Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSlice It!

Mobil
Slice It!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7 6.3

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 25/01 -11 21:33

Handling / story / vad man gör i spelet
Slice It! är ett pusselspel som släpptes för smartphones i september 2010. Spelet har ingen handling och ingen bakgrundshistoria utan det är istället uppbyggt runt episoder, som innehåller kapitel, som i sin tur innehåller en mängd olika banor. Ditt uppdrag på en bana är att rita streck som delar upp olika former i lika stora delar. När du väl har lyckats så får du ett betyg på mellan 1-5 stjärnor beroende på hur stora bitarna är i förhållande till varandra, där 1 stjärna är det lägsta betyget och 5 stjärnor det högsta. Är du riktigt duktig kan du lyckas göra alla bitar exakt lika stora och då får du en medalj på banan och betyget 'Perfect'.

I början av spelet är det enkla figurer, såsom rektanglar, kvadrater och trianglar, där du bara behöver rita 1-2 streck per bana. Detta ändras dock ganska snabbt och snart behöver du tänka mer och mer på varje bana och kraven ökar allteftersom. Senare i spelet introduceras saker såsom blockerade ytor, som du inte kan dra streck igenom, och speglar, som du reflekterar ditt streck på. Som tur är finns där möjligheten att få tips, som symboliseras av en glödlampa. Du får en glödlampa för varje bana du klarar med 5 stjärnor på, men du kan även få dem på andra sätt. Dessa tips visar hur du kan rita strecken på banan för att klara den, men det finns ofta flera olika sätt att klara en bana på, så man behöver inte alltid följa det som tipsen visar.

Slutligen så finns där bonusbanor. Dessa finns det fyra stycken av just nu och de är inte upplåsta från början, därav namnet 'bonusbana'. Du låser upp dessa genom att hitta små paket som finns lite överallt i spelet. Så fort du ser ett paket så ska du trycka på det. Då låser du upp en bonusbana, som går att spela när som helst, det vill säga att det inte finns något krav på att du måste ha kommit en viss bit in i spelet för att få spela bonusbanan.

Vad jag tycker om spelet
Slice It! är ett av de mest beroendeframkallande smartphonespel jag någonsin spelat. Från början kändes det väldigt lätt; så lätt att det nästan var tråkigt, men det ändrades fort. Där finns för tillfället 2 episoder med 5 kapitel i varje episod. Varje kapitel innehåller 20 banor, så efter en snabb huvudräkning så märker man att det blir 200 banor totalt (204 med bonusbanorna). Det är ganska mycket och det kommer att ta lång tid att klara spelet, så var beredd på det.

Upplägget är så simpelt att det är retligt. Man kommer in i spelet direkt och inom 5 minuter kan man ha klarat en hel del banor, men sedan tar det stopp. Det krävs att man är ganska fokuserad när man spelar detta spel. Ju längre in i spelet du kommer desto mer precision krävs det och en liten vinkling fel och du åker dit. Det sköna med spelet är att det inte har någon tidsgräns så du behöver aldrig känna dig stressad, mer än om ditt batteri i smartphonen håller på att ta slut.

Några negativa aspekter kan jag väl också få in i denna recension. Just nu anser jag att det största problemet med spelet är att det inte sparar dina lösningar någonstans. När du väl löst en bana går du vidare och efter ett tag glömmer du bort hur du löste den. Frågar någon dig hur du löste en specifik bana så måste du antingen ha ett väldigt bra minne eller kolla upp en lösning på internet. En annan negativ aspekt är att du enbart kan radera det senaste ritade strecket. Är du missnöjd med ett streck du ritade i början, men nöjd med alla de efterföljande strecken, så måste du tyvärr sudda ut alla streck för att ta dig till det första strecket igen. Så se till att rita perfekta streck hela tiden, så slipper du detta problem.

Betyg till spelet
~ Grafik: Inget speciellt. Du ser en tvådimensionell figur som du ska dra ett streck igenom. Grafiken är gjord för att se ut som det är handritat och det är väl trevligt, men överlag är grafiken spartansk.
Grafikbetyg: 6

~ Spelkänsla: Heller ingen 'wow-upplevelse', men det är ett beroendeframkallande spel, även om det är väldigt upprepande. Det är lätt att komma in i spelet och det är trevligt att man inte behöver spela överdrivet länge för att klara en bana.
Spelkänslebetyg: 6

~ Ljud: Samma låt om och om igen. Det kan bli något tröttsamt, men det är en ganska trevlig slinga. De få ljudeffekter som finns är helt okej, men de är inte extraordinära på något sätt.
Ljudbetyg: 5

~ Hållbarhet: Här glänser spelet rejält. Som jag nämnde innan så finns det just nu över 200 banor, vilket tar lång tid att klara. Förvänta dig att investera en hel del tid i detta spel om du vill nå slutet.
Hållbarhetsbetyg: 8

Totalbetyg: 6.3 Ljud: 5 Grafik: 6 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 6