Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harvest Moon: A Wonderful Life

GameCube
Harvest Moon: A Wonderful Life
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    26 mars 2004
  • Utvecklare
    Marvelous
  • Antal ägare
    98
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.3

Speltest av eliiinore

Inskickad av eliiinore den 05/09 -08 21:41

Handling / story / vad man gör i spelet
"A Wonderful Life", ett av de många spel i serien "Harvest moon". Just i det här spelet handlar det om en son som har förlorat sin far. Fadern gav sin farm han hade till sonen. Takakura, faderns vän och kompanjon visar sonen runt på farmen och visar alla saker som finns där. Han tar dig även till byn där människorna bor, "Forget Me Not Valley" och visar dig dess innevånare. Efter det så hänger det på dig!

Du ska välja namn på din karaktär som man gör i varenda "Harvest moon" spel. När det är gjort så får man också välja mellan två olika hundar och ge den ett namn. Takakura har också förberett en ko åt dig så du kommer igång. Sen är det typ bara att börja.

Flickor att välja mellan;

MUFFY - Barflickan som gärna bjuder på en drink. Gillar nästan allt, blommor mest. Men se upp med att ge henne saker du hittat i gruvan, för det gillar hon inte så mycket. Hennes dagbok ligger vid blomvasen bakom barbänken där du sitter.

CELIA - Hon är den perfekta kvinnan om du vill ha någon som kan laga mat, odla och är allmänbildad. Bor tillsammans med ett par syskon som arbetare. Gillar allt...(kanske inte djurfoder xD)
Dagboken ligger uppe i hennes rum vid sängen.

NAMI - En tystlåten tjej som bor på ett "hotell". Gillar typ ingenting och tycker mest man är jobbig. Ge henne statyer som du hittat i gruvan. Hennes dagbok kommer du nästan aldrig åt. Kanske om du förföljer henne sent på natten efter hon varit på baren så kommer du in i hennes rum.
OBS. om du inte gifter dig med Nami så flyttar hon!

I början så är din inkomst mycket lite och du ligger nog mest på minus-sidan. Din ko kan du mjölka två gånger per dag och kräver vårdnad och mat. Ett tips är att samla till en höna och sedan ta ägget och sätta det i boet i hönshuset så blir det kycklingar. Du kan ha ; Häst, ko, får, get, anka och höns.
Du kan också skaffa en katt av Luminas farmor som bor i villan på kullen.

Du kan också skaffa pengar genom att odla tomater, potatisar m.m. Alla grödor har sin årstid så var noga med att ha rätt gröda på rätt tid.

Det var för mig och om du inte är nöjd så tycker jag du ska skaffa spelet och se själv..

-Ha det gött-

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker faktiskt inte så mycket om det här spelet. Jag är besviken på skaparna att de gjorde det här spelet så långtråkigt. MM och FOMT är mycket bättre spel och har mer liv i. Men allas smak är olika. Själv säger jag: Köp INTE det här spelet. Det finns mycket mer roliga spel i serien och detta var ingen höjdare...

Betyg till spelet
GRAFIK - Är helt OK. trista färger, man ser nästan ingen skillnad på vår, sommar och höst. Det finns ingen glädje när man ser grafiken. Annars är det väldig detaljerat och fint. Kan se lite kantigt ut ibland men jag ger grafiken 5/10

SPELKÄNSLA - Är OK. Tråkigt i längden och man gör typ samma sak samma dag. Kontrollen är lätt att hantera men jag diggar inte det så mycket. Nej, jag säger kort och gott 5/10

LJUD - Samma låt var eviga dag. Om du inte hittar skivan med en ännu tråkigare låt en den första. Ljuden kossorna och C:o har är väl ok... Kunde varit lite mer ljud och rörelse i spelet. Men man hör ändå tydligt ljudet från skorna när det kommer en människa i mörkret. Ehh... 5/10

HÅLLBARHET - Detta spel håller inte länge ska jag säga. Tröttnade efter det första halvåret. Då hade jag gjort typ samma sak varje dag, köpt alla saker som går att köpa, fullt med pengar man inte vet vad man ska göra med. Ens unge blir ju större men han bara står antingen i sitt rum, köket eller ute...samma med frun. KÖP INTE DETTA SPEL om du vill ha ett roligt och hållbarheten bra. Annars så gillade jag det skarpt i början.

Totalbetyg: 5 Ljud: 5 Grafik: 5 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 5