Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWario Land II

Game Boy
Wario Land II
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  1998
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  84
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.4 8.3

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 21/05 -11 16:30

Handling / story / vad man gör i spelet
Wario Land II är ett plattformsspel till Game Boy och Game Boy Color som släpptes under 1998 och 1999 i Europa. I detta spel tar du rollen som Wario, en ond släkting till Mario, vars största personlighetsdrag är hans girighet. Detta gör att Wario hamnar både i den ena och den andra knipan, men lyckligtvis så brukar han klara sig bra ändå.

Wario Land II börjar med att några av Captain Syrups kumpaner stjäl Warios skatter när han ligger och sover. För att göra saken värre så sätter de även på vattnet, i ett försök att dränka Warios slott. Slutligen så sätter de på en alarmklocka, både för att irritera och väcka Wario. Det är nu spelet tar vid och Wario vaknar upp till sin värsta mardröm, nämligen att hans skatter är stulna. Resten av spelet kretsar nu runt att Wario ska försöka få tillbaka dessa skatter samtidigt som han vill ge Captain Syrup på nosen.

Spelet är uppbyggt i olika banor, där de flesta av dessa banor handlar om att döda fiender och hämta tillbaka delar av de skatter som stulits. Spelet kretsar även runt att lösa pussel och spela minispel, men det är inte huvudfokus i Wario Land II. På vägen kommer Wario att möta allsköns bossar och inte bara det utan han kommer även att tvingas ta flera olika vägar i spelet. Dessa vägar låses upp när Wario hittar en hemlig utgång i en tidigare bana och ju fler vägar han klarar av desto fler skatter kan han samla ihop.

Warios rörelseschema är olikt från Marios, då Mario ofta är mer rörlig och kan hoppa bättre. Wario däremot satsar på rå styrka och hans armbågsattack kommer väl till hands mot många fiender. Han gillar även att plocka upp fiender och kasta dem mot varandra, för att på så sätt slå två flugor i en smäll. Wario kan även förvandlas till flera olika former, beroende på vad som rör vid honom. Några av dessa former är zombieform, fladdermusform, överviktsform och eldform. Alla dessa former hjälper Wario i hans jakt på Captain Syrup och hennes kumpaner.

Vad jag tycker om spelet
Detta var ett av de första Game Boy Color-spel som jag någonsin spelade (mitt andra, efter Pokémon Red, om jag inte minns fel). Därför har jag flera nostalgiska minnen över Wario Land II och jag tycker att det är det bästa Wario-spel som jag har spelat. Det var även det spel som gjorde Wario till en av mina favorit-Nintendokaraktärer, vilket har varit ett irriterande moment för många under de år som har gått.

Jag är generellt sett svag för plattformsspel och detta spel är inget undantag. Det tar det bästa ur ett vanligt Mario-spel, men lägger till sin egen "touch" i och med att man spelar som en ond karaktär. Wario är därför inte den bästa förebilden, men han är långt ifrån den sämsta. Banorna i spelet handlar ofta om att ta sig från punkt A till punkt B och samla på sig mynt och skatter på vägen, fast ibland kan en bana bestå av att till exempel hämta tillbaka en höna eller besegra en kanin i basket. Spelet är därför fullt med fantasifigurer och andra antropomorfistiska karaktärer, vilket bara gör det roligare att spela.

Det mesta i spelet är positivt, fast där finns vissa negativa saker också. De enda två negativa saker jag kan komma på just nu är att för det första så är spelet lite för lätt. Det finns ingen direkt utmaning i spelet utan har man klarat en bana så har man en svag aning om att nästa bana kommer att vara ungefär likadant uppbyggd. Det andra som är negativt är att spelet inte förklarar särskilt mycket vad det egentligen är man ska göra eller vem man kämpar mot. Någon dialog finns inte i spelet utan allt handlar om kroppsspråk. Detta skadar inte spelet direkt, men det hade varit trevligt att få lite mer information om vad som egentligen sker. Fast som jag sa innan, det mesta i spelet är positivt.

Betyg till spelet
~ Ljud: Ljudet är härliga Game Boy-ljudeffekter i sin bästa blandning. Där finns som sagt ingen dialog, men det gör inget för ljudeffekterna i spelet håller verkligen världsklass. Musiken likaså. Totalt sett är alltså ljuden i spelet helt underbara.
Ljudbetyg: 8

~ Grafik: Riktigt bra för att vara från slutet av 1990-talet. Inte perfekt 2D, men inte långt ifrån heller. Där finns också många välgjorda fantasifigurer, vilket gör att spelet håller än idag, ur ett grafikperspektiv i alla fall.
Grafikbetyg: 8

~ Hållbarhet: Detta kan vara spelets akilleshäl, men det är ingen stor häl i så fall. Jag tycker inte att spelet är särskilt långt, men där finns ett stort återspelningsvärde och eftersom där är många gömda vägar i spelet så blir betyget ganska bra ändå.
Hållbarhetsbetyg: 7

~ Spelkänsla: Helt perfekt. För den som gillar plattformsspel och inte har testat något Wario-spel skulle jag absolut rekommendera Wario Land II, vilket är ett av de bästa spelen till Game Boy Color någonsin.
Spelkänslebetyg: 10

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10