Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: The Wind Waker

GameCube
The Legend of Zelda: The Wind Waker
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    2 maj 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    929
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9

Speltest av Nayru___

Inskickad av Nayru___ den 01/06 -05 16:53

Handling / story / vad man gör i spelet
Det finns en legend, en legend om ett kungarike, detta kungarike var välsingnat av en gyllene kraft, och alla i detta land levde lyckliga under den gyllene kraftens välsingnelse. men plötsligt kom en ond man och stal den gyllene kraften och gjorde den till sin. Ett mörker spred sig över kungariket.
men plötsligt, när domens timme närmade sig, kom en pojke klädd i grönt från ingenstans, han bar ett svärd som inte tolrerade någon som helst ondska, och med hjälp av det svärdet så bannlyste pojken den onda mannen till underjorden.
Landet var räddat.
pojken, som hade rest genom tiden för att rädda kungariket, blev känd som Tidens Hjälte.
men den dagen kom, när en ond vind började vina, när ondskan återigen kom krypande från sina hålor. Ondskan tog på nytt över landet, och denna gång visades ingen nåd.
Folket väntade förgäves på att Tidens Hjälte än en gång skulle komma till deras undsättning.
Men Hjälten kom aldrig.
Människorna kunde i sin sista timma inte göra annat än att be till Gudarna.
vad hände med det kungariket?
Ingen vet.

På en ö i södern bor pojken Link med sin mormor och lillasyster. Idag är det Links födelsedag, men inte vilken födelsedag som helst, nej, idag är den dagen då han kommer i samma ålder som Tidens Hjälte var då han bannlyste ondskan. Enligt traditionen så ska de unga pojkarna, klädda i fältens gröna färg, gå ut, hitta sina hjälteklingor och besegra ondska.
Men idag finns det inga sådana fiender. men Link får sina gröna kläder. Ändå, mot sin vilja, måste han bära dem. men plötsligt ser han en stor fågel, i sina klor håller den en flicka, bakom fågeln seglar ett stort piratskepp som skjuter febrilt mot fågeln, och plötsligt träffar en kanonkule fågeln. Den skriker till och tappar flickan.....rakt ner i skogen på toppen av berget på Links ö! Uppmuntrad av sin lillasyster går Link och räddar henne, efter att ha fått ett svärd. När han har räddat flickan så blir Link lillasyster av misstag kidnappad av den stora fågeln! Fågeln trodde att lillasystern var flickan, Tetra, som Link räddade från skogen!
Nu måste Link ge sig ut i världen för att rädda sin syster. Men när han har klarat det så upptäcker han att världen förväntar sig mer av honom, och han förstår snart vad han måste göra. Bara för att Aryll är räddad så har han ju inte stoppat den onda man som ligger bakom allting, Ganondorf. Snart börjar han förstå, plötsligt har han inte bara Arylls öde på sina axlar, utan hela världens! Han förstår att hans eget öde är knuten till det försvunna kungadömet och den mustiska hjälten. När han sedan får möta Prinsessan Zelda, som ber honom rädda världen från Ganondorf så är goda råd dyra. Ska Link kunna visa det mod som Tidens Hjälte en gång gjorde? Och ska han kunna göra sig förtjänt av titeln Hero Of Wind?
Det är upp till dig!

Vad jag tycker om spelet
Detta spel känndes inte som en värdig uppföljare till Ocarina Of Time i början, men vänta bara. När Shigeru Miyoto skapade detta spel så ville han göra något nytt, helt annorlunda. Men the legend Of Zelda : The Windwaker, är inte på något sätt barnsligt, kanske lite lättsamt i början, men vänta bara tills man kommer in i Hyrule!!!

Betyg till spelet
GRAFIKEN beror på spelaren, om man är en Oot älskare till roten så kan man nog se den på lite delat sätt, vissa kan tycka att den är ett snudd på helgerån mot Zelda, andra kan tycka att den är helt ok, den är ju doch lite frän, detta med "cartoon"...
SPELKÄNSLAN är otrolig, mer behövs inte sägas...
LJUDET är underbart! Alla dessa sköna låtar i olika stil fastnar på huvudet direkt!!!
HÅLLBARHETEN är fantastisk! Om du tröttnar på uppdraget så kan du ju alltid försöka hitta samtliga skattkartor och sedan hitta skatterna, eller spela lite sänka skepp eller skjutning med pilbåge, plus mycket mer minispel!!!

Kort sagt: The Windwaker är ett spel för dig som kan leva med lite förändringar, men samtidigt äkta The Legend of Zelda-anda!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9