Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Red & Blue

Game Boy
Pokémon Red & Blue
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    10 maj 1999
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    1210
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 6.3

Fler fusk

Tips: Blandade tips

Inskickat av Kigsz den 03/06 -08 18:27

* Genvägar i Blaines gym:
När du väl kommer in i Blaines gym på Cinnabar Island märker du att där en del olika rum, vilka är låsta. För att kunna öppna dessa låsta dörrar måste du vinna över tränaren som befinner sig i rummet. Eller...?

Vad du kanske inte vet är att du inte måste möta någon annan än Blaine i detta gym. Det är nämligen så att Blaine är förtjust i gåtor och han har preparerat en hemlig maskin i varenda rum som du kan svara på en gåta vid. Svarar du rätt öppnas dörren in till nästa rum, där det finns en ny maskin med en ny gåta i. Svarar du fel är du dock tvungen att möta tränaren i rummet du befinner dig i.

Här nedan följer vilka gåtor som kommer att dyka upp (dessa är dock försvenskade) och vad de rätta svaren är:

Gåta 1) Utvecklas Caterpie till Butterfree?
Svar: Ja

Gåta 2) Är där nio certifierade nålar till Pokémonligan?
Svar: Nej (där är endast åtta stycken)

Gåta 3) Utvecklas Poliwag tre gånger?
Svar: Nej (endast två gånger)

Gåta 4) Är elektriska attacker effektiva mot Pokémon av marktypen?
Svar: Nej

Gåta 5) Pokémon av samma typ och level är ändå inte identiska?
Svar: Ja

Gåta 6) Innehåller TM28 Tombstoner?
Svar: Nej (den innehåller Dig)


* Samla enkla mynt i Rocket Game Corner:
När du är i Celadon Citys spelhörna (vilken drivs av Team Rocket) kan du, efter att du har fått myntpåsen, gå runt och fråga folk där efter mynt till de enarmade banditerna. När du har frågat alla personer där inne är det dags att undersöka golvet (gör detta genom att trycka på A när du går på golvplattorna). Där ligger några mynt utspridda på golvet som du kommer att plocka upp.

När du samlat ihop tillräckligt med mynt kan du gå in i huset bredvid och växla dessa mynt mot följande priser:

--- Pokémon Blå ---
- Fönstret till vänster -
Abra - 120 mynt
Clefairy - 750 mynt
Nidorina - 1200 mynt

- Fönstret i mitten -
Pinsir - 2500 mynt
Dratini - 4600 mynt
Porygon - 6500 mynt

- Fönstret till höger -
TM23 (Dragon Rage) - 3300 mynt
TM15 (Hyper Beam) - 5500 mynt
TM50 (Substitute) - 7700 mynt


--- Pokémon Röd ---
- Fönstret till vänster -
Abra - 180 mynt
Clefairy - 500 mynt
Nidorina - 1200 mynt

- Fönstret i mitten -
Dratini - 2800 mynt
Scyther - 5500 mynt
Porygon - 9999 mynt

- Fönstret till höger -
TM23 (Dragon Rage) - 3300 mynt
TM15 (Hyper Beam) - 5500 mynt
TM50 (Substitute) - 7700 mynt


* Möt Gary en extra gång:
När du först anländer till Viridian City så ska du fortsätta rakt uppåt till Viridian Forest, men här kan du även möta Gary (din rival) en extra gång för att träna dina Pokémon. Om du går åt vänster i Viridian City (mot Indigo Plateau) så kommer Gary att dyka upp och utmana dig (han har en Pidgey på level 9 och sin Pokémon han valde från början på level 8).

Obs! Detta måste göras innan du kommer till Cerulean City, för då kan du inte vända tillbaka.

* Hur du slipper möta Bill i Cerulean City:
Om du gör detta korrekt så slipper du besöka dessa platser:

- Nugget Bridge i Cerulean City
- Sea Cottage (Bills hus)
- S.S. Anne (båten)

Först och främst behöver du dessa saker:

- Två Game Boys (åtminstone ett av dem ska vara Game Boy Color eller Game Boy Advance)
- Två versioner av Pokémon Red/Blue
- En Game Boy Link Cable (som du ska koppla ihop Game Boyen med)
- Tillgång till Cerulean City
- En Pokémon som kan Cut (HM 01) på det andra Game Boyet
- En Pokémon som du kan byta bort på det första Game Boyet

Du spelar på det första Game Boyet.

Så här ska du göra:
När du kommer till Cerulean City så ska du gå och möta Misty (gymledaren) i Gymmet (hon har en Staryu som är level 18 och en Starmie som är level 21). När du har besegrat henne får du Cascade Badge, som låter dig använda Cut (HM 01). Problemet är bara att du inte har Cut, för den får du inte förrän senare i spelet. Det är nu du ska ta hjälp av Game Boy Link Cable.

