras och han berättar att den onda mannen från öknen har kastat en förbannelse över honom, och hans livstid kommer inom kort vara slut. Han ber dig ta emot hans skatt, en Spirutal Stone och säger åt dig att ta dig till prinsessan Zelda som befinner sig i Hyrule Castle innan hans liv dystert tar slut.

Alla andra i byn tror att du har gjort någonting så att Deku trädet avled. Du känner dig utstött av alla och bestämmer dig för att lämna byn...

Nu hänger Hyrules framtid på... dig!

Vad jag tycker om spelet
Detta är det bästa spelet någonsin! Inget annat spel är så underbart vackert, stämningsfullt och roligt. Man kan inte säga att man har "spelat Zelda" i princip om man inte har spelat det här spelet.

Allt från den underbara lilla byn Kokiri Forest till den djupa sjön Lake Hylia till det stora berget Death Mountain. Varenda lilla ställe i spelet är fantastiskt fint och välgjort. Att rida runt lugnt och försiktigt på Hyrule Field i solnedgången kan få dig att gråta nästan.

"Uppskattar man inte det här spelet, uppskattar man inte TV-spel..."

Betyg till spelet
Spelet är så fantastiskt välgjort, kul, vackert, och stämningsfullt att det bara inte går att få nog av det. Själv har jag spelar igenom hela spelet kanske 30 gånger!

- Grafik
Spelet är nu ca. 10 år gammalt och grafiken kan ju kallas föråldrad. Men under spelets tid var grafiken väldigt revolutionerande och enligt de flesta Zelda och Nintendo spelarna så är grafiken fortfarande en av spelmarknadens finaste. "Det är inte hur verklig grafiken är som räknas, det är hur fin och smart gjort den är".

- Spelkänsla
Inget annat spel jag spelat har väckt så mycket känslor som det här. Jag började nästan gråta flera gånger under spelets gång.
Kontrollen är så nära perfektion kontrollen kan bli för ett spel på den tiden, och den står sig väldigt bra fortfarande.

- Ljud
The Legend of Zelda: Ocarina of Time har den bästa musiken av alla Zelda spel. Spelet har även utnämnts av ett flertal spelsidor och tidningar för "Bästa TV-spels musik någonsin" och det är verkligen en titel spelet är värt.

- Hållbarhet
Spelet är riktigt långt, för en vanlig spelare så tar det antagligen cirka 50 timmars spelande för att klara spelet första gången. Och även när man klarat sista bossen så finns det riktigt många sidequests att göra.

- Sammanfattning
Det finns inget spel i världen som kan slå det här spelets storhet. Återigen ska jag ta användning för ett av de bästa citaten som existerar, "Uppskattar man inte det här spelet, så uppskattar man inte TV-spel"

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10