Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Metroid: Zero Mission

Game Boy
Metroid: Zero Mission
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    8 april 2004
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    72
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.8

Speltest av Sebowich

Inskickad av Sebowich den 25/08 -05 10:31

Handling / story / vad man gör i spelet
Samus Aran får i remaken av det första Metroid-splelet uppdrag av Galactic Federation att utplåna Mother Brain och alla stulna Metroids som Space Pirates använder som biologiska vapen. Eftersom detta ska vara Samus första uppdrag så har hon bara sin Power Suit och Power Beam till en böjan, men får som i resten av spelen tag i mer saker som gör henne starkare och kan ta sej till nya platser.

Karaktärer:
Samus Aran: Hjältinnan i spelet som var uppväxt på Zebes hos Chozo-folket, som blivit bortdrivna av Space Pirates, ska döda Mother Brain och Metroiderna Space Pirates stulit.

Mother Barin: Ledare för Space Pirates. Sitter i en glaskupa nära slutet av spelet.

Kraid: En av bossarna i spelet. Stor och smällfet ödla(?) som pottar eld och skjuter taggar.

Ridley: Även han är en av spelets bossar. Ser ut som en blandinmellan en gam och en drake som spottar eld.

Space Pirates: Brottsyndikatet som leds av Mother Brain. Elakingarna i pselet.

Metroid: Flygande manet-liknande saker som suger i sej energi. Fryser till rät lätt.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är riktigt bra, sm alla andra Metroid spel. Me ndet som göt detta specielt är att det är hur Samus första äventyr på Zebes egentligen gick till. Snyggare monster, Chozo-statyer och myket mer!
**Spoilervarning**


en extra sekvens som Nintendo har lagt till efter att MB har blivit potatismos, är att när man föröker smita från Zebes, blir man nerskjuten av Piraterna och måste infiltrera deras oderskepp, med bara en fånig nödsituations pistol. dräkten vart man av med i krashen så Samus får leta efter ett flykt fordon i skeppet.

Betyg till spelet
Grafik: iktigt snygg med snygga bakrundsbilder och otäcka bossmonster, och "cutscenes" emellanåt.

Ljud: även detta riktigtbra, med extra beröm på första områdets musik som är ommastrat, som jag gillade äen när Meoid släpptes till NES. Ljudeffekterna är bra, men en del bossars skrikande blir ibland tjatiga. Ta Ridley som exempel...

Speldesing: Det blir aldrig långdraget med det här konceptet! Leta prylar för att komma vidare och hitta så mycke som möjligt för att låsa upp hemlisar i slutet av spelet och för att sätta bossarna på plats ordenltigt! Det blir aldrig tråkigt!

Hållbarhet: Håller riktigt länge, med tanke på att man kan låsa upp frsta metroid, som var till NES med smma bana, samma grafik och likadan frustration över att man inte kommer nånvart! iaf gäller det mej...

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10