Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRocky

GameCube
Rocky
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
 • Utvecklare
 • Antal ägare
  11
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 9

Speltest av Triforce

Inskickad av Triforce den 30/06 -04 11:59

Välgjort, djupt, snyggt och underhållande

Jaha, då har dom gjort ett spel av enligt mig den bästa filmen och skådespelaren som finns,
Sylvestar Stallone... eller Rocky Balboa som han heter i spelet.

En utav det bästa med spelet tycker jag är Introt, Jag kan sitta och se den hur många gånger
som helst, Jag älskar den klassiska Rocky-Melodin =)


Info om spelet:


I Moviemode, som är spelets huvudsakliga spelmoment, axlar du rollen som den italienska hingsten för att slå din väg till toppen.

Smutsiga amatörmatcher där Rocky kämpar för att stå byts mot sötsliskig 80-tals-renässans där permad hockeyfrilla och hundratals krokar mot hakan är vardagsmat.

Allt börjar med Apollo Creed och slutar med Tommy Gunn, på vägen återfinner vi Clubber Lang, Ivan Drago och givetvis ett 20-tal nytillkomna lycksökare.

Att spela sig genom filmerna är underhållande, även om jag hade önskat mig mer genomarbetade mellansekvenser och mer filmkänsla. Det blir aldrig speciellt dramatiskt eller storslaget, även om man knockar Drago i sista ronden inför sju miljoner vrålande ryssar.

Rocky är en ren fröjd för ögat. Samtliga boxare, och främst Rocky, är väldigt välgjorda och rör sig snyggt. Jabbar, krokar, uppercuts och raka slag är alla snyggt animerade och boxarna påverkas trovärdigt när de blir slagna.

Texturerna förändras allt eftersom och blåklockor, rodnader, skrapsår och blåmärken uppstår direkt när de hårda slagen träffar.


När det kommer till effekter är spelet sina filmförebilder trogen och bjuder på en ljuv överdrift av blod, svett och spott som sprutar från boxarnas ansikten.

Tillsätt en superb ljussättning och stabil skärmuppdatering och du har det snyggaste boxningsspelet sedan Ready To Rumble.

Ljudbilden är dessvärre inte lika övertygande som spelkontrollen eller grafiken. Ljudeffekterna saknar variation och att publikljudet är ganska blekt.

Rage har även tagit med den klassiska Rockymelodin väldigt mycket, Som jag tycker bara är bra.

Rockys svagheter ligger i de ruttna mellansekvenserna, bristfällig artificiell intelligens hos datormotståndarna och ett ganska burkigt ljud.

Helheten och den upplevelse som bjuds är trots dessa avbräck väldigt bra och den belönande, djupa spelbarheten gör detta till det absolut bästa boxningsspelet sedan Punch Out.

Medan Victory Boxing, Knockout Kings och Mike Tyson Boxing förblir rena magplask förtjänar Rocky en plats i spelhyllan hos alla som uppskattar en redig käftsmäll =)

///Triforce

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8