Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition

Game Boy
Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    16 juni 2000
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    932
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 6.7

Speltest av Yautja91

Inskickad av Yautja91 den 21/06 -07 12:31

Handling / story / vad man gör i spelet
Pokemon Gul [rek. 12-]
När jag var yngre var Pokemon Gul mitt favoritgameboyspel numera har man blivit en aning äldre så är inte spelet något vidare (min rekommenderade ålder är under 12). Nu till handlingen:
Du får börja med att skapa din gubbe - tjej eller kille sedan ett namn.
När du valt startas spelet i din hemstad där du får möta professor Oak. Du får veta det mest viktiga om pokemon sedan erbjuder han sig att ge dig en pokemon att börja med. Du får pikachu (den gula pokemon på spelets framsida). Det är en el-pokemon som inte trivs vid att vara i pokebollar så du får nöja dig med att ha den efter dig när du går.
Ditt mål är att bli pokemonmästare. Du ska klara av alla pokemon gym och möta alla gymledare. Du ska vinna alla matcher och bli den du drömt om i hela ditt liv!

För att nå detta måste du samla på andra pokemon - alla med sina olika specialiseringar. En vattenpokemon är stark mot en eldpokemon osv. och du måste träna med dem så att de går upp i level och blir starkare och lär sig nya attacker.
Du går igenom grottor, skogar, berg - ja allt! för att få möjligheten att bli den största pokemonmästaren!

Vad jag tycker om spelet
Om man jämför pokemon gul med pokemon röd & blå så är gul mycket bättre! Jag har provat pokemon röd o blå men det är inte alls i samma klass som pokemon gul! Handlingen är bättre, alla pokemon är häftigare och hela spelet känns bättre helt i allmänhet! Så jag föredrar gul före röd & blå.
Handligen är väldigt rolig - just det här att man ska sträva efter ett mål som man kämpar för. Man lever sig in i huvudpersonens personlighet och karaktär vilket gör det roligare att spela med den. På vissa ställen blir det rätt tröttsamt då man inte förstår vart man ska och hur (i alla fall för en 6-åring) men det brukar oftast fixa sig.
Det är bra att det börjar lätt och blir svårare och svårare så att man kan själv bli bättre på själva spelet men också så att man inte tröttnar så snabbt!

Betyg till spelet
Grafik: Jag måste tyvärr säga att grafiken är rätt ful. Den är dock inte urusel - utan man kan se olika prylar; vad det är för något osv. Däremot ser nästan alla gubbar likadana ut och konstiga. Alla gubbar precis som de flesta pokemonspelen har liten kropp och stort huvud. Men egentligen är detta lite av det roliga med gubbarna men ack ack ack.. Jag kan inte ge höga poäng för det här...
Spelkänsla: Helt OK. Man lever sig in i spelet och det är väldigt roligt. Men jag har varit mer om bättre spelkänslor om jag ska vara ärlig.
Ljud: Ett otäckt ljud! Det är ett jobbigt pipande till ljud och man vill inte höra det numera! Första gången man spela spelet var det roligt men efter en timme tröttna man och vill gärna stänga av ljudet helt!
Hållbarhet: Det är mest lyckat av spelet. Man kommer igång med spelet snabbt och vill görna inte sluta! Man vill samla på nya pokemon av de jätte många som finns och man vill kämpa för evigt..!

Totalbetyg: 4.3 Ljud: 2 Grafik: 3 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 5