Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Party

Nintendo 64
Mario Party
 • Genre
  Pussel
 • Releasedatum
  9 mars 1999
 • Utvecklare
  Hudson
 • Antal ägare
  186
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.7 8.1

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 18/05 -09 20:18

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Party är ett spel i brädspelsformat som släpptes i mars 1999 i Europa. I spelet tar man rollen som antingen Mario, Luigi, Peach, Donkey Kong, Yoshi eller Wario. Målet med spelet är att samla ihop fler stjärnor än någon annan och därmed få möjligheten att besegra Bowser.
Våra vänner får chansen att samla stjärnor på olika brädspel. Varje karaktär har sitt eget bräde, men där är även möjligheten att lås upp några extra.

Spelet börjar i Svampbyn, där man får möjligheten att antingen besöka olika svamphus, ta flotten till minispelsön eller ge sig ut på ett spelbräde. Tyngdpunkten ligger på spelbrädena, så det är det jag börjar med att förklara. Man börjar med att välja karaktärer, bräde och sedan hur många rundor man vill spela. Efter detta så slussas man till spelbrädet där man ska bestämma turordningen, vilket görs genom tärningsslag. Tärningen är en så kallad d10, vilket betyder att siffrorna går från 1 till 10. Efter det får man några mynt av en Koopa och sedan är det dags att börja spela.

En spelrunda går till så att man slår sin tärning och går de antal steg som siffran på tärningen visar (logiskt). Hamnar man på en blå ruta så får man lite mynt, men hamnar man på en röd ruta förlorar man lite mynt. När alla sedan har gått varsin gång så är det dags för ett minispel. I minispelen kan man vinna olika mycket mynt, beroende på vilken placering man kommer på. I vissa minispel kan man även förlora mynt. Efter minispelet är det dags för en ny runda.

Målet är att samla så många stjärnor, på ett bräde, som möjligt innan rundorna tar slut. Stjärnan kan dyka upp lite var som på brädet och den kostar 20 mynt att köpa. Förutom detta finns där även fällor på de flesta bräde, tillsammans med en bank (som tar dina mynt och ibland ger tillbaka dem), Boo (som kan stjäla mynt och stjärnor från andra medspelare) och Bowser (som aldrig ger en något bra…). Den som sedan har samlat ihop flest stjärnor vid spelets slut vinner omgången.

Man kan, förutom att spela på ett bräde, åka en flotte till minispelsön. Där tar man och spelar igenom alla minispel i tur och ordning till dess att man får möta Toad i den avgörande omgången. Vinner man över honom så blir man krönt till minispelens mästare.

Vad jag tycker om spelet
Jag har spelat det här spelet i säkert 10 år nu. Det är ett mycket roligt spel, som har en ny och intressant ton över sig. Brädspelsgenren var inget man hade använt i ett spel innan, i alla fall inte i den utsträckningen. Därför kändes hela spelet väldigt innovativt när det släpptes. Idag finns det en massa efterapningar, men Mario Party-serien håller sig fortfarande stark.

De olika spelbrädena känns tillräckligt olika för att man ska tycka att de är varierande, men ändå tillräckligt lika för att man ska kunna förstå sig på dem. Minispelen är också väldigt roliga. De är ofta helt olika, men de lyckas ändå hålla en hög klass rakt igenom. Särskilt det sista minispelet på minispelsön, i vilken man möter Toad, är ganska utmanande.

Så, totalt sett så är spelet mycket underhållande. Det är tidslöst, i den mån att man kan plocka upp det än idag och spela det och ändå tycka det är riktigt, riktigt roligt. I min mening är detta det mest klassiska Mario Party-spelet.

Betyg till spelet
~ Grafik: Grafiken var bra för att vara 1999. Idag känner man av att den har sina begränsningar. När man är på spelbrädet så fungerar grafiken helt superbt, men i vissa minispel, som brukar vara i 3D, så känns spelet något föråldrat.
Grafikbetyg: 7

~ Spelkänsla: Den är det absolut inget fel på. Har man lite tid över så kan man alltid sätta sig ner och spela en runda Mario Party. Ju fler man är desto roligare. Spelkänslan är i topp.
Spelkänslebetyg: 10

~ Ljud: Det är passande röster och passande ljudeffekter hela vägen igenom. De olika spelbrädena har sina egna lämpliga rytmer och bakgrundsmusiken stämmer in hela vägen.
Ljudbetyg: 9

~ Hållbarhet: Spelet håller nog väldigt länge. Tyvärr kan jag inte säga det för styrspaken på din kontroll. Den kommer att ta stryk av detta spel. Detta har blivit bättre allteftersom serien har fortsatt, men i detta spel är det lite av ett problem.
Hållbarhetsbetyg: 8

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10