Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 december 1998
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    908
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Vaati_Neko

Inskickad av Vaati_Neko den 18/05 -06 17:20

Handling / story / vad man gör i spelet
Du spelar som en ung pojke som heter Link; som olikt alla andra Kokiris inte har en egen fe. Han drömmer ständigt mardrömmar om en man på en svart häst som jagar efter en prinsessa - prinsessan Zelda.

En dag blir Link inkallad till Kokiriernas "fader", The Great Deku Tree. Han vädjar till Link att lyssna på vad han har att säga och bryta förbannelsen på trädet. Deku Tree fick förbannelsen när en mystisk man vid namn Ganondorf kom och krävde Kokiriernas legendariska Spiritual Stone.

Link får vägledning av fen Navi och får reda på att han måste gå till Hyrule Castle och tala med prinsessan Zelda, och tillsammans gör de upp planer för att stoppa Ganondorf. Link måste samla alla Spiritual Stones och ta sig in i Temple of Time för att gå sju år framåt i tiden och använda Master Sword som en ung man; för att slutligen förvisa Ganondorf till de oändliga skuggorna.

Bli till Hero of Time, finn Spiritual Stones och alla Sages för att för bannlysa ondskan och rädda Hyrule!

Vad jag tycker om spelet
Första gången jag spelade The Legend of Zelda: Ocarina of Time hade jag inte bekantat mig med något annat spel än The Legend of Zelda (de andra spelen köpte jag vid ett senare tillfälle). Jag tycker om polygonerna och den mörka stämningen man får av att exempelvis rida runt i Hyrule Field på natten.

Spelet förtjänar höga poäng bara för handlingens skull och alla läskiga saker som man kan stöta på lite här och var. När jag var yngre blev jag särskilt skraj när jag stötte på ReDeads, men nu är jag inte det längre. De brukade jämra sig på ett sätt som fick mig att rysa, men nu för tiden får ljuden mig bara att skratta åt dem och kalla dem för "Marabous".

The Legend of Zelda: Ocarina of Time är ett på olika sätt skrämmande, dramatiskt men också på sina håll humoristiskt spel som alla över sju år kan spela.

Betyg till spelet
Grafiken är ofta mörk och dyster, och jag har sällan sett den ljus och glad. Det jag söker efter i grafiken är skiftningar och variation bland platserna man besöker. Grafiken får en sjua dels för att den är snygg för att vara till Nintendo 64, och dels på grund av vad som står nämnt ovan.

Känslan jag får av att spela Ocarina of Time är en blandning av spänning och rysningar - det är ett häftigt spel som sagt. Det är dock relativt hackigt och vinkelsystemet är miserabelt.

Vi känner väl alla till den klassiska Zelda-musiken? Den finns givetvis i Ocarina of Time, men inte så särskilt omgjord, som de brukar vara. På så vis känner man verkligen igen den bra och fantasifulla musiken som man lärde känna på sitt Nintendo Entertainment System (NES) för så länge sedan. Ljudeffekterna duger som de är. En åtta på det.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time kan man spela flera gånger utan att tröttna, speciellt om man är ett tvättäkta fan av LOZ-serien. På vissa ställen i mitt OOT har ljudet blivit konstigt och platsen man går på extra hackigt, så när spelet blir gammalt försämras hållbarheten. Men en sjua ändå på det, för att det är ett så trevligt spel att återuppleva.

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 5