Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inDonkey Kong 64

Nintendo 64
Donkey Kong 64
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  6 december 1999
 • Utvecklare
  Rareware
 • Antal ägare
  315
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 8.2

Speltest av Triforce

Inskickad av Triforce den 01/07 -04 19:54

Den allsmäktige King. K. Rool (Apornas evige fiende) har bestämt sig för att återigen göra ett försök att krossa Donkey Kong och hans vänner. Börjar aporna vänja sig vid det här laget? Skulle inte tro det..

King K Rool har byggt en maskin, kallad Blast-o-Matic, med vilkens hjälp han tänker förstöra Kong-ön där Donkey Kong och hans vänner bor. Men när han ger order till sina tekniker att ta kål på ön, visar det sig att de inte riktigt är färdiga med Blast-o-Maticen.

I början av spelet beger man sig till Cranky Kong, som tillverkar drycker till kongsen, så att de kan få nya förmågor som de behöver längre in i spelet.

Efter att man har besökt Cranky och fått den första drycken, går man till stranden. Där, inne i en grotta träffar man K.lumsy, en rejäl kremling som blivit satt i fängelse av King K Rool bara för att han inte är elak nog.

Han bestämmer sig för att hjälpa Donkey i kampen mot King K Rool, det är bara det att han sitter i fängelse. Det finns åtta nycklar till buren han sitter i, och de är utspridda på var sin bana runtom på Kong-ön. Donkey lovar såklart att försöka finna dem! ...

Under tiden som man går runt på ön hittar man efter hand sina vänner, och då kan man välja att spela med dem. Vännerna är Chunky, en ganska så storväxt apa som är as stark =)! Tiny (a.k.a Dixie Kong), en liten kaxig apflicka som kan flyga. Diddy, den lilla röda högtskuttamde apan, och slutligen Lanky Kong, en ganska vilsen apa som lufsar fram lite varstans...

För att öppna de olika banorna krävs ett visst antal guldbananer. Guldbananerna finns runtom i banorna, och även på kong-ön. Det finns 25 stycken på varje bana.

Donkey Kong 64 är det första spelet till Nintendo 64 som kräver Memory Expansion pack. Och det syns faktiskt. Grafiken i spelet är fin, särskilt inne på banorna. Aporna och fienderna man möter är också väldigt välgjorda. Filmerna är även de väldigt bra gjorda. Ljudet kan man inte heller klaga på. Aporna kan dock vara lite skrikiga. Men de är ju i och för sig apor =)

Musiken passar även den bra till spelet. När man sätter igång spelet får man höra aporna rappa till D.K. rap =)

Det finns även ett multiplayer-läge, Det är gammalt hederligt shoot 'em up där aporna använder sina respektive vapen emot varandra.

Det fungerar inte så jättebra. Det finns inget
riktigt bra sätt att sikta på, och det finns dessutom bara två banor. Det känns som om Rare kunde ha lämnat multiplayer-biten i detta spelet.

Ja.. Det är ett välgidt bra spel som jag rekomenderar =)

//Triforce

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9