Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFlow Free

Mobil
Flow Free

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
10 6.3

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 02/06 -13 17:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Du ska dra ihop rätt färger på en tvådimensionell spelplan. Spelplanen är som ett schackbräde, med olika rutor. Varje ruta kan endast innehålla en färg och ditt mål är alltså att föra samman de olika färgpunkterna. Dessutom så måste alla rutor färgsättas, och man har inte klarat av banan innan alla rutor har fått en färg.

Spelplanens storlek kan variera mellan 5*5 till 14*14, vilket då direkt påverkar svårighetsgraden. Förutom det så saknar spelet helt story, men det finns två olika sorters spellägen. Det ena heter free play och det andra är time trial.

Spelar man time trial så får man välja hur stor banan ska vara, mellan 5*5 till 9*9. Sedan får man välja en viss tid, och ska då lyckas klara så många banor som möjligt i den storleken innan tiden tar slut. Väljer man däremot free play så får man ett par bestämda banor i storlekar upp till 14*14, och ska försöka klara varje bana på så få drag som möjligt.

Det går dessutom att köpa fler banor om man så skulle vilja. För de som är färgblinda eller av annan anledning skulle vilja så finns även möjlighet att få bokstäver utskrivna på de olika punkterna.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är alldeles för enkelt. Även de svårare banorna, i storleken upp emot 14*14 är relativt enkla om man bara har lärt sig hur man ska dra (det är inte alltför svårt att hitta ett system som fungerar på de flesta banor). Tyvärr gör enkelheten i det hela även att spelet blir väldigt kort, man klarar ut det fruktansvärt snabbt.

Som positivt vill jag lyfta upp ljuden, man har helt enkelt insett att det är sällan som spelljuden på mobilen blir riktigt bra. Därför finns det ingen bakgrundsmusik alls när man spelar och man har fått till helt lagom med ljud.

Dessutom är det en del av de svårare nivåerna som faktiskt kan vara lite komplicerade, och faktiskt roliga att spela igenom. Det kommer ett par banor där det system man brukar använda sig av inte längre fungerar, och då blir det alltid lite spännande att se hur man ska lösa det.

Jag vet inte hur ett sådant läge skulle kunna se ut, men jag saknar ett multiplayer-läge. Eller något sätt att spela tillsammans med sina vänner. Hade räckt med att ta tiden det tar för att klara varje bana så man skulle kunna jämföra, men det finns absolut ingenting. Något som jag tycker är lite tråkigt.

Innan man kollar på detta spelet så skulle jag däremot kunna rekommendera Flow Free: Bridges. Det är lite av en uppföljare som är väldigt likt detta spelet, skapat av samma utvecklare och allting. Men det är ett steg svårare.

Betyg till spelet
Grafiken är minimal och väldigt enkel, vilket i detta fallet inte är dåligt. Det är enkelt att se och förstå sig på hur allting fungerar och det är inga stora designmissar som man gjort någonstans. Så jag tycker nog att grafiken är bra, även om den på ett sätt är väl enkel.

Spelkänslan tycker jag är svår att beskriva i detta spelet, det är inte så att man kan leva sig in i spelet på något sätt. Däremot är det lätt att fastna och vilja fortsätta spela, vilket talar för spelkänslan. Så jag får väl säga att den är helt okej, varken bra eller dålig egentligen.

Ljuden tycker jag är helt perfekta, man har lite ljud men inget som tar överhand. Man har insett att bakgrundsmusik inte blir bra på en mobiltelefon utan att man kan spela sin egna musik istället, något som många andra spel har missat. Så där ligger detta spelet i framkant.

Tyvärr så är däremot spelet alldeles för enkelt, vilket gör att hållbarheten blir lidande. Innan jag började skriva denna recension hade jag knappt testat time trial-läget, men tycker inte att det var någon höjdare heller. Man har inget att sträva efter och även om det finns ett ganska stort antal banor så tar de slut, och då har man ingen anledning till att spela om spelet eller ens starta det längre.

Totalbetyg: 6.3 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 5