Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWario Land 3

Game Boy
Wario Land 3
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  14 april 2000
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  139
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 5.5

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 22/08 -09 07:16

Handling / story / vad man gör i spelet
Wario Land 3 är ett plattformsspel som släpptes till Game Boy Color i april 2000, i Europa. Spelet börjar med Wario som är ute och flyger i sitt flygplan när han plötsligt kraschar. Väl nere på marken så hittar Wario en grotta, vilken han undersöker. Däri finns det en magisk speldosa som Wario blir insugen i. Nere i speldosan får Wario reda på att den före detta härskaren över speldosan har blivit tillfångatagen och fjättrad. Hans kraft har sedan spritts ut i fem olika speldosor, som Wario nu får i uppgift att hitta.

Wario blir tvungen att ge sig ut i alla väderstrecken för att hitta dessa speldosor. De olika väderstrecken (nord, syd, väst, öst) består av ett antal banor och i varje bana kan man samla fyra olika skatter, som finns i olikfärgade skattkistor, vilka är utspridda över banan. För att öppna dessa skattkistor måste man först ha hämtat en nyckel som matchar den färg som skattkistan har. Dock går det endast att samla vissa skatter under dagtid/nattetid, då spelet byter mellan dessa två lägen då och då.

När man väl har hittat alla speldosor så släpps den före detta härskaren fri. Men håller härskaren det löfte han gav till Wario, nämligen att låta honom behålla alla de skatter han samlat på sig under resans gång?

Vad jag tycker om spelet
Detta är ett bra plattformsspel. Även om Game Boy Color var på väg ut under tiden som detta spel släpptes, så märks inte det – vare sig grafik - eller spelmässigt. Spelet är för mig inte lika klassiskt som det kanske borde ha varit, då jag spelade det ganska sent. Jag har istället Wario Land II som ”klassiskt-Wario-spel-till-GBC”. Detta spel påminner faktiskt mycket om Wario Land II i många avseende. Spelupplägget är ungefär detsamma, grafiken är ganska lik, fienderna är någorlunda lika… Det enda som riktigt skiljer de åt är att Wario Land II skriver sin titelsiffra med romerska siffror, medan titelsiffran i Wario Land 3 skrivs med arabiska siffror.

Detta betyder inte att Wario Land 3 är ett dåligt spel. Tvärtom. Wario Land II är mer klassiskt för mig, men Wario Land 3 är en värdig uppföljare. Det känns som att de tog de element som gjorde Wario Land II bra och återanvände dessa, medan de försökte ändra om vissa av de övriga elementen, för att ge spelaren en ny och intressant spelupplevelse. Så, kort och gott – Wario Land 3 är värt ett köp, även om jag anser att Wario Land II är bättre.

Betyg till spelet
~ Grafik: Den kan inte bli mycket bättre till Game Boy Color. Härligt pixlig 2D-sidescroller när den är som bäst. Förväntar du dig ett spel i 3D med häftiga animationer så är detta inte ett spel för dig…
Grafikbetyg: 8

~ Spelkänsla: Ibland kunde det vara lite väl jobbigt att nå vissa saker och ibland buggade sig spelet. Fast överlag så flöt spelkänslan på bra och det kändes verkligen som ett Wario-spel, särskilt när man sprang runt och samlade skatter.
Spelkänslebetyg: 7

~ Ljud: Vad är ett Wario-spel utan dess musik? Inte så mycket. Ljudet är typisk ”blip-blop-musik”, alltså så optimal musik man kunde få ut ur sitt gamla Game Boy Color. Även ljudeffekterna är grymma.
Ljudbetyg: 9

~ Hållbarhet: Helt okej. Vissa banor gick väldigt snabbt att klara medan andra var något jobbigare. Ibland låstes en ny bana upp, så totalt var hållbarheten ganska bra. Jag hade gärna sett lite fler banor och lite mer utmanande bossar.
Hållbarhetsbetyg: 7

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7