Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: The Wind Waker

GameCube
The Legend of Zelda: The Wind Waker
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    2 maj 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    929
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9

Speltest av Firesplitter

Inskickad av Firesplitter den 18/08 -09 20:05

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att en legend berättas om hur Hyrule blev övertaget av det onda monstret Ganon på Death Mountain och att det sedan kom en hjälte vid namn Link som räddade dagen och blev Hero of Time. Men historien slutar inte där! När Link försvann ifrån Hyrule så kom Ganon tillbaka, men denna gång kom inte Link och räddade dem vilket ledde till att Ganon vann och Hyrule föll i glömska.

Sen tillbaka i "nutid" så har en ung pojke vid namn Link födelsedag. Han bor på den fredliga ön Outset Island där vapen i det närmaste inte existerar. Han blir väckt av sin lillasyster April som säger åt honom att gå till sin Mormor som har en överraskning åt honom. När han kommer fram så får han en grön dräkt som alla unga män som ska bli vuxna bär på den där ön, dräkten är förövrigt väldigt lik den som Link Hero of Time hade.

Sedan när han går tillbaka till April så får han som födelsedags present låna hennes kikare en dag. När han använder den så ser han till sin förskräckelse hur en fågel har kidnappat en ung tjej och vill självklart rädda henne. Då ser man ett piratskepp som börjar beskjuta fågeln så att fågeln tappar den lilla flickan i skogen. För att rädda henne måste han få ett svärd. Den enda på ön som har ett svärd är svärdsmästaren Orca, för att få svärdet måste Link först visa sig värdig genom att genomgå en tutorial om hur man använder svärdet. Sedan så ger han sig av.

I skogen möter han sina första motståndare, Bokoblins, dessa är en slags goblins som trivs i skogar. När Link besegrat alla faller flickan ner.

Hon visar sig vara kapten över piraterna och hennes namn är Tetra. När de kommer ut ur skogen så ser man hur Links lillasyster April blir kidnappad av fågeln istället eftersom denna tror att April är Tetra. Så då får Link efter att han skaffat en sköld följa med dem för att rädda April.

Desto längre äventyret pågår desto klarare får man reda på att det inte bara är en kidnappning utav barn utan att det är någonting större.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är oerhört välgjort men det är betydligt färg gladare än sina föregångare på 64an vilket visar ganska tydligt på att spelet egentligen är en händelsemässig spin-off till originalet.

För att vara ett Zelda-spel så är handlingen ganska modern och saknar ganska mycket av känslan som övriga Zelda-spel gett och intensiteten har lättat oerhört.

Att spelet är uppdelat på öar istället för områden gör spelet stort, för stort! att förflytta sig med båten tar evigheter innan man fått teleporterings sången vilket tar ett tag, huvudstoryn är också relativt kort vilket gör att man snabbt klarar ut spelet. Liksom i övriga spel så läggs det väldigt stor vikt vid side quests. Det är dessa som tar tid att klara, t.ex. att hitta alla skatt-kartor/skattkistor.

En välkommen nyhet är en grotta med jättemånga rum med fiender som ska besegrar, dessa är i stigande svårighets-grad och är även det dittills svåraste stället att klara av rent fiendemässigt. Där inne ställs alla dina färdigheter på prov. Ibland så får du möjlighet att lämna, men når du en viss bit får du en speciel karta som behövs för att klara spelet och klarar du hela får du ett föremål vilket jag inte tänker avslöja.

Betyg till spelet
Grafiken får en 9a: Väldigt bra grafik som är riktigt snyggt tecknad.

Spelkänsla 10a. Kontrollen är fullkomligt felfri och känns 100% komplett

Ljud 7a: Musiken är långt ifrån lika bra som på OoT och MM men ändå ganska bra.

Hållbarhet 10a: Ett fantastiskt kul spel som man måste köra minst 2 gånger för att hitta precis allt.

Totalbetyg: 9 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10