Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Luigi's Mansion

GameCube
Luigi's Mansion
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    3 maj 2002
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    255
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7.6

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 07/08 -05 12:29

Handling / story / vad man gör i spelet
Efter ett kort träningspass om hur man använder Poltergust 3000 (dammsugaren) så återvänder Luigi till herrgården för att rädda sin försvunne bror. Det finns många mysterier i den stora herrgården. Till exempel, massor utav skatter att hitta, hemliga rum att besöka, speciella spöken att fånga och mycket mer.
Hela spelet utspelar sig i huset, men det är inte så litet som kanske skulle tro. Det finns fyra våningar med en massa rum på varje, man kan även vara uppe på taket, ute på balkongen, eller varför inte ute på kyrkogården?

Lite tips också:

Hur skulle det se ut med ett spel utan hemligheter och annat skoj?
Det är en bra fråga, hursomhelst så behövs den inte till det här spelet.

HJÄRTAN: Luigi har hundra liv från början och det går inte att få mer men som tur kan man när man förlorat lite liv plocka eller suga upp ett hjärta från marken för att återställa din livs energi..

SKATTER: Man hittar en massa skatter i huset och de är bra att samla på sig eftersom det kommer att löna sig i slutändan, men se upp för om ett spöke skadar dig förlorar du lite pengar.

NYCKLAR: Nycklarna är ett måste för att klara spelet, de finns lite överallt i spelen så gå inte ut från ett rum förens du genom sökt hela.

TOAD: Marios lilla svampkompis finns också med i det här spelet. Prata med honom när du vill spara ditt spel.

BOO: Boo spöken är lite annorlunda till skillnad från e vanliga spökena, när du stöter på ett Boo spöke ska du se till att fånga honom och inte låta han smita, men det gör inget om han kommer undan eftersom du har chansen att hitta han på ett annat ställe senare i spelet. Det finns total 50 Boo spöken och alla har sitt egna lilla namn.

Spöken och tavlor, hur går det ihop?

En lite udda grej med det här spelet är att man ska fånga speciella spöken, Dvs. Dom som bodde i herrgården innan dom dog. För varje avklarad boss återvänder Luigi till Professorn för att göra om spökena till tavlor som ställs ut i E. Gadds museum, som du kan gå och titta på när du vill.

Vad jag tycker om spelet
Luigi's Mansion är det absolut första Nintendo spelet där Luigi är huvud personen, och även vad jag vet det första spelet där man använder sig så mycket av en dammsugare. om du inte Har spelet och har lite pengar över så köp det. det är värt vart enda öre, man har många fina timmar med det här spelet.
Och när man klarat spelet får man även en liten bonus.
I just det här äventyret är det Marios bror Luigi som är huvudpersonen och det här spelet skiljer sig verkligen från mängden. Luigi har vunnit en stor herrgård på ett lotteri, men vad han inte vet om är att herrgården egentligen är ett stort spökhus. Luigi bjuder självklart in sin kära broder till sitt nya hus, men när Luigi kommer fram till det stora huset är det redan natt och stormigt oväder. Han blir skräckslagen när han ser den stora herrgården som ser ut att va taget från en dålig skräckfilm och funderar på om han bör gå in eller inte. Till slut går han in i huset och då börjar själva spelet.

Betyg till spelet
För att vara ett av dom första spelen till GameCube har Nintendo verkligen visat upp hur en bra grafik ska se ut.
Rummen har de lagt ner bra arbete på för att få dom att se snygga ut och passande med omgivningen.
Grafiken: 10.

Dom har lagt ner jätte mycket tid på spelkänslan och spelkänslan är så skön och bra jag själv har en riktigt bra spelkänsla för den.
Spelkänslan: 10.

Ljudet är också väldigt bra gjort men man kan störa sig lite på E. Gadds konversationer. Och om man nu lägger märket till det så brukar Luigi nynna på musiken som spelas i spelet lite då och då. Vilket i alla fall jag också brukar göra.
Ljudet: 10.

Hållbarheten är också jättebra eftersom att spelet är långt roligt och man kan använda olika saker och dammsugare det var en rolig ide.
Hållbarheten: 10.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10