Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inPokémon Yellow: Special Pikachu Edition

Game Boy
Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  16 juni 2000
 • Utvecklare
  Game Freak
 • Antal ägare
  933
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 6.7

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 03/05 -09 22:03

Handling / story / vad man gör i spelet
Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition släpptes till Game Boy till sommaren 2000, i Europa. Spelet är en nydaning av de tidigare versionerna Red och Blue (även Green, som enbart släpptes i Japan). Man kan därför inte kalla spelet för en uppföljare utan mer en uppgradering av redan befintliga spel. Vad är det då som gör spelet unikt gentemot Red, Blue och Green? Jo, det första man kommer att lägga märke till är att man inte har valet mellan Bulbasaur, Squirtle eller Charmander i början. Istället får man en Pikachu från professor Oak. Denna Pikachu kommer att följa efter dig genom hela spelet (bokstavligen) och du kan alltid kolla vilket humör den är på genom att vända dig mot den och trycka på A.

Spelet är även gjort på ett sådant sätt så att det ska likna den tecknade serien (animen) bättre. Till exempel så dyker Team Rocket (James, Jessie och Meowth) upp vid väldigt passande tillfällen. De använder sig även av de Pokémon de har i animen, vilka inte kan fångas vilda i Pokémon Yellow. Alla Pokémon har även fått sitt utseende omgjort och vissa av gymledarna likaså. I övrigt så är spelet väldigt likt Pokémon Red, Blue och Green.

Spelet handlar om den unge pojken Ash, som drömmer om att bli Pokémonmästare. Han får sin första Pokémon (en Pikachu) av sin mentor, professor Oak. Samtidigt får Ashs bästa vän, och rival, Gary sin första Pokémon (en Eevee). De delar båda samma dröm, men endast en kan vara den bästa. Ash måste nu ge sig ut i den stora, vida Pokémonvärlden för att ha en chans att kunna besegra de bästa av de bästa, Elite Four. Lyckas Ash med detta så koras han till Pokémonmästare, eller…?

Vad jag tycker om spelet
Jag minns att jag såg detta spel i en spelaffär i London, när jag var där sommaren 2000. Spelet var då precis nyutsläppt och jag funderade på att köpa det, men det blev aldrig av. Det dröjde några år, men sedan fick jag det till slut i min ägo. Jag var då redan expert på Pokémon Red och Blue, så när jag började spela Yellow så kände jag igen det mesta; miljön, människorna, fienderna… Det som jag gillade mest var det faktum att spelet liknar animen mer än vad de tidigare spelen gjorde. Bara en sådan sak som att ha Pikachu med sig var man än gick var en rolig förbättring, men där fanns även saker som inte var lika roliga. Det faktum att programmerarna fixade Missingno.-buggen (som duplicerar ens saker) gillade jag inte. Jag använde mig av den titt som tätt på Red och Blue. Dock är Yellow bakåtkompatibel, så några större problem orsakade inte detta, mer än att det var tidskrävande.

Att alla Pokémon fick sitt utseende fixat gillade jag. De flesta av dessa fick ett ansiktslyft, medan en del inte blev riktigt lika lyckade, men överlag var det en förbättring. Även att karaktärerna liknar sina animerade motsvarigheter mer än innan var roligt att se. Annars tycker jag att detta spel är lika bra som Red och Blue, mestadels därför att det nästan är samma spel. Det är de små förändringarna som både förbättrar, och ibland försämrar, Yellow jämfört med de andra versionerna. Totalt kan jag säga att de blir plus minus noll om man likställer Yellow med Red och Blue, det vill säga spelen är precis lika bra.

Betyg till spelet
~ Grafiken: Den bästa Game Boy-grafiken man kan få för pengarna. Med tanke på att detta spel är utvecklat för det första Game Boy, och inte ens Color, gör att det håller hög kvalitet än idag. Grafiken förtjänar alltså högsta betyg.
Grafikbetyg: 10

~ Spelkänsla: Den rätta Pokémonkänslan infinner sig direkt. Man känner igen sig i Kanto, där spelet utspelar sig. Spelutvecklarna får allt att falla på plats och spelkänslan saknas verkligen inte i detta makalösa spel.
Spelkänslebetyg: 10

~ Ljud: Känner man inte igen de låtar som spelas i Yellow, så kan man inte ha spelat Pokémon innan. Alla dessa låtar är klassisk musikstycken vid det här laget och det kan inte bli mycket bättre än så.
Ljudbetyg: 10

~ Hållbarhet: Man kan nog springa igenom spelet relativt snabbt, men där finns ju en sak som hindrar en; You gotta catch 'em all. Att samla alla 151 (ja, Mew går att få även i detta spel) Pokémon är tidskrävande, men det är roligt. Hållbarheten är därmed väldigt hög.
Hållbarhetsbetyg: 10

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10