Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 december 1998
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    908
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Auberginee

Inskickad av Auberginee den 18/01 -07 23:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Du spelar en ung, ca 10 år gammal, pojke som bor i en undangömd liten stad i den djupa skogen i söder. Stadens invånare består endast av blonda grönklädda barn, och dessa små barn kan inte bli vuxna. Alla utom Link har en fe som konstant cirkulerar ovanför deras axlar. Link känner sig utanför och som om han inte hör hemma på detta vackra ställe. Hans misstankar blir bekräftade den dag då fen Navi söker upp honom med besked om att det stora Deku trädet, skogens beskyddare, vill prata med honom.

När Link väl lyckats ta sig till Deku trädet får han höra en olycklig historia. Deku trädet behöver hjälp, det är infekterat av ett monster och för att rädda det, så måste Link träda in i det stora trädets stam.
Det är startskottet för en stort äventyr som tids nog kommer att förvandla den unge Link till en legendarisk hjälte, och låta honom färdas genom tiden. Han är tvungen att rädda hela landet Hyrule från den onde Ganondorf som med sitt missbrukande av god magi vill förvandla allt till en ondskans plats.

För att sätta lite spurt på historien så kan jag summera så här: Link dödar monstret, får ett nytt uppdrag. Klarar det, får ett nytt större uppdrag. Blir sju år äldre och möter en värld som övertagits av Ganondorf.
DÄRIFRÅN börjar det riktigt roliga. Du kommer att kunna få mängder med vapen och andra prylar med olika effekter, du kommer att tala och bli vän med många olika varelser och du kommer att slåss mot en hel del fula bossar. Men det är inte allt! Det finns mängder med mindre uppdrag du kan göra på sidan om, och ju mer du avancerar i spelet desto mer hemligheter och vägar kan du utforska. Och ett tips: Ser du en hjärtdel: ta den fort!

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är det bästa som gjorts genom tiderna. Detta kan kanske låta lite överdrivet, och jag har ju trots allt inte spelat alla som gjorts genom tiderna, men Zelda Ocarina of Time har helt enkelt allt (förutom bra grafik). En helt fenomenal handling, välgjorda landskap och tempel, roliga karaktärer, snygga vapen och mycket småsaker att fördriva tiden med när man har fastnat någonstans i spelets alla gåtor.
Som jag sa tidigare så är det enda negativa med spelet den dåliga grafiken. Den kanske var bra just då spelet släpptes, men nu på 2000-talet känns den väldigt kantig och tråkig. Om grafiken är det viktigaste för dig som läser det här så tipsar jag istället om ett annat spel i Zelda-serien, nämligen Zelda Twilight Princess (på gamecube eller Wii).

Betyg till spelet
Grafik: Den funkar, men om man jämför med andra spel så är det inget vidare.

Spelkänsla: En tvärsäker 10:a. Spela spelet, så förstår du vad jag menar.

Ljud: Ljudet är helt underbart. Det är en viktig del av spelupplevelsen, och förstärker scenerna (ex. bossar) mycket.

Hållbarhet: Du kommer att vilja spela det om och om och om och om igen... och lite till.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 4 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10