Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Collector's Edition

GameCube
The Legend of Zelda: Collector's Edition
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    14 november 2003
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    485
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.9

Speltest av Link88

Inskickad av Link88 den 07/06 -06 18:21

Handling / story / vad man gör i spelet
De fyra största Zelda-spelen hittills finns samlade på en och samma skiva till Nintendo GameCube.

Skivan innehåller:
The Legend of Zelda (Nintendo Entertainment System)
The Legend of Zelda 2: The Adventure of Link (Nintendo Entertainment System)
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
The Legend of Zelda: Majora's Mask

Vad gör man?
I alla spelen är du Link, en ung pojke som har i uppgift att dräpa all ondska i landet och föra freden och ljuset tillbaka. I 3 av de 4 spelen ska du också rädda prinsessan Zelda, som är antingen fångad av Ondskans Kung (Ganon), eller sövd och bara kan väckas om Link samlar ett visst antal kristaller från några tempel.
I det 4:e spelet ska Link rädda en hel stad från att bli krossad under en gigantisk måne framkallad av en busig liten maskbärande filur som heter Skull Kid.

Förutom dessa fyra spel finns också ett Demo-spel på The Legend of Zelda: The Wind Waker, samt två filmer, en om Wind Waker och en om alla Zelda spelen som finns (förutom The Legend of Zelda: Phantom Hourglass och The Legend of Zelda: Twilight Princess, som kommer ut längre fram i år).

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att skivan är en av de bästa GameCube skivorna jag köpt. Den innehåller en oändlig tid med bara Zelda (om man bara orkar förståss).
Om du är en nybörjare i Zelda, rekommenderas Ocarina of Time, eftersom det är det spelet som lämpar sig mest för nybörjare, även om Majora's Mask (enligt mig) helt igenom är lättare än Ocarina of Time.

Vad de två spelen för Nintendo Entertainment System beträffar så är de absolut inte rekommenderade för nybörjare. De har visat sig vara jättesvåra och det är knappt att jag klarar av dem. Till och med The Legend of Zelda: Ocarina of Time - Master Quest (som fanns att få om man förhandsbokade The Legend of Zelda: The Wind Waker) är lättare än Nintendo Entertainment System spelen.

Betyg till spelet
GRAFIK:
10

MOTIVERING:
I jämförelse med andra Nintendo 64 spel som finns (t.ex. Super Mario 64 eller Mario Kart 64) så hade The Legend of Zelda: Ocarina of Time och The Legend of Zelda: Majora's Mask (anser jag) den bästa Nintendo 64 grafiken av alla.
En aning kantigt här och där, kan hända, men förstklassiskt för sin tid.
Nintendo Entertainment System spelen bryr jag mig inte om grafiken, eftersom jag sner att det är viktigare att spelidén är rolig än att den har en kanonbra grafik. Dessutom gjordes de 1987-88.

SPELKÄNSLA:
10

MOTIVERING:
Föreställ dig ett enormt, öppet fält med kullar, träd rinnande floder, grusvägar och strålande solsken.
I nordväst skymtas en hög, medeltida mur som omger en stor, medeltida stad med ett ståtligt, medeltida slott i utkanten.
I mitten av det stora fältet finns en annan omhägnad, som är en stor hästranch där de ståtliga djuren galopperar runt i sin inhägnad. Detta är Hyrule Field (Ocarina of Time).
Spelkänslan kan beskrivas ungefär som min beskrivning av Hyrule Field: den är storslagen.

LJUD:
10

MOTIVERING:
Jag älskar musiken i Zelda spelen, och några av de bästa låtarna finns just i Ocarina of Time. Ljudet är grymt bra och musiken är riktigt fin. Vad mer kan man säga?

HÅLLBARHET:
10

MOTIVERING:
I och med att det finns hela 4 stycken kompletta Zelda spel på skivan, så håller det sig VÄLDIGT länge. Och även om du (t.ex.) klarat Majora's Mask, kan du fortsätta på din spelfil. Bossar i tempel som du klarat kan mötas på nytt, och det finns tonvis med sidouppdrag som du kan göra. Jag garanterar att det blir timmar vid ditt GameCube.

SAMMANLAGT BETYG:
10

Spelet är hemskt svårt att hitta. Störst chans är att försöka hitta det begagnat. Men får du chansen att köpa det och verkligen gillar Zelda så är denna GameCube skiva ett måste i din spelsamling.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10