Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFlow Free: Bridges

Mobil
Flow Free: Bridges

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 6.5

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 02/06 -13 17:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Du ska dra ihop rätt färger på en tvådimensionell spelplan. Spelplanen är som ett schackbräde, med olika rutor. Varje ruta kan endast innehålla en färg och ditt mål är alltså att föra samman de olika färgpunkterna. Dessutom så måste alla rutor färgsättas, och man har inte klarat av banan innan alla rutor har fått en färg. På varje bana finns dessutom en "bro", denna "bron" klarar av att hålla två färger. Det innebär att man får två färger som kan gå på samma ruta, vilket får ganska stor betydelse för spelet.

Spelplanens storlek kan variera mellan 5*5 till 9*9, vilket då direkt påverkar svårighetsgraden. Förutom det så saknar spelet helt story, men det finns två olika sorters spellägen. Det ena heter free play och det andra är time trial.

Spelar man time trial så får man välja hur stor banan ska vara, mellan 5*5 till 9*9. Sedan får man välja en viss tid, och ska då lyckas klara så många banor som möjligt i den storleken innan tiden tar slut. Väljer man däremot free play så får man ett par bestämda banor i storlekar upp till 9*9, och ska försöka klara varje bana på så få drag som möjligt.

Det går dessutom att köpa fler banor om man så skulle vilja. Då kan man köpa banor upp till storleken 14*14. För de som är färgblinda eller av annan anledning skulle vilja så finns även möjlighet att få bokstäver utskrivna på de olika punkterna.

Vad jag tycker om spelet
Jämför man med originalet, Flow Free, så har det egentligen inte hänt så mycket. Den enda faktiska skillnaden som jag stött på är att man har en bro utplacerad på varje bana. Detta ändrar däremot helt hur man måste tänka och göra för att klara ut en bana. Hur man ska tänka för att klara ut en bana kan också vara helt annorlunda mot en annan bana.

Tyvärr så har man även minskat ner storleken på spelplanen något, och köper man detta så är maxstorleken 9*9. Sedan går det att köpa fler banor och då få upp till 14*14, med broar. Förutom det så är allting samma sak, så det är inga stora förändringar. De som har spelat originalet känner helt klart igen sig.

Spelet är lätt att lära sig men det kan vara krångligare att klara av, precis som ett mobilspel borde vara. Det är lite tråkigt att man i gratisversionen endast får upp till 9*9, och att man måste betala för att få större banor.

Däremot ställer jag mig tveksam till att släppa det som ett helt nytt spel, skillnaderna är inte så stora som mellan Temple Run och Temple Run 2 exempelvis. Skillnaderna är faktiskt såpass små så jag blir lite förvånad över att de släppte en egen applikation med spelet.

På det stora hela så är det däremot ett spel som jag helt klart kan rekommendera att testa på, de små skillnaderna som är gjorda har gjort spelet bra mycket bättre.

Betyg till spelet
Grafiken är minimal och väldigt enkel, vilket i detta fallet inte är dåligt. Det är enkelt att se och förstå sig på hur allting fungerar och det är inga stora designmissar som man gjort någonstans. Så jag tycker nog att grafiken är bra, även om den på ett sätt är väl enkel.

Spelkänslan tycker jag är svår att beskriva i detta spelet, det är inte så att man kan leva sig in i spelet på något sätt. Däremot är det lätt att fastna och vilja fortsätta spela, vilket talar för spelkänslan. Så jag får väl säga att den är helt okej, varken bra eller dålig egentligen.

Ljuden tycker jag är helt perfekta, man har lite ljud men inget som tar överhand. Man har insett att bakgrundsmusik inte blir bra på en mobiltelefon utan att man kan spela sin egna musik istället, något som många andra spel har missat. Så där ligger detta spelet i framkant.

Hållbarheten har förlängts något mot originalet, en bro gör att man på de olika banorna kan behöva tänka helt annorlunda. Vilket höjer svårighetsgraden något och gör att spelet räcker längre. Innan jag började skriva denna recension hade jag knappt testat time trial-läget, men tycker inte att det var någon höjdare. Man har inget att sträva efter och även om det finns ett ganska stort antal banor så tar de slut, och då har man ingen anledning till att spela om spelet eller ens starta det längre.

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 5