Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSagan om Konungens Återkomst: Härskarringen

GameCube
Sagan om Konungens Återkomst: Härskarringen
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  14 november 2003
 • Utvecklare
  EA Games
 • Antal ägare
  199
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 7.2

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 21/04 -09 14:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet släpptes i november 2003 till Nintendo GameCube. Ringens brödraskap har nu kämpat sig fram till Helms klyfta där du börjar detta spel. Efter Helms klyfta så delas spelet upp i tre olika vägar (The Path of the Wizard, The Path of the King och The Path of the Hobbits). Beroende på vilken väg du väljer så får du, till en början i alla fall, spela med några förutbestämda karaktärer. Om man bortser från de upplåsbara karaktärerna så är The Path of the Wizard spelbar för Gandalf, The Path of the King för Aragorn, Legolas och Gimli samt The Path of the Hobbits för Sam.

Gandalfs väg består av att först klara av striden vid Helms klyfta, för att sedan bege sig till Isengård, där han hjälper Enterna att besegra Saruman. Gandalf färdas sedan till Minas Tirith, där han beskyddar lokalbefolkningen. Slutligen strider han vid den Svarta porten, där han får hjälp av delar av brödraskapet.

Aragorns väg består av att först övertala kungen över De Dödas armé att hjälpa honom med hans angelägenheter. Aragorn, Legolas och Gimli färdas sedan till den Södra porten vid Pelennors slätt, där de måste besegra mängder av Uruk-hai och även några bergstroll. Även en och annan mûmakil (olifant) dyker upp, så det är snabba ryck som gäller här. De öppnar sedan porten och beger sig ut på Pelennors slätt, där de kämpar mot enorma mängder av fiender samt Häxkungen själv. Slutligen strider de vid den Svarta porten, där de hjälper bland annat Gandalf.

Sams väg består av att han, Frodo och Gollum försöker fly från Osgiliath, där Häxkungen gör allt för att motarbeta dem. Slutligen lyckas de fly genom ett avlopp, där Gollum sedan övertygar dem att ta vägen genom Honmonstrets håla. Sam måste nu själv kämpa sig igenom denna förrädiska grotta, för att till slut besegra Honmonstret. Frodo har blivit tillfångatagen och bortrövad till Cirith Ungol, dit Sam nu måste bege sig. Efter att han har räddat Frodo färdas de igenom Mordor fram till Domedagsberget, där de lyckas förgöra både Gollum och ringen.

Vad jag tycker om spelet
Jag köpte detta spel väldigt kort efter det att det släpptes och jag tycker om det än idag. Jag gillar det faktum att man har så många olika karaktärer att välja mellan. Efter att man har klarat spelet en gång så låser man upp ett antal extrakaraktärer, så det utbudet är inget man kan klaga på. Man kan även låsa upp två extrabanor (Sarumans torn och Saurons torn) som består av 20 våningar vardera, fyllda med de svåraste fienderna i spelet. Om inte det var nog så kan man även gå tillbaka till vilken avklarad bana som helst och spela igenom den med en ny karaktär, som du själv väljer.

Svårighetsgraden på spelet är ganska bra den med. Det börjar lite lätt, men allteftersom man avancerar blir det svårare och svårare och vissa banor är faktiskt väldigt svåra att klara av. Jag tycker personligen att Aragorns väg är roligast, då man får flest karaktärer att välja mellan från början. Den episka slutstriden finns även med, så spelet följer filmen väldigt noga även om det släpptes före filmen. Rösterna känns igen och karaktärerna liknar de från Peter Jacksons filmatisering, så det är ett stort plus. Överlag är spelet mycket roligt att spela, då det är lagom långt och svårt.

Betyg till spelet
~ Grafiken: För att vara från 2003 så är grafiken ganska bra. Den kunde varit bättre, men det finns både spel med sämre och bättre grafik till GameCube, så jag ska inte klaga på den.
Grafikbetyg: 8

~ Spelkänslan: Kameran kan vara lite jobbig ibland. Annars så är den rätta Lod of the Rings-känslan där och man känner igen de olika miljöerna som man färdas igenom. De olika karaktärernas attacker känns korrekta och där är inget i spelet som känns malplacerat.
Spelkänslebetyg: 8

~ Ljudet: Bra ljudeffekter. Bra bakgrundsmusik. Bra röster till karaktärerna. Vad mer behövs? Nästan inget. Helt perfekt är inte ljudet till spelet, men jag anser ändå att det håller hög klass.
Ljudbetyg: 9

~ Hållbarheten: Man kan nog klara spelet ganska lätt om man är en van gamer. Om inte, så kan vissa etapper kännas svåröverkomliga. Spelet kanske inte varar i en evighet, men den stunden som man faktiskt spelar spelet är det väldigt bra.
Hållbarhetsbetyg: 8

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8