Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFruit Ninja

Mobil
Fruit Ninja

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.8 5

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 26/05 -13 22:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Ta dig an rollen som en ninja, som ska träna dina ninjakunskaper genom att förstöra frukter som kastas upp i luften. Du förstör frukterna genom att dra med ena fingret på skärmen.

Det finns ett par olika spellägen, där Classic troligtvis är det vanligaste. Här får man se upp för bomber som kastas upp samtidigt som frukterna, och råkar man slå på en av dem så är den spelrundan över. Detsamma gäller om man missar tre frukter. Man får ett poäng per frukt man förstör och lite bonuspoäng om man lyckas förstöra flera i ett slag.

Det andra läget heter Zen Mode. Här ska du få så många poäng som möjligt på en minut och trettio sekunder. Här finns inga bomber utan det är bara frukter som flyger runt. Du får ett poäng per frukt samt extra poäng om du slår flera i samma slag.

Det tredje och sista spelläget är Arcade, där man har en minut på sig att skaffa så många poäng som möjligt. Även här måste man se upp för bomber som ger minuspoäng. Däremot har man speciella frukter som flyger förbi och kan ge en dubbla poäng under en kortare tid.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är väldigt enkelt att förstå sig på och alla kan spela det. Det är dessutom så att alla har väldigt roligt med det, för frukterna kommer bara snabbare och snabbare och efter ett tag känner man att fingret flyger fram och tillbaka över skärmen samtidigt som man försöker undvika alla bomber.

Det har en gång i tiden gått att ansluta sig mot Openfeint för att jämföra sin poäng med vänner och kompisar, men med tanke på att tjänsten lades ner under 2012 så verkar det inte längre vara möjligt. Något som detta spelet saknar och som helt klart borde vara med för att hålla igång det.

För det är så att man tröttnar ganska snabbt på det, även om det fungerar om man är ett par personer som har tråkigt och alla har varsin mobil. Då kan man tävla lite mot varandra och använda det som ett ganska bra tidsfördriv.

Det går att låsa upp lite olika saker också, dessvärre inget som är av vikt och det blir aldrig något som man direkt strävar efter.

Spelet är fortfarande gratis så det går väl inte klaga alltför mycket, men tycker inte att det är värt alltför mycket. Kan vara värt att testa, men det finns bra många bättre spel där ute.

Betyg till spelet
Grafiken känns som man dragit ner på ganska rejält, trots att det inte är så mycket som rör sig eller händer på skärmen egentligen. Vilket är väldigt tråkigt måste erkännas. Spelet hade troligtvis känts mycket bättre om man lagt ner mer tid med grafiken.

Ljudet i spelet är däremot nästintill helt perfekt för att vara ett mobilspel, man kan fortfarande ha igång musik i bakgrunden utan att det stör men samtidigt så går det spela med bara spelets ljud. Det är inga ljud som man stör sig på alltför mycket under spelets gång utan det fungerar väldigt bra.

Visserligen får man lite panik i takt med att hastigheten höjs, och man hoppas på att kunna slå sitt gamla rekord. Men det känns ändå inte tillräckligt för spelkänslan, och största delen av spelet har man ingen till väldigt liten inlevelse i. Spelar man Zen Mode så blir det dessutom ganska vanligt att man bara drar fram och tillbaka med fingret utan att kolla alltför mycket.

Hållbarheten... är även den mycket låg. Det går inte att jämföra med sina kompisar på ett bra sätt utan att fråga dem vad de har fått - och då vet vi alla att fuskandet kan öka ganska rejält. Det blir dessutom efter ett tag ingenting att uppnå, och ingen anledning att fortsätta att spela.

Totalbetyg: 5 Ljud: 9 Grafik: 2 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 5