Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Majora's Mask

Nintendo 64
The Legend of Zelda: Majora's Mask
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    17 november 2000
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    634
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.1

Speltest av Majora

Inskickad av Majora den 22/09 -09 14:44

Handling / story / vad man gör i spelet
Efter de intensiva striderna i Hyrule beger sig Link ut på ett mer personligt äventyr. Något så prisstint som vänskap driver Link att finna just en vän. I de mer mörka delarna av Lost Woods rider Link en tidig gryning på sin häst Epona där han stöter på något okänt, något speciellt, något riktigt ondskefullt.

Skull Kid förvriden av Majora's Mask mörka krafter har onda planer för landet Termina, en parallell värld till Hyrule. Månen har förvandlats till en stor monstruös himlakropp med kollisionskurs mot själva Termina. En kamp mot Skull Kid och självaste tiden är igång och frågan är om Link hinner hindra ondskans och dess medbrottsling tidens gång.

Vad jag tycker om spelet
Majora's Mask tar vid där Ocarina of Time slutar. Link har precis besegrat Ganondorf och avlägsnar sig därför från Hyrule där han är så berömd. Det är bland annat därför jag uppskattar detta spel, det känns som en förlängning av Ocarina of Time med en förtvistad touch och med ännu mer vacker musik och storartad handling.

I detta spel fokuseras det mycket på maskar och dess magiska krafter. Vissa kan förvandla en till helt andra raser, vissa har de egenskaper som krävs för att slutföra ett av spelets många sidequests. Det faktum att spelet är fyllt med sidequest förstärker spelets hållbarhet.

Jag tycker därför att alla som anser att Ocarina of Time är ett bra spel även bör prova på Majora's Mask. Detta spel är annorlunda och sticker ut även från de andra spelen i serien. Vissa tycker att Majora's Mask är svårt men det är bland annat därför jag uppskattar det. Det är ett Zelda-spel med ett rejält mottugg.

Betyg till spelet
Grafiken är mörkare, mer speciell och mer exakt än föregångaren (Ocarina of Time). Vågar nästan påstå att den är estetisk och verkligen glänser under sina bästa stunder. En bastant åtta får spelet för sin grafik.

Spelkänslan är superb. Musiken är vacker, karaktärerna har personlighet vilket många spel misslyckas med. Det finns en variation i spelet som uppskattas, du kan bli helt andra karaktärer med hjälp av masker vilket förändrar själva upplägget i spelet. Andra kriterier måste uppfyllas, fler möjligheter öppnas medan andra stängs. Du kommer med tiden att lära dig hur detta styrs men i början kan det vara svårt. En stark nia för spelkänslan.

Ljudet eller kanske musiken i detta fall är som vanligt underbar. Flera härliga cutscenes med vackra melodier finns i detta spel och vissa av dessa scener ger en rysningar av välbehag på grund av det fina samarbetet mellan musiken och det som äger rum. En tia för ljudet!

Hållbarheten är därmed ganska självklar. Sidequests finns det gott om och de huvudsakliga uppdragen tar tid och därför spenderas det en hel del tid för att slutföra detta spel. Suma sumarum: En tia för hållbarheten!

Majora's Mask är därmed ännu ett vackert komplement till Zelda-serien som bör avnjutas av de som vill uppleva ännu ett charmigt äventyr med allas vår favorithjälte.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9