Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition

Game Boy
Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    16 juni 2000
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    932
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 6.7

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/07 -05 21:42

Handling / story / vad man gör i spelet
Pokémon Yellow, är ett.. vad ska man säga, ett modifierat Pokémon Red/Blue, de största förbättringarna är nog, att de gjort spelet helt bug-fritt. Storyn i spelet är nästan den exakt samma som i R/B, bara att de gjort spelet en aning likare tv-serien. Vilket betyder att du inte får välja start-pokémon utan du får en Pikachu, som går efter dig genom hela spelet... (precis som i episoderna), genom att vända dig om mot Pikachu kan du även titta på vilket humör han är på m.m. Men åter till spelets story/handling... du tar på dig ansvaret att bli den största och bästa pokémon mästaren genom tiderna, hur ska det gå till??? Jo du ska fånga alla 151, pokémon och det är inte bara att blinka, så har du dom... nej nej, du måsta "trada"/linka Pokémon med en kompis, för att kunna få alla.. Och precis som i R/B så är den absolut mest legendariska pokémon i detta spel Mew (#151), som du måste "trada"/linka från Red/Blue eftersom det endast går att fånga honom där, med hjälp av en användbar bug, och eftersom Yellow är bug-fritt så kan det bli problem att fånga Mew. Och dessutom för att bli den "största och bästa pokémon mästaren" genom tiderna måste du även klara av Elite-foure (i sverige: Elite-fyran). Där de allra starkaste tränarna finns, och du kanske till och med får chansen att spöa skiten ur din rival en gång för alla?

Vad jag tycker om spelet
Alla som känner mej här på fuska.nu, vet att Pokémon kommer före allt annat på denna jord.. utom Zelda då ;P Så enligt mej är detta det bästa spelet av R/B/Y (har ni tänkt på en sak.. det är ju en förkortning på pkmn ruby.. (>_<) ), det tycker jag i alla fall, men ni får tycka vad ni vill. Jag älskar att Pikachu finns med mej vad som än händer, och om ni har ett Pokémon Stadium, och ett transfer-pak, till erat Nintendo 64, så kan ni fixa fram riktigt tuffa saker till din Pikachu genom det, som te.x lära honom surf ;D

Betyg till spelet
Grafik(6): Inte bäst i världen, men inte heller sämst. En klar förbättring i alla fall, sedan R/B. Spelkänsla(8): Lätta kontroller, sköna menyer (kanske borde vara lite mer detaljerade). Ljud(5): Medelmåttiga ljud-effekter, och musik som är sådär. Hållbarhet(9): Pokémon-spelens starkaste sida, har alltid varit hållbarheten elr? Fånga alla Pokémon bli med i Hall Of Fame, ja det är en ganska stor uppgift, och du får räkna med att tillbringa en hel del timmar med spelet, innan du varvar det till 100%!

Totalbetyg: 7 Ljud: 5 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8