Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Beach Buggy Blitz

Mobil
Beach Buggy Blitz

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 6.5

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 26/05 -13 22:36

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta är ett racingspel utan större handling. Du börjar med en bil och kan sedan uppgradera den, köpa till saker och uppgradera allt runtomkring för mynt som du plockar upp under racens gång.

Du spelar bara mot dig själv, det handlar om att ta sig så långt som möjligt innan tiden tar slut. Till en början har du 30 sekunder, men du får mer tid när du passerar en kontrollstation under racets gång. Baserat på det avstånd man lyckas ta dig och antalet mynt som man plockar upp innan tiden tagit slut får man sedan en poäng.

Det är sedan möjligt att jämföra sin poäng med sina vänner och andra spelare - i hela världen - för att se hur man ligger till. Det finns även achievements som man kan låsa upp genom att genomföra olika saker i spelet.

Man möter under racets gång andra NPCs som kör omkring och hinder i form av allt från krabbor till hus och träd. Men det finns dessutom en del olika power-ups som gör att man kan åka snabbare, får en sköld eller lite extra mynt bland annat.

Man kan även gå igenom statistik och kolla se hur långt man lyckats köra och hur många palmer man kört på.

Vad jag tycker om spelet
Spelet var ett av de första att ansluta till Google Play Games, vilket tyder på att det är ett väl uppdaterat spel som utvecklaren har satsat på. Det innebär även att ens sparning är synkroniserade mellan sin mobil och surfplatta, vilket det får ett extra plus för. Det märks väl att utvecklarna har lagt ner mycket tid på spelet, och allting flyter på väldigt bra.

Till en början känns det som att allting går väldigt långsamt och att man knappt får några mynt. Tills jag helt plötsligt insåg att jag körde i genomsnitt 10 gånger så långt som jag gjorde från början och fick närmare 15 gånger så många mynt. Det var då jag insåg att det händer faktiskt saker, och man tar sig framåt i spelet.

Det märks att man lagt ner tid på att få det att öka i en lagom takt, man får en snabbare bil efter ett visst tag och allting börjar rulla på snabbare i lagom takt med att man själv blir bättre. Det är bara en bana men den ändrar sig hela tiden och är väldigt stor, och desto längre man klarar ta sig desto fler nya miljöer kan man upptäcka.

Det går dessutom att ställa in det mesta, allt ifrån hur bra grafik man vill ha och hur hög volym till gamepad-kontroller.

Med tanke på att spelet dessutom är gratis så finns det ingen anledning att inte testa spelet, som håller en riktigt hög nivå för att vara ett mobilspel.

Betyg till spelet
Grafiken är underbar för att vara ett mobilspel. De har fått till de olika färgerna och naturen i de olika miljöerna som man kör igenom och det passar helt perfekt.

Ljuden klarade jag däremot inte av särskilt länge, utan jag kör nu helt utan ljud och har eventuellt lite egen musik på i bakgrunden istället. Vilket även det fungerar bra. Men spelets ljud är inget som man ska förlita sig på, vilket det sällan är med mobilspel för den delen (vilket kanske beror på att det är sällan man spelar dem där man är ensam).

Spelkänslan är perfekt, man kan själv välja om man vill styra med mobilens gyroskop (det vill säga genom att svänga med hela mobilen), eller att köra genom att trycka på skärmen (trycka på höger sida - så svänger man åt höger). Vilket är helt underbart för jag gillar inte alls spel som kräver att man svänger alltför mycket med mobilen och håller på.

Spelet håller tack vare sina achievements och den stora banan väldigt länge, och att man kan jämföra med sina kompisar och tävla om vem som kan få mest poäng skadar inte heller. Fastnar man bara i det så kan man hålla på och spela det ett bra tag.

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 3 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7