Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inJohnny Crash Does Texas

Mobil
Johnny Crash Does Texas

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.3 6.5

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 10/12 -10 18:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Johnny Crash Does Texas är ett actionspel som släpptes till mobiltelefoner under 2005. I spelet tar du rollen som Johnny Crash, eller JC som han också kallas, när han är på semester i Texas. Johnny är något av en stuntman och det är ditt uppdrag att hjälp Johnny att lyckas med sina stuntuppdrag. Lyckas du med ett stuntuppdrag så kommer nästa att låsas upp automatiskt och lyckas du med dem alla så utses du till Texas störste stuntman någonsin, vilket bara det är en bedrift.

Alla banor i spelet är uppbyggda på samma sätt. Det börjar med att Johnny är i en kanon och det är ditt uppdrag att skjuta ut honom när du tycker kanonen håller en lagom vinkel. Efter det ska du styra Johnny på hans flygtur över Texas ökenlandskap. Flygturen är dock långtifrån säker, då du ständigt kommer att krocka med saker såsom blixtar, gamar, luftballonger och flygplan. När du krockar med någon av dessa saker så får du bonuspoäng. Krockar du med flera i rad så får du mycket mer i bonuspoäng. Ditt uppdrag är alltså att få ihop så många poäng som möjligt på en bana.

Banorna har även stuntuppdrag, som jag har nämnt innan. Dessa går ut på att träffa speciella saker vid speciella tidpunkter. Dessa uppdrag kan bestå av att till exempel träffa ett blixtnedslag, landa på ett bilflak eller träffa ett oljeborrtorn. Klarar du ett sådant uppdrag och sedan får ihop tillräckligt med poäng så får du en stjärna av arrangörerna, men enbart att klara stuntuppdraget räcker för att ta dig vidare i spelet.

Vad jag tycker om spelet
För att vara ett mobilspel är Johnny Crash Does Texas ett väldigt underhållande och beroendeframkallande spel. Spelet går inte att jämföra med konsolspel som släpptes runt samma tidpunkt, men om man känner för att fördriva lite tid så är Johnny Crash tillräckligt, för ett litet tag i alla fall. Spelet är lätt att lära sig, men det kan ändå vara klurigt att lista ut den bästa taktiken på de olika banorna. Även om jag nyss sa att banorna är uppbyggda på samma sätt så betyder det inte att de är likadana. Det läggs hela tiden till nya saker för varje nytt uppdrag man får och det krävs en del taktik för att hitta det optimala sättet att klara banan på.

Så, vad är positivt och negativt med spelet då? Tja, spelet är roligt och lätt att lära sig, som jag har nämnt innan. Det är även bra kontroller till det och man måste tänka till en hel del på vissa banor samt ha flinka fingrar. Saker såsom ljud och grafik kommer jag att prata om i nästa stycke, så jag hoppar över dessa och går direkt till det negativa. Spelet är kort. Kort och lätt. Kanske lite för lätt. Totalt finns där 12 banor och för den som är duktig så borde det inte ta mer än en halvtimme att klara igenom hela spelet. Det kan krävas lite mer tid om man vill få en stjärna på varje bana, men överlag är även det ganska lätt. Nu hade jag inte förväntat mig något annat av ett mobilspel, men det var i alla fall roligt så länge det varade.

Betyg till spelet
~ Grafik: Grafiken gör en inte besviken. För att ha några år på nacken och vara till en äldre mobilmodell så kan jag verkligen inte klaga. Grafiken är helt enkelt fantasifull, men realistisk. En perfekt blandning.
Grafikbetyg: 8

~ Spelkänsla: Jag har nämnt flera gånger tidigare att spelet är lätt att lära sig. Det krävs inte många knapptryck för att förstå sig på Johnny Crash Does Texas. Därför uppstår det väldigt sällan några problem med spelkänslan, eller spelet för den delen.
Spelkänslebetyg: 8

~ Ljud: Ljudet är samma gamla slinga om och om igen, vilket inte gör mig något då den inte är irriterande. Lite variation hade inte skadat, men ljudet och musiken hade kunnat vara mycket, mycket värre.
Ljudbetyg: 7

~ Hållbarhet: Här brister det. Ganska mycket också. Spelet är inte långt. Som jag har sagt innan så krävs det inte lång tid, under en halvtimme, att klara hela spelet. Det är inte acceptabelt, men i alla fall så har Johnny Crash Does Texas många andra bra egenskaper som väger minst lika tungt som hållbarheten.
Hållbarhetsbetyg: 3

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 8