Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Evolution Worlds

GameCube
Evolution Worlds
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
  • Utvecklare
    Ubisoft
  • Antal ägare
    8
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.7 2

Speltest av Kooshkai

Inskickad av Kooshkai den 06/02 -07 21:07

Handling / story / vad man gör i spelet
Evolution World är en 3D-remake av Evolutia. Den här gången är det kuben som får stå för "rollspelsfesten". I spelet tar du an rollen som Mag Launcher, en kortvuxen äventyrare (vilket han själv bekräftat sig vara åtminstone 98 gånger) och Linear, en otroligt tystlåten tjej med mystiska krafter som kom hem till Mag med ett brev om Evolutia från Mags pappa. Dom två, tillsammans med valfri partner, utforskar antika labyrinter och klår monster gula och blå samtidigt som dom letar fakta om Evolutia. Vilket inte är det lättaste med tanke på att dom har 8:e imperiets armé efter sig. Ingen superdjup handling á la Final Fantasy alltså, men alla spel ska inte vara SÅ pass jobbigt djupa!

Vad jag tycker om spelet
Jag var en riktig fåne som inte hittade spelet jag ville ha när jag gjorde ett inköp till kuben på Game. Jag kände inte för att åka tunnelbana hem tomhänt så jag köpte något som såg lite småtrevligt ut. Alltså Evolution Worlds. Nu ångrar jag mig. Spelet är ett rollspel, sådana brukar ta åtminstone 30-50 timmar. Men det här klarade jag på bara 3 timmar och 13 minuter, för att vara exakt. Allt den tiden handlade om var 2 eller 3 labyrinter som bestod av fiender, fällor och bossar, en massa mellansekvenser och en löjligt lätt slutuppgörelse! När jag hade klarat allt det fanns det inget annat att göra. End of story. Nej! Det finns mer jag vill klaga på. Som sagt är Evolution Worlds ett rollspel. Stridsystemet är sådär halventusiastiskt. Man slåss med en cyframe, en maskin på ryggen som kan transformeras till boxningshandskar och hammare. Rollspel idag kräver ganska mycket nytt (titta bara på Super Marios rollspelserie eller Final Fantasy), det här innehåller bara klassikern om att titta på när din karaktär attackerar. Världen man utforskar är extremt odetaljerad och det finns inte mycket att göra med kontrollen. 3 timmar och 13 minuters gäspning, låter det kanske kul? Mina tånaglar är intressantare än det här.

Betyg till spelet
Grafiken är som urklippt ur ett Dreamcast-spel och färgerna samt miljöerna är slafsiga. En 3:a.

Spelkänslan förtjänar bara en 1:a (notera att jag är generös idag) och jag behöver nog inte förklara varför en gång till.

Tja....Till spelets fördel är rösterna dugliga, men musiken blir snabbt tjatig. En 3:a.

Hållbarhet? Vilken hållbarhet? Jaha, den där saken som brast. En 1:a blir det alltså, och jag är generös här med!

Slutsats: Köp inte det här. Det är allt jag kan säga.

Totalbetyg: 2 Ljud: 3 Grafik: 3 Hållbarhet: 1 Spelkänsla: 1