Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inCandy Crush Saga

Mobil
Candy Crush Saga

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 7

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 02/06 -13 17:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Det hela tar sin början i godisbyn, där du hittar en väldig massa olika sorters godisar. Ditt mål är nu att lyckas samla poäng genom att få bort så många godisbitar som möjligt, något som görs genom att få tre eller fler i rad efter varandra.

Spelet är likt Bejeweled-spelen, där man ska få tre juveler eller fler i rad och få bort dem. På spelbrädet finner man flera olika sorters godisar som man kan flytta med godisbitar i närheten. Det går endast genomföra en flyttning om det får tre stycken eller fler likadana godisbitar att hamna i rad.

När detta görs så får man lite poäng, godisbitarna försvinner från spelbrädet och nya faller ner. Får man fyra eller fem i rad så får man dessutom en specialgodis. Denna kan förstöra andra godisar på spelplanen i olika håll och riktningar (beroende på godistyp). Du får inför varje bana ett uppdrag, exempelvis att att spränga specifika block eller få ihop ett bestämt antal poäng på en viss tid eller ett visst antal drag. Klarar du det låser du upp en ny bana.

Du får dessutom poäng beroende på hur många godisar du får bort, en poäng som du kan jämföra med dina Facebook-vänner som spelar spelet. Misslyckas du med en bana förlorar du ett liv, du kan max ha fem liv och får ett nytt var 30 minut eller så kan du fråga efter fler via Facebook.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är likt de flesta Bejeweled-spelen och skillnaderna är inte alltför stora. De skillnaderna som finns är att man på varje nivå ska klara av ett uppdrag, exempelvis att få ett visst antal poäng eller förstöra speciella ställen med mera. Detta ger spelet en helt annan mening, som man inte hittar i de vanliga Bejeweled-spelen.

Det går dessutom att ansluta mot Facebook, vilket bland annat gör att man kan fråga efter liv och se var ens vänner befinner sig. Det är väldigt få som har klarat alla banor och det tar tid att arbeta sig uppåt, vilket förlänger hållbarheten på spelet. Spelet blir dessutom svårare desto längre man kommer, och man måste få fler poäng och förstöra fler block när man kommer upp på högre nivåer.

Ska man se till något negativt så är det dels musiken och alla bakgrundsljud, jag gillar inte riktigt ljuden i några mobilspel och detta är inget undantag. Man tröttnar och spelar hellre egen musik när man spelar. Dessutom så måste man efter nivå 35 fråga sina vänner efter hjälp för att låsa upp fler banor eller betala pengar för det, något som inte heller känns riktigt bra.

Totalt sätt så är det ett roligt och spännande spel däremot, och gillar man Bejeweled-konceptet så är detta något som man helt klart borde prova sig på.

Betyg till spelet
Grafiken i spelet är inte något speciellt, den håller en normal standard gentemot flera andra mobilspel. Något som jag tycker är synd är att notifikationsfältet i Android försvinner när man spelar, hade gärna sett att man fortfarande kunnat hålla koll på annat under tiden. Men man kan inte få allt, grafiken är inget unikt men den är fortfarande bra.

Spelkänslan i spelet är däremot lite mer unik. Man får följa med på en liten story som är svår att hänga med på och som man inte förstår så mycket av, men den är inbjudande och man blir glad när man har klarat av en nivå. Man har en del konstiga och spännande figurer lite överallt i spelet, och det är roligt att det är översatt till svenska.

Spelar man på mobilen så tröttnar man snabbt på musiken, och det tar inte alltför lång tid innan musiken stängs av. Visserligen är musiken olika på olika ställen i spelet, men det är inget som man känner sig lockad av att lyssna på trots allt. Bra ljud är något som de flesta mobilspel saknar, detta är ett av dem.

Det finns en väldig massa banor och de blir bara svårare och svårare. Det är lätt att fastna i spelet och bli beroende av det. Det är svårare att sluta spela däremot. Det enda som gör att det inte får full pott är att man efter 35 nivåer måste fråga Facebook-vänner eller betala för att spela fler nivåer.

Totalbetyg: 7 Ljud: 4 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8