Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inDiddy Kong Racing

Nintendo 64
Diddy Kong Racing
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  21 november 1997
 • Utvecklare
  Rare Ltd.
 • Antal ägare
  166
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7.5

Speltest av Triforce

Inskickad av Triforce den 01/07 -04 19:54

Det finns två stora skillnader mellan DKR (Diddy Kong Racing) och andra kartspel. Den ena är att man kan köra med både bil, flygplan och svävare. Den andra är att det finns ett Adventure mode. Det är det roligaste inslaget i DKR.

Adventure mode går ut på att rädda en ö från en ond jättegris som heter Wizpig. På den lilla ö som äventyret utspelar sig på kan man åka runt fritt på. Men den viktigaste funktionen den har är att man härifrån åker till de fyra olika världarna. Det finns t.ex. en övärld och en snövärld.

Det finns fyra banor och en boss på varje värld. Målet är att du ska vinna på alla fyra banorna och när du har gjort det så får du möta världens boss. När du klarat den ska du vinna på alla banor igen. Men nu ska du även samla åtta silvermynt på varje bana som ligger på platser så att du måste ta omvägar för kunna få dem. Sen möter du bossen för andra gången och när du har klarat honom så kan du spela turneringen.

När du vunnit den så är du färdig med världen. Varje gång du vunnit en bana så får du en guldballong. De ballongerna krävs för att öppna nya banor och världar. Det finns även en arena på varje värld. Två går ut på att samla saker snabbare än sina konkurrenter, två är battlearenas.
När du har vunnit alla fyra turneringarna får du möta Wizpig.

Ljudet i spelet är en smaksak. Lättsamma, glada syntmelodier som väldigt lätt fastnar i hjärnan. Själv älskar jag den här musiken. Jag går och nynnar på melodierna än =). Nästan varje bana har en egen melodi.

Ljudeffekterna är rätt bra. Alla karaktärer har ett eget signalhorn och några ljudeffekter var. Beroende på hur tung karaktärerna är så låter motorn olika dovt och ljust.

Grafiken är mycket fin och ren och karaktärerna är välanimerade. Det är lite seriestil på grafiken. Glada färger och söta varelser =). Banorna är rätt kul designade, men inte lika roliga som de i Mario Kart. En del banor är dock väldigt bra designade. Det är även skarp grafik i Multiplayer.

För vissa är detta spel väldigt svårt, det tar  många timmar att klara allting.

Diddy Kong Racing är ett ganska nyskapande spel med fin grafik, bra ljud, bra och variationsrik kontroll, bra hållbarhet, rätt svår svårighetsgrad och ett lite tråkigt multiplayer. Men det är ett spel som spelas bäst en spelare tycker jag.

Enligt mig ett mycket bra spel, Det kommer absolut på min Top 10 lista på bästa spel.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10