Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Red & Blue

Game Boy
Pokémon Red & Blue
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    10 maj 1999
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    1210
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 6.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 12/07 -09 18:45

Handling / story / vad man gör i spelet
OK. Pokémon Red och Blue version är de första västerländska spelen i den världsomspännande spelserien Pokémon och handlar om en pojke (du) som drömmer om äventyrliga resor.
Du börjar i en liten oskuldsfull stad, Pallet Town, där du får i uppdrag av en ledande Professor i Pokémonforskning att fylla information om alla etthundra femtioen olika Pokémon i en datorencyclopedia, kallad Pokédex. För att göra detta måste du ta hjälp av en Pokémonpartner du får välja i början, och träna upp den för att kunna fånga fler av dessa Pokémon, för att på så sätt kunna fylla din Pokédex med information. På vägen deltar du även i Gymligan, där du färdas genom städerna för att besegra Gym leaders, starka Pokémon tränare/uppfödare, och sedan slå ut Elit-fyran och bli den bästa tränaren nånsin, the Champion, på Indigo Plateu. Du möter och besegrar även Pokémon-maffian, Team Rocket, som planerar att ta över hela Kanto (platsen du är i) med kraftfulla Pokémon.
Notera att man INTE är Ash från Pokémon filmerna/serien, och sålunda är det inte samma berättelse.

Vad jag tycker om spelet
Dessa klassiker är helt klart några av de bästa av Pokémonspelen, och har blivit omgjorda många gånger i bättre grafik, men de slår aldrig originalet. Att fånga över hundrafemtio olika Pockét Monsters och träna upp dem för strider är en syssla man aldrig blir tröttnar på. Jag gillar även känslan man får när man går runt i de vackra små städerna med sin lilla karaktär. Allt blir såklart bättre grafik och realitetsmässigt i de senare spelen, men man kan ändå inte sluta spela.

Betyg till spelet
Grafiken är inte det bästa, trots att det är så gott som så bra det blir med de gamla GameBoyspelen. Det är fortfarande spelbart, och man får oerhört mycket känsla ur de fyra valörerna av grå som virrar runt på skärmen, mer än vad man kan tro.
Ljudet är helt enkelt de fantastiska klassikerna som alla Pokémonspelare så starkt håller kära. Styckerna är så enkla, men ändå otroliga. Det finns bara ett sätt att uppleva bättre spelmusik, och det är att spela uppföljarna Gold och Silver Versions.
Hållbarheten för Pokémonspel är i det bästa laget, men då historien är något för kort kan man inte hjälpa att känna sig ledsen när man vunnit. Sedan tröttnar man, och det är en tråkig sak. Detta har de som tur är fixat i de senare spelen, men historien blir ändå lite otillräcklig.
Medan man spelar, däremot, så är hållbarheten det bästa som finns.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 10 Grafik: 5 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9