Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition

Game Boy
Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    16 juni 2000
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    932
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 6.7

Speltest av tr0nD

Inskickad av tr0nD den 29/08 -05 11:26

Handling / story / vad man gör i spelet
-=Början=-
Man börjar spelet i en liten stad, när man försöker krossa stadens gräns så kommer det en man fram och säger: ''Stop! Det finns vilda Pokémon där''. Då blir du och mannen anfallna av Pikachu. Och mannen fångar Pikachu och ber dig komma till hans lab.

Mannen presenterar sig och säger att han är Prof.Oak och är pokémon professor. Han förklarar för dig världen av Pokémon och frågar om du vill ha en pokemon att träna.
Han ber dig ta pokébollen på bordet och när du precis ska ta den så kommer Oaks barnbarn in (Gary) och snor den för dig. Men du får Pikachu istället säger Oak.

När du ska gå ut genom labbet så vill din rival (Gary) möta dig i en pokémon strid och han har en Eevee och det är dags för strid. Även om du förlorar eller vinner går du ännu vidare.

-=Vad man gör i spelet=-
Du ska fånga Pokémon och spöa gym ledare och bli den bästa tränaren i hela världen. Efter alla gymledare så kan du möta Elite 4 som är dom fyra bästa i världen och om du vinner mot dom så blir du den bästa Pokémon tränaren i världen.

Alla gym ledare har olika typer av pokémon som t ex. 1st ledaren: Broc, har bara sten typer och så vidare.
Det finns många Pokémon att fånga (150st) men alla 150 kan man inte fånga på Gul i så fall måste man byta med Blå och Röd.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är bra eftersom det är kul att träna upp sina Pokémon och utveckla dom så dom blir kraftigare och möta gym ledare och Elite 4. Och när man klarat spelet kan man ju alltid försöka fånga alla Pokémon som finns eller leta efter dom sällsynta pokémonen som finns.
Det ett mycket omväxlande spel och man deppar inte framför det.

Betyg till spelet
-=Grafik=-
Pokémon Gul är inget skitsnyggt spel men det är ganska bra för att vara till Gameboy Colour. Men grafiken är ju inte allt i ett spel.

-=Spelkänsla=-
Det är verkligen kul att springa runt i den stora världen och fånga och träna Pokémon, så jag tycker spelkänslan är riktigt bra.

-=Ljud=-
Ljudet är inte det bästa och det kunde dom gjort bättre.

-=Hållbarhet=-
Håller mycket länge när man klarat det kan man antingen fånga dom sällsynta eller fånga alla pokémonen eller börja om igen och kanske spela på ett annat sätt.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 5 Grafik: 6 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8