Gå till Pokémon Centret och koppla ihop dina Game Boy med varandra. Gå sedan in i bytarfasen (prata med damen borta i högra hörnet inne på Pokémon Centret). Väl där ska du byta över en av dina Pokémon mot en Pokémon som kan Cut, från det andra Game Boyet. När du har bytt klart ska du stå där med Cascade Badge och en Pokémon som kan Cut. Det kanske inte verkar vara så mycket just nu, och det hade det inte varit heller om de inte hade planterat in en buske i nedre delen av Cerulean City, som nu blir din utväg därifrån.

Gå ut ur Pokémon Centret och gå neråt. Nedanför ett hus ska du se en buske som står i vägen för dig (den, tillsammans med en mängd stenblock, utgör en sorts mur runtom staden). Gå fram till busken och använd Cut på den. Busken försvinner och du kan gå neråt, ut ur staden och vidare mot nästa mål.

Du har nu sluppit prata med Bill, ta dig igenom Nugget Bridge, möta din rival vid Nugget Bridge och du behöver ej heller gå ombord på båten (S.S. Anne), eftersom du nu redan har Cut på en Pokémon (fast om du vill ha HM 01, får du gå ombord på båten ändå).

* Hur du får Mew (Pokémon #151):
Detta är ett säkert sätt på hur du kan få Mew, utan att byta dig till den eller använda någon fuskapparat. Allt du behöver är ditt Game Boy och Pokémon Red/Blue.

Först och främst är där tre saker som behövs för att du ska kunna få Mew.
1) Du måste ha Fly (HM 02) på åtminstone en Pokémon i ditt lag.
2) På Route 25 (uppe vid Bills hus i Cerulean City) står en tränare som tittar mot norr. Han står nästan borta vid Bills hus, ovanför två stenblock. Han får du INTE ha mött innan i spelet.
3) På Route 8 (öster om Saffron City, väster om Lavender Town) står en tränare långt åt väster, som tittar uppåt mot ett hus. Han får du INTE ha mött innan i spelet.

Om du uppfyller dessa krav, så kan du börja fånga Mew. Om du gör fel på något ställe så spara inte utan stäng bara av ditt Game Boy och prova igen.

Så här ska du göra:
Börja med att gå till Route 8 och gå till huset, som tränaren på punkt 3 ovan, tittar på. Ställ dig utanför dörren och titta neråt. Gå sedan ner ETT steg och snabbt därefter ska du trycka upp menyn. Om du gjort rätt ska spelet ha pausats, menyn ska vara uppe och tränaren ska synas i nedre delen av skärmen. Gå in på ”Pokémon” i menyn och välj din Pokémon som kan Fly (HM 02). Flyg sedan till Cerulean City. Tränaren (på Route 8) kommer att lägga märke till dig precis innan du flyger iväg, men ni kommer inte att mötas i strid.

Väl i Cerulean City ska du arbeta dig uppåt, mot Bills hus. Gå bort till tränaren som jag nämnde i punkt 2 ovan, men möt inte honom än. Nu är det väldigt viktigt att du håller en rutas avstånd ifrån honom innan du möter honom. Gå därför upp en ruta och gå sedan höger. Då lägger han märke till dig och tvingas gå upp ett steg innan ni möts i strid. Vinn över honom (han har en level 17 Slowpoke) och använd sedan Fly (HM 02) därifrån. Flyg till Lavender Town.

Väl där (utanför Pokémon Centret) ska du gå ner några steg och sedan gå mot öppningen till väster (den som leder till Route 8). Efter ytterligare några steg kommer menyn att dyka upp. Gå ur den (”Exit”) och du kommer nu att få möta Mew. Mew är bara level 7, så den ska inte vara för svår att fånga.
Grattis, du har nu fått den ovanliga Pokémonen Mew.

* Få ett Pokémondiplom:
När du samlat ihop alla 150 Pokémon (eller 151 med Mew) gå till Celadon City. Inte så långt ifrån Pokémon Centret ska Celadon Mansion ligga. Gå in där och gå upp någon/några våningar tills det att du kommer till ett rum med en massa datorer i. Gå in i detta rum och prata med mannen som står där. Han kommer att gratulera dig och ge dig ett diplom (tyvärr kan du inte ta med dig diplomet, men du får se det i alla fall).

Fusket har betyget 7.28 (5 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 1 kommentarer:

balenstein den 17/09 -09 15:09
Det går inte att trycka på start när man väl börjat ta ett steg...

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.