Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inTrue Crime: New York City

GameCube
True Crime: New York City
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
 • Utvecklare
 • Antal ägare
  16
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Speltest av the_Link96

Inskickad av the_Link96 den 05/03 -10 23:01

Handling / story / vad man gör i spelet
Julafton år 2000 blev Marcus Reed (karaktären som du spelar som) förrådd och lämnad till döden med sin far. Men efter ett blodigt gängkrig kommer Marcus tillbaka till sitt gamla gänghus för att ta hämnd på gangstern som ordnade allting. Gangstern blir förvånad att Marcus fortfarande är vid liv då Marcus tillägger att han inte är den enda som överlevt. Hans far lever fortfarande och sitter i fängelse. När Marcus fattat sitt beslut skjuter han gängledaren och några gängmedlemmar till. Sedan så står ledaren på benen igen och springer iväg. Nu börjar så spelet och din uppgift är att springa efter honom och döda honom en gång för alla.

Efter nån minut hittar Marcus ledaren och skjuter honom sedan släpper Marcus vapnet och börjar tänka på vad han gjort. Då ser en gängmedlem chansen att döda Marcus och siktar men blir sedan skjuten i huvudet av Terry, en gammal polis polare som har gett Marcus många chanser förr. Men nu tyckte han att Marcus har gått för långt, fem år senare står Marcus i polisuniform och är nu en polis som ska rengöra alla ställen i New York City. Senare när man fått träning och info om hur man slåss m.m. så kommer Terry och berättar att han ska på möte och att Marcus kan köra honom till mötet. När man åkt till ett halvdött hus som ser ut att vara fallfärdigt så går Terry ut ur bilen och går sedan in i byggnaden.

När Terry varit inne ett tag exploderar byggnaden och Marcus blir medvetslös i bilen några timmar och vaknar sedan på polisstationen. Nu börjar spelet på allvar och ditt uppdrag är att leta efter personen som tagit dö på Terry. För att senare få veta varför han mördat Terry.

Vad jag tycker om spelet
Själv tycker jag om spelet väldigt mycket. Bra story, bra musik, Grymt välgjord stad. Eftersom de har tagit med många kända platser i spelet så som Times Square, Central Park m.m. som gör att man får mer känsla av att man faktiskt är i New York City. Dock saknas frihetsgudinnan men spelet klarar sig ändå utan henne. Man kan gå in i nästan alla hus och köpa vapen och bilar på svarta marknaden och sedan styla dem i ett av garagen som är utspridda lite här och där i staden.

Men tyvärr så händer det många buggar så som att när man går in i ett hus så blir det svart på skärmen medan man går runt i huset så det slutar oftast med att man får starta om spelet. Det kan också hända om man kör snabbt in i en trappa att man endera flyger högt upp i luften men det kan också resultera i att man sitter fast inuti trappen så man inte kan komma därifrån vilket troligen också slutar med att man måste starta om spelet. Personligen gillar jag slutet av spelet när man löst mysteriet och får en väldigt stor överraskning. Men det får ni som inte klarat det eller ni som inte har det ta reda på själv.

Betyg till spelet
Grafiken är väldigt bra för att vara ett ganska tidigt spel. Om man jämför med Grand Theft Auto: San Andreas (PC) som släpptes samma år som True Crime: New York City så leder True Crime överlägset. Då det leder för att folket i True Crime har inte fingrar som sitter ihop. Med det menar jag att folk faktiskt kan peka med pekfingret (samt långfingret som tillkommer väldigt ofta i True Crime) istället för att peka med alla fingrar som man gör i GTA: SA. Så är folket i True Crime lite mer nyfikna på vad som händer istället för att bara gå runt och sen springa för livet samtidigt som de skriker bara för att man skjuter ett enda litet skott.

Spelkänslan är också väldigt skön. Man får göra så mycket i spelet så att man ibland glömmer att man spelar. Typ som att ta hand om olika brott som rån och våldtäkter m.m.

Ljudet är grymt. Det finns väldigt många låtar och artister som är kända typ som 50 Cent, The Bravery och Cam'ron FT Jay Z och många fler.

Hållbarheten är sjukt bra. Spelet har rätt många uppdrag samt massa side missions som street racing och fighting arena och lite annat.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9