Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Gold & Silver

Game Boy
Pokémon Gold & Silver
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    6 april 2001
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    1511
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 7.4

Speltest av simojn

Inskickad av simojn den 30/12 -06 16:53

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta är ett pokemon-spel i den andra världen i Gameboy-versionerna. Denna gång utspelar det sig i Johto. Du bor i hemstaden New Bark Town. En dag vill Professor Oak att du ska komma till hans kontor. Han vill ge dig en av tre pokemon. Chikorita (gräs-pokemon), Cyndaquil (eld-pokemon) eller Totodile (vatten-pokemon). Lite senare i spelet kommer en rival till dig ta en pokemon som har övertag mot din (väljer du Chikorita väljer han Cyndaquil, väljer du Cyndaquil väljer han Totodile, väljer du Totodile väljer han Chikorita). Detta gör så att det blir extra svårt för dig när du ska möta honom i spelets gång.
I Johto finns åtta gym. När du tagit alla "gym-nålar" ska du sedan vinna Pokemonligan. Därefter ska du bege dig ut i den andra världen Kanto. Där finns, liksom i Johto, åtta gym. När du tagit alla nålar där väntar dig en utmaning som kan bli svår att besegra...

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att detta är ett jätteroligt spel. Det var först mitt favoritspel, innan jag gav mig in på Gameboy Advance-spel. Detta har jag suttit och spelat på många semestrar när jag har haft tråkigt, ett helt klart roligt spel!

Grafiken, ljudet, spelkänslan, hållbarheten...allt är jättebra gjort.

Betyg till spelet
Grafiken: Väldigt bra. Det kan visserligen aldrig slå de nya versionerna, men helt klart strålande för att "bara" vara Gold/Silver version.

Spelkänsla: Strålande. Man kommer in i spelet direkt och det tar långt tid att tröttna på det (det har jag inte lyckats med än så jag tror det är 1 på 6832168 att man tröttnar på detta snabbt).

Ljud: Strålande ljud också. Häftig musik, coola effekter osv. Enda "dåliga" musiken skulle isåfall vara den när man cyklar, men det är bara att sätta på en annan låt på radion så spelas det en bättre melodi.

Hållbarhet: Världsklass. Kanske det enda pokemonspelet på Gameboy som utspelar sig i två världar. Detta spel räcker gott och länge.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9