Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inDisney's Magical Quest Starring Mickey & Minnie

Game Boy Advance
Disney's Magical Quest Starring Mickey & Minnie
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  27 september 2002
 • Utvecklare
  Sun-Tec
 • Antal ägare
  4
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.5 7

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 09/06 -11 00:51

Handling / story / vad man gör i spelet
The Magical Quest Starring Mickey Mouse (SNES) eller Disney's Magical Quest Starring Mickey & Minnie (GBA) är två nästan identiska spel och jag kommer därför att benämna de båda spelen som enbart "spelet". SNES-versionen släpptes i mars 1993 i Europa medan GBA-versionen släpptes i september 2002 i Europa.

I spelet tar du rollen som Musse Pigg (eller också Mimmi Pigg beroende på vilken version du spelar). Spelet börjar med att Musse, Långben, Pluto och Kalle Anka är ute och kastar en baseboll till varandra. Långben får för sig att kasta en långboll som Musse inte lyckas fånga. Istället springer Pluto efter den och han försvinner iväg. Musse blir orolig, men Långben säger några tröstande ord och beger sig av. Musse bestämmer sig då för att börja söka efter Pluto, men ramlar ner för ett stup och landar i en annorlunda värld. Väl i denna värld träffar han på en trollkarl som berättar för honom att Svarte Petter har kidnappat Pluto och att Musse inte ska försöka utmana Svarte Petter utan istället bege sig av hemåt. Musse lyssnar såklart inte på detta råd och beger sig iväg fast bestämd att rädda Pluto.

Spelet äger rum i olika världar, där varje värld har sitt eget tema och vanligtvis en tre till fyra banor att klara av. Världarna består av skogsbanor, eldbanor, bergsbanor, isbanor och slutligen slottsbanor. I varje värld möter du en till två bossar och under spelets gång så samlar du även på dig dräkter. Det är dessa dräkter som du sedan måste använda för att komma vidare i spelet. Du kan hitta en magikerdräkt, en brandmansdräkt och en bergsklättrardräkt. Du kan sedan byta fritt mellan dessa dräkter när det passar dig och det kommer du att tvingas göra ofta.

Spelet är ett klassiskt plattformsspel. Du börjar på punkt A och sedan ska du ta dig till punkt B så snabbt som möjligt, för där finns en tidsgräns på varje bana. I slutet av en bana kan du möta en boss eller så kommer du helt enkelt vidare till nästa bana. Bossarna du möter är oftast reinkarnationer av Svarte Petter och du kommer att möta honom i alla sina antropomorfistiska faser. Tänk på att du inte kan spara i SNES-versionen, så du är tvungen att klara hela spelet i en sittning, men spelet brukar (tyvärr) gå relativt snabbt att klara av.

Vad jag tycker om spelet
Detta är ett underbart spel. Detta var ett av de första spelen jag ägde till SNES när jag var liten och jag måste ha spelat det i snart tjugo år. Det enda "problem" jag hade med spelet var att det var köpt i Tyskland och därför hade det såklart tysk textning. Inte för att jag förstod engelsk textning särskilt mycket bättre när jag var liten, men det är ändå lättare att få hjälp när spelet är på engelska än på tyska. Inte för att jag bryr mig så mycket. Jag tycker bara att det är charmigt att ha ett tyskt spel i sin samling.

Där finns många positiva aspekter med detta spel. För det första så är det lätt att lära sig. Spelet har ingen djup bakgrundshistoria och ej heller några avancerade kontroller. Därför är det lätt att när som helst sätta sig ner med spelet och klara det på en halvtimme eller så. Kanske lite längre tid om man är nybörjare. Spelet erbjuder en rolig sak i och med att de olika dräkterna är närvarande i spelet. Hade inte dessa funnits hade spelet varit ganska standardmässigt, men det är tack vare dessa dräkter som man nu har ett riktigt underhållande spel, som kanske är lite för lätt, men absolut inte långtråkigt.

Det negativa aspekterna med spelet är få. Vanligtvis gillar jag inte spel med tidsgränser, men den tid man får på sig på varje bana räcker gott och väl. Jag har nog aldrig fått tiden att gå ut på en bana, så det känns som att man verkligen ska virra bort sig för att detta ska hända. Så, det enda negativa med spelet är längden. Spelar man normalt och dör lite då och då så tar nog spelet ändå max en timme att klara av. Är man duktig klarar man det på halva den tiden. Det är inte mycket till längd på ett spel, men det gör inget. Man njuter av färden ändå.

Betyg till spelet
~ Ljud: Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar musiken i detta spel. Vissa av låtarna är fantastiska medan resten är underbara. Allt som har med ljudeffekter och ljud i allmänhet är också riktigt, riktigt bra. Perfekt helt enkelt.
Ljudbetyg: 10

~ Grafik: Grafiken är den där underbara 2D:n som SNES var så bra på att leverera. Grafiken är inte perfekt, såsom ljudet, men jag vill ändå säga att där inte är mycket som är fel med den.
Grafikbetyg: 7

~ Hållbarhet: Här brister det. Tyvärr. I ett nästintill perfekt spel (enligt mig) så känns det som att hållbarheten verkligen inte kan jämföras med många andra spel som släpptes vid den tiden.
Hållbarhetsbetyg: 3

~ Spelkänsla: Som jag har nämnt innan så kommer man lätt in i spelet och den spelkänslan som man får i början hänger med under hela spelets gång. Inte en enda gång under spelet känner man sig uttråkad utan en ny utmaning väntar alltid runt hörnet.
Spelkänslebetyg: 8

Totalbetyg: 7 Ljud: 10 Grafik: 7 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 